حجت الاسلام مجتبی عزیزی در خطبههای نماز جمعه ۲۹ تیرماه ورامین با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری گفت: با مشخص شدن رئیس جمهور منتخب برای حداقل چهار سال آینده وضعیت مدیریت قوه مجریه مشخص شد.
وی انتخابات را تجلی مردمسالاری دینی دانست و افزود: امانتداری و صداقت نظام در اجرای انتخابات بار دیگر به اثبات رسید. رقابت نزدیک نامزدها نشان دهنده وجود گفتمانهای متنوعی در نظام اسلامی و بلوغ سیاسی است.
امام جمعه ورامین به شکست توطئه دشمنان در تحریم انتخابات اشاره و اظهار کرد: حضور ایرانیان خارج از کشور در انتخابات گستردهتر از سابق بود، حضور مردم را در سه انتخاب اصلی مجلس خبرگان، مجلس شورای اسلامی و نیز انتخابات ریاست جمهوری طی چهار ماه اخیر داشتیم، که انتخابات ریاست جمهوری مانند بسیاری از حوزههای انتخابات مجلس دو مرحلهای برگزار شد و عملاً مردم ما پنج بار در برخی مناطق پای صندوق رفتند، این یک اقدام بیسابقه است، که باید قدر آن را بدانیم.
وی به وظیفه مردم نسبت به رئیسجمهور منتخب اشاره و اظهار کرد: ما سه وظیفه در این خصوص داریم، اول اینکه بدانیم حفظ حرمت رئیسجمهور منتخب بر همه ما لازم است، رئیس جمهور بخشی از آبروی نظام است، دومین وظیفه این است که جریانات و گروهها همه باید با همافزایی ظرفیتهای خود در جهت تقویت رئیسجمهور منتخب گام بردارند.
عزیزی گفت: وظیفه سوم نظارت دقیق و جامع مردمی و اجتماعی و نقد عالمانه و منطقی است که میتواند در رشد و بلوغ تصمیمات اجرایی کمک کننده باشد، هرگونه توهین و خدای نکرده خروج از مقام اخلاق میتواند، مضر برای خود ما، نظام ما و دولت ما باشد.
وی با اشاره به جمله امیرالمؤمنین (ع) به مالک اشتر در حکم فرمانداری مصر گفت: ای کاش پایبندی به این حکم به عنوان یکی از میثاقهای گزینش مقامات ارشد اجرایی در کشور میشد و همگان متعهد به پایبندی به این حکم میشدند، علاقه رئیسجمهور محترم به نهج البلاغه و اذعان وی به پیروی از امیرالمؤمنین (ع) باعث خرسندی است، حضرت امیر میفرمایند «إنَّ النَّاسَ یَنْظُرُونَ مِنْ أُمُورِکَ فِی مِثْلِ مَا کُنْتَ تَنْظُرُ فِیهِ مِنْ أُمُورِ الْوُلَاةِ قَبْلَکَ وَ یَقُولُونَ فِیکَ مَا کُنْتَ تَقُولُ فِیهِمْ» یعنی «مردم همان نگاهی را که شما به حاکمان قبل داشتی، خواهند داشت».
خطیب جمعه ورامین افزود: اگر شما امروز در تلویزیون با صدای رسا از مردم میپرسید که «زندگی تان چطور است» چهار سال بعد هم افرادی میآیند و همین سوال را از مردم میپرسند، پس در ذهنتان باشد، که همین سوال پرسیده خواهد شد و مردم شما را قضاوت خواهند کرد، به گونهای باید رفتار شود، که مردم به شما نگاه دقیق، عمیق و قابل احترام داشته باشند.
وی به تشکیل شورای راهبردی انتقال قدرت و تعیین وزرا و مسئولان اشاره کرد و گفت: نفس این کار هرچند در گذشته نمونهای نداشته اما کار درستی است و میتوان، به این امر به عنوان یک قدم مثبت نگریست، تشکیل کارگروهها میتواند، مثبت باشد، اما راجع به تنوع گرایشهای موجود در کارگروهها ابهاماتی وجود دارد و موضوع امتیازبندی نیز که چند روزی است، اذهان را به خود متوجه کرده، اگر نگوییم موضوعی پر اشکال، باید بگوییم پر ابهام است و به نظر در برخی مواقع باید راجع به آن توضیحاتی ارائه شود.
وی افزود: مسئله مهم این است، که کسی مسئولیت بگیرد که شایسته باشد، حالا میخواهد زن و یا مرد باشد، شیعه یا سنی باشد، ما در مناصب بسیاری در کشور از اهل سنت استفاده میکنیم، افراد انقلابی در بدنه دولت داریم که سنی هستند، در استان سیستان و بلوچستان بیشتر فرمانداران اهل سنت هستند، رئیس منطقه آزاد چابهار که یکی از نبضهای اصلی اقتصاد کشور است، اهل سنت است.
امام جمعه ورامین گفت: طوری القا نکنیم، که گویی ۴۵ سال ظلم به اقلیت شده است و اجازه ظهور استعدادها داده نشده، خیر هر استعدادی بوده در حد توان استفاده شده است.
وی با اشاره به فراز دیگری از حکم امیرالمومنین (علیه السلام) به مالک اشتر که می فرمایند: «وَلْیَکُنْ أَحَبَّ الاُْمُورِ إِلَیْکَ أَوْسَطُهَا فِی الْحَقِّ» گفت: «باید که محبوبترین کارها در نزد تو، کارهایی باشد که بر مبنای میانه روی باشد.» نباید افراط و تفریط باشد، «وَأَعَمُّهَا فِی الْعَدْلِ، وَأَجْمَعُهَا لِرِضَی الرَّعِیَّةِ» به لحاظ عدالت باید شامل ترین و از نظر رضایت عمومی جامعترین باشد، «فَإِنَّ سُخْطَ الْعَامَّةِ یُجْحِفُ بِرِضَی الْخَاصَّةِ وَإِنَّ سُخْطَ الْخَاصَّةِ یُغْتَفَرُ مَعَ رِضَی الْعَامَّةِ»، «زیرا خشم تودههای مردم، خشنودی نزدیکان پر توقع را بی اثر می کند و حال آنکه، خشم نزدیکان اگر تودههای مردم از تو نا خشنود باشند، ارزشی ندارد.»
عزیزی گفت: استدعای ما از رئیس جمهور منتخب این است، که بر اساس یک گفتمان چارچوبمند و عمیق عمل کند، دولتی که به دنبال راضی کردن شرکا باشد، نمیتواند، رضایت عمومی را ایجاد کند، شرکا توقع دارند.
وی گفت: رئیس جمهور برای همه ما عزیز است، همه باید احترام بگذاریم، اما ابهاماتی که در سطح جامعه فکری وجود دارد، باید رفع شود، تا دچار آشفتگی در اداره کشور نشویم، آشفتگی زیبنده نظام اسلامی نیست.
انتهای پیام
نظرات