فاطمه ستاری نوید یکشنبه ۳۱ تیرماه در ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با بیان اینکه همدان چهارمین استانی است که اتاق وضعیت را برای رصد جمیعت استان ایجاد میکند، اظهار کرد: شکلگیری این اتاق وضعیت در راستای قانون جوانی جمعیت است، در واقع در این اتاق آخرین وضعیت جمعیتی استان همدان نمایش داده میشود که براساس آن میتوان به صورت لحظهای آمار جمعیتی را ارائه کرد.
وی افزود: این داشبورد حاوی اطلاعات و آمار ولادت، فوت، طلاق و ازدواج است و با این داشبورد میتوان از طریق تفکیک سنی و جنسی به اطلاعات مورد نیاز دست یافت یعنی هر موضوعی که به جمعیت و تعداد افراد مربوط میشود از دل این داشبورد به دست خواهد آمد.
ستاری نوید خاطرنشان کرد: با توجه به جایگاه دفتر زنان و ایفای نقش دبیری ستاد جوانی جمعیت مأموریتها، وظایف جوانی جمعیت و وظایف گسترده در این حوزه با توجه به مشکل جمعیتی استان و کشور قدمهای بسیاری در راستای آگاهسازی، اقناع سازی و هوشیار سازی اقشار مختلف برداشته شده است.
وی افزود: با توجه به مواد قانونی مرتبط به هر دستگاه، اقدامات شایستهای در راستای جوانی جمعیت انجام شده تا منتج به فرزندآوری بیشتر در استان شود.
معاون امور زنان و خانواده استانداری همدان یادآور شد: مطمئناً وجود نیروی جوان، خلاق، مبتکر، متفکر، پویا و بالنده هر کشوری یکی از مهمترین مؤلفههای قدرت آن کشور به حساب میآید و یقیناً برگزاری رویداد جوانی جمعیت با شعار سهم من از جوانی جمعیت از اتفاقات و برنامههای بزرگی است که با شناسایی و تجلیل از برگزیدگان در حوزههای مختلف جمعیتی، قدمهای مؤثری در راستای جوانی جمعیت و هوشیار سازی اقشار مختلف در این خصوص نقش مهم و مؤثری در این راستا خواهد داشت.
وی با بیان اینکه تا سال ۱۴۸۰جمعیت کشور پیر خواهد شد، تصریح کرد: در سال ۱۴۸۰جمعیت کشور به ۳۲میلیون کاهش خواهد یافت به طوری که نیمی از این جمعیت هم سالمند میشود و تفاوتی که با دهه ۵۰ دارد این است که آن زمان ۳۰ میلیون جمعیت ایران تماما جوان بودهاند و برای جلوگیری از این روند نیاز است که بیش از پیش به جوانی جمعیت پرداخته شود .
ستاری نوید با بیان اینکه پنج میلیون کارمند مجرد داریم، توضیح داد: در حال حاضر خانوادههای مذهبی و افرادی که در روستا زندگی میکنند بیشتر تمایل به ازدواج و فرزندآوری دارند در حالی که جامعه نخبگانی و کارمندان مجرد یا در بخش فرزندآوری ضعیف هستند.
وی عدم پرداخت به موقع وام ازدواج و فرزندآوری را یکی دیگر از مشکلات برشمرد و افزود: بانکها در پرداخت تسهیلات آنطور که باید همکاری نمیکنند و بسیاری از متقاضیان وام ازدواج و فرزندآوری در صف انتظار قراردارند که باعث میشود مردم نسبت به این مشوقها دلسرد شوند.
معاون امور زنان و خانواده استانداری همدان خاطرنشان کرد: برای تشویق جوانان به فرزندآوری باید از افرادی که در زندگی شخصی خود موفق هستند در زایشگاهها و مراکز مشاوره استفاده کرد تا با تخریب مادر باردار یا فردی که قصد به ازدواج دارد مانع جوانی جمعیت نشوند.
دبیر کمیته هماهنگی بانکهای استان همدان نیز گفت: یکی از دلایل صف انتظار بانکها در پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری تامین نشدن منابع مالی بانکها و ایجاد محدودیت برای آنها است .
محمدطوماسی اظهار کرد: ۳۰۱۴ فقره وام ازدواج در استان معادل ۹۱۲۰ میلیارد ریال در سه ماه سالجاری پرداخت شده است اما هشت هزار میلیارد ریال سقف انتظار وام ازدواج دراستان وجود دارد.
وی با بیان اینکه میزان سپردهگذاری کاهش پیدا کرده است، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۳ در استان همدان نسبت به سالهای گذشته سپرده گذاری کاهش یافته است و چون استان همدان یک استان کشاورزی است از نظر منابع وضعیت سیستم بانکی به نوعی کاهشی است.
وی با بیان اینکه ۱۴ بانک تسهیلات وام فرزندآوری را پرداخت می کنند، تصریح کرد: ۱۴بانک مشارکت داشتند و ۲۵۰۳نفر موفق به دریافت وام فرزندآوری شدهاند.
دبیر کمیته هماهنگی بانکهای استان همدان خاطرنشان کرد: برای تسهیل در دریافت وام ازدواج و فرزندآوری نیاز است که بانکهای خصوصی نیز مشارکت کنند.
انتهای پیام
نظرات