• یکشنبه / ۳۱ تیر ۱۴۰۳ / ۱۳:۰۳
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1403043119903
  • خبرنگار : 50200

غرق شدن ۱۱۸ نفر سال گذشته در آب‌های مازندران / چند توصیه برای پیشگیری از غرق‌شدگی

غرق شدن ۱۱۸ نفر سال گذشته در آب‌های مازندران / چند توصیه برای پیشگیری از غرق‌شدگی

ایسنا/مازندران مدیرکل پزشکی قانونی استان با بیان اینکه در سال گذشته ۱۱۷ نفر شامل ۱۰۵ مرد و ۱۲ نفر زن از هموطنان در دریا، رودخانه، استخر و کانال‌های آب سطح استان مازندران غرق شدند، توصیه‌هایی برای پیشگیری از غرق شدگی به هموطنان ارائه کرد.

علی عباسی با بیان جزئیات خبر فوق اظهار کرد: از این موارد ۸۱ نفر در دریا، ۱۸ نفر در رودخانه، ۱۱ نفر در استخر شنا، ۳ نفر هم در دریاچه مصنوعی و سد و ۵ نفر در کانال بوده است.

وی در توصیه‌هایی برای پیشگیری از غرق‌شدگی در دریا، رودخانه ها، استخر و غیره خطاب به مردم گفت: آشنایی با فنون اولیه شنا، آشنایی با محدودیت‌ها و رعایت آن‌ها از ابتدایی ترین الزامات قبل از شنا است. همچنین اطلاع از وضعیت عمق آب قبل از تصمیم به شیرجه زدن و حتی قبل از ورود به آب ضروری است چرا که شیرجه در آب‌های کم عمق خطر ضربه به سر و نیز شکستگی گردن را به دنبال دارد. همچنین ورود به آب‌های عمیق برای مبتدیان، خطر غرق شدگی را افزایش می دهد.

مدیرکل پزشکی قانونی مازندران افزود: بررسی دمای آب نیز ضروری است، به عنوان مثال اگر مدت زیادی در آفتاب مانده‌اید، از وارد شدن ناگهانی به آب سرد خودداری کنید، علت این توصیه، پیشگیری از شوک دمایی است. باید به تدریج وارد آب شوید یا ابتدا گردنتان، بعد شکم و قفسه سینه را خیس کنید.

عباسی خاطرنشان کرد: به هیچ وجه تنها و در محیط‌هایی که نجات غریق وجود ندارد، شنا نکنید. همچنین در آب و موقع شنا شوخی‌های خطرناک نکنید.

وی با بیان اینکه پس از مصرف داروهایی که موجب خواب آلودگی یا شل شدن عضلات می شوند، شنا نکنید، تاکید کرد: به هیچ وجه تشت‌های آب و لگن‌ها و یا حوضچه‌های کوچک آب را در جایی که کودک خردسال وجود دارد، بدون توجه رها نکنید.

مدیرکل پزشکی قانونی تصریح کرد: توانایی خود را در شناکردن بیش از حد در نظر نگیرید چراکه یک سوم قربانی‌های غرق شدگی با فن شنا به طور کامل آشنا بوده اند.

عباسی اضافه کرد: در صورت مواجه با یک غریق، اگر با فن نجات غریق آشنا نیستید، سعی کنید فقط با استفاده از چوب یا طناب یا جلیقه نجات و یا تشکیل زنجیره انسانی به وی کمک کنید. برای نجات یک غریق اول امنیت خود را در نظر بگیرید. از پشت به غریق نزدیک شوید و از او بخواهید تقلا نکند و پس از رساندن غریق به ساحل، سریع با اورژانس تماس بگیرید.

وی گفت: مراقب شکستگی‌های گردن باشید چراکه در بسیاری از موارد شیرجه زدن در آب‌های کم عمق به دلیل شکستگی گردن مرگ فرد را به دنبال دارد.

مدیرکل پزشکی قانونی با اشاره به اینکه بسیاری از رودخانه‌ها با وجود ظاهری آرام بسیار خطرناک و عمیق هستند، گفت: برخی رودخانه‌ها غیرقابل پیش‌بینی هستند به نحوی که فرد بعد از چند قدم جلو رفتن در رودخانه متوجه عمق زیاد آن شده و گرفتار گردآب می شود، بنابراین توصیه می‌کنیم بدون اطلاع از وضعیت رودخانه هرگز برای شنا در آن اقدام نکنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha