• دوشنبه / ۱ مرداد ۱۴۰۳ / ۰۸:۰۰
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1403043120020
  • خبرنگار : 71429

معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور:

مشاورین املاک تا ۱۵ مرداد به سامانه ثبت الکترونیک اسناد متصل می‌شوند

مشاورین املاک تا ۱۵ مرداد به سامانه ثبت الکترونیک اسناد متصل می‌شوند

معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: تا ۱۵ مردادماه مشاورین املاک سراسر کشور به سامانه ثبت الکترونیک اسناد متصل خواهند شد.

صفدر کشاورز در گفت‌وگو با ایسنا درباره آخرین وضعیت اجرای قانون «الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول»، گفت: در خصوص سامانه‌هایی که باید طبق قانون مذکور راه اندازی می‌شد، طبق ماده ۱۰ این قانون، یکی «سامانه ساماندهی اسناد غیررسمی» است. طبق قانون مذکور، سازمان ثبت یکسال فرصت دارد که این سامانه را راه‌اندازی کند و همکاران فناوری ما این کار را انجام می‌دهند و ان شاءالله کمتر از آن مهلتی که قانون تعریف کرده، سامانه راه‌اندازی خواهد شد.

سخنگوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: بحث دیگر ایجاد سامانه ماده ۲ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول است. به این صورت که دفاتر اسناد رسمی بتوانند سندهای عادی و قراردادهای خصوصی اشخاص را هم تنظیم کنند. این سامانه ایجاد شده و در قریب به ۳ هزار دفتر اسناد رسمی هم بارگذاری شده و در مابقی دفاتر اسناد رسمی (۹۵۰۰ دفترخانه دیگر) روزانه در ۵۰۰ دفترخانه دیگر بارگذاری می‌شود.

وی گفت: موضوع دیگر ماده ۳ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول و آن هم  ایجاد اتصال بین مشاورین املاک و سامانه ثبت الکترونیک اسناد است. این  سامانه هم ایجاد شده و با تعدادی از مشاورین املاک شهر تهران به صورت آزمایشی ارتباط برقرار شد و قراردادها را ارسال کردند. اشکالات این بخش هم برطرف شده و  ان شاءالله تا ۱۵ مردادماه همه مشاورین املاک سراسر کشور به سامانه ثبت الکترونیک اسناد متصل خواهند شد.

کشاورز درباره آیین نامه‌های قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول گفت: با توجه به اینکه شش مورد از  آیین نامه‌ها به تصویب رییس قوه قضاییه می رسد، آیین نامه ماده ۳ که همان نحوه اتصال مشاورین املاک به سامانه ثبت الکترونیک و تقسیم اسناد است، آماده و در معاونت حقوقی قوه قضاییه نهایی و به حوزه ریاست قوه قضاییه برای توشیح ارسال شد. سایر آیین نامه‌ها که باید به تصویب رییس قوه قضاییه برسد، در حال تدوین و جمع آوری است و ان شاءالله در روزهای آینده در معاونت حقوقی قوه قضاییه نهایی شده و برای توشیح محضر ریاست قوه قضاییه ارسال می شود. ۸ آیین نامه دیگر هم هست که باید به تصویب هیات وزیران برسند و با جلساتی که به صورت مشترک با دستگاه‌های اجرایی و وزارت خانه‌های مربوطه در این زمینه برگزار می‌کنیم؛ با نهایی شدن آن جهت اعلام نظر و نیز تایید هیات وزیران تقدیم  دولت می‌شود.

معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: در حال حاضر علاوه بر صدور  سند الکترونیکی، سند فیزیکی (کاغذی) هم صادر و به مخزن اسناد سازمان ثبت ارسال می شود.

وی با اشاره به تغییر رنگ سندهای «تک‌برگ» به سبزاز سوم تیرماه، گفت: با توجه به قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول از سوم تیرماه هر گونه اسناد حدنگاری که صادر می‌شود، باید نقل و انتقالش به صورت رسمی باشد؛ لذا برای تشخیص آن و سهولت کار، رنگ اسناد مالکیتی که از سوم تیرماه صادر می شود را  تغییر دادیم و موضوع را با چاپخانه وزارت امور  اقتصاد و دارایی در میان گذاشتیم و اسناد جدید چاپ شده و در حال توزیع در استان‌ها است و ان شاءالله ظرف یکی دو روز آینده به استان‌ها می رسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۵-۰۱ ۱۳:۲۷

حذف دلالان یاید صورت گیرد. به چند دلیل. !-بی سواد بودن این قشر دلال. ۲-بی تجربه بودن دلال. ۳-هیچ گونه تعهدی نسبت به قرار دادهایی که خود دلال نوشته. ۴-دلالان مسکن وخودرو . و دارو.. و حسابداران درمانگاههای خصوصی. ۵-به هم ریختن بازار کسب وکار توسط این قشر(دلالان) راه حل چیزیست. بهترین راه حل بردن دلالان به بورس.

avatar
۱۴۰۳-۰۵-۰۱ ۱۴:۱۹

یک آمار از دستگاه عدلیه قضایی تون بگیزید ببینید چند درصد پرونده هامربوط به کلاهبرداریهای املاکی هست؟؟؟توی پرونده ها چه حق های را ناحق کرده اند...! چرا قولنامه های که از سال ۸۷ به بعدمنعقد شده و علی رغم الزام به ثبت در اسناد و املاک و گرفتن کد رهکیری از آن تاریخ عمدا یا سهوا از این قانون سرباز زده اند وبدلیل همین عدم ثبت و گرفتن کد رهگیری از ثبت و اسناد مجدادا خیلی قانونی و با ثبت در اسناد و املاک و دریافت کد رهگیری هولوگرام دار مجددا قولنامه شده وبه خریدار دومی فروخته شده را مجازات نمیکنند

avatar
۱۴۰۳-۰۵-۰۱ ۱۷:۴۴

اصلا خرید وفروش میشه واسه خودشون نطر میدن کسب وکار رو درست کنین من ی املاکی هستم تو منطقه ما ۶ ماه هستش ی خرید وفروش نشده چون بازار افتضاحه مردم ندارن بخورن تا کی باید صب کنیم موقع مالیات میشه انگاری باهامون شریکن یکی نیست به داد ما مردم برسه .

avatar
۱۴۰۳-۰۵-۰۲ ۰۱:۲۱

قانون خوبیه اگه زودتر اجرا بشه و به زمینها و خونه های قولنامه ای زودتر سند بدن مردم استقبال میکنن خواهشاا زودتر به قولنامه ها سند و اجازه ساخت راحت و آسان بدین ممنونم

avatar
۱۴۰۳-۰۵-۰۲ ۱۰:۱۶

سلام.برخی از بنگاه های املاک کد رهگیری به مستاجر نمیدن مینویسند،متاسفانه پول مستاجر سال به سال بی ارزش تر ملک مالک صدبرابر شده

avatar
۱۴۰۳-۰۵-۰۳ ۱۶:۰۰

سلام وعرض ادب من یه زن تنهابادخترم ۱۵ساله تنهازندگی میکنم امسال مشکلات زیادداشتم خودم کیست توسرم دارم صاحب خانه ازیت وازارمیکنه پسرش مشاوراملاک داره مهلت اجاره تمام شده خانه پیدانکردم پسرش بدترین رفتارهاروبامنو دخترم میکنه شکایت کردیم انشالا که دادگاه حق وبه حق داربدن تحت پوشش کمیته ی امدادامام خمینی رحمت الا هستم درهمدان پول پیشم خیلی کمه