صالح محمدی امروز (ششم مرداد ماه) در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، استان گیلان را دارای ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار دانست و اظهار کرد: فرآیند نشاء برنج در شالیزاریهای استان به پایان رسیده است.
او با اشاره به بارندگیهای هفته اول مرداد ماه، بیان کرد: این بارندگی ها در مناطق مختلف رخ داده است و میتواند مزارعی را که در آستانه برداشت و فاز تکمیل خوشه قرار دارند، با ورس و خوابیدگی مواجه کند و خسارتهایی را به دنبال داشته باشد.
محمدی با بیان اینکه گزارشهای پراکنده از ورس برنج داریم، اما تاکنون به محصول خسارت نزده است، گفت: با توجه به تداوم شرایط ابرناکی، فیزیولوژی رشد گیاه برنج به کندی پیش خواهد رفت. بنابراین باید همه مراقبتهای لازم را از شالیزارها انجام دهیم.
وی با اشاره به گزارش هواشناسی مبنی بر احتمال بارندگی در روزهای پیش رو، تاکید کرد: کشاورزان حتماً خروجی کانالهای آب کنار مزارع را باز کنند تا دچار آبگرفتگی و سیل نشوند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از شالیکاران مزارعی که در آستانه رسیدگی و برداشت هستند خواست حتماً شرایط آب و هوایی را پیگیری کنند و با مدیران جهاد کشاورزی برای آغاز برداشت هماهنگ باشند و گفت: مزارعی که در ابتدای خوشهدهی هستند و هنوز خوشهدهی آنها کامل نشده، حتماً مبارزه شیمیایی با بیماری قارچی بلاست را انجام دهند، زیرا این بیماری برای برنج بسیار خطرناک است و میتواند ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش عملکرد و کیفیت محصول را رقم بزند.
وی شرایط آب و هوایی حاکم بر استان را مناسب برای گسترش بیماری بلاست برنج دانست و بیان کرد: شاهد رطوبت بالا و افزایش دما و ابرناکی هوا هستیم که برای ارقام محلی برنج که سهم بالایی در شالیکاری استان دارند، مناسب نیست.
محمدی از شالیکاران خواست از یک مرحله قارچکش استفاده کنند تا شاهد خسارت به محصول برنج در مرحله برداشت نباشیم.
انتهای پیام
نظرات