مهدی بندهای در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به افزایش روزافزون جمعیت و نیاز به مواد غذایی، خودکفایی در تولید برخی محصولات پرمصرف بویژه گندم و دانههای روغنی، اظهار کرد: مکانیزاسیون کردن کشاورزی که عموماً از طریق ورود ماشینآلات و تکنولوژی نوین به بخش کشاورزی و جایگزینی ماشینآلات فرسوده محقق میشود، نقش مؤثری در ارتقای بهرهوری، کاهش هزینههای تولید و افزایش درآمد بهرهبرداران کشاورزی دارد.
وی با بیان اینکه ۸۵۰ کمباین بومی و ۴۰۰ دستگاه مهاجر در استان داریم، گفت: درباره تسهیلات خرید تراکتور با توجه به پایین بودن سطح مکانیزاسیون در باغهای استان، اولویت با تراکتور باغی است.
بندهای با بیان اینکه طبق آمار در استان زنجان، شهرستانهای سلطانیه، خدابنده و ایجرود بیشترین میزان مکانیزاسیون را دارند، ادامه داد: تسهیلات برای خریدن تراکتور باغی در حال پرداخت است.
وی با اشاره به اینکه هر سال بودجه مشخصی برای مکانیزه کردن ابزارآلات کشاورزی از سوی وزارتخانه به استان و در نتیجه به شهرستانهای مختلف اختصاص پیدا میکند، بیان کرد: حدود ۲۲ هزار دستگاه تراکتور در استان فعال است.
او افزود: بالاترین اقدام برای مکانیزاسیون کردن در بخش زراعت و بویژه در زراعت غلات است که درجه مکانیزاسیون حدود ۹۷ درصد است.
انتهای پیام
نظرات