به گزارش ایسنا، این اظهارنظر از سوی «الکساندر ووجیچ»، رئیس جمهور صربستان یک روز پیش از اعتراضات در پایتخت این کشور مطرح شده است. به گفته وی، آژانس اطلاعات امنیت صربستان آماده اقدامات در صورت بروز کودتا است.
به نقل از شبکه خبری راشاتودی، ووجیچ افزود: «ما اطلاعات رسمی را از فدراسیون روسیه دریافت کردیم، اطلاعاتی که از طریق کانالهای رسمی مخابره و ارائه شده است. مقامات در حال رسیدگی به آن هستند و هیچ دلیلی برای نگرانی وجود ندارد.»
رئیس جمهور صربستان درباره اینکه این تهدید از کجا میتواند سرچشمه بگیرد و چه کسی ممکن است پشت طرح ادعایی کودتا باشد، توضیح بیشتری نداد.
وی همچنان بر این باور است که کسانی که «رویای رسیدن» به هر چیزی را به این شکل در سر دارند، باید بدانند که به جایی نمیرسند.
رئیس جمهور صربستان همچنین گفت: «بلگراد پیش به جلو حرکت میکند و آنها نمیتوانند ما را از حرکت بازدارند.»
پیش از این، برخی از رسانههای خبری صربستان گزارش داده بودند که سرویسهای امنیتی روسیه ظاهرا به ووجیچ در مورد شورشهای گستردهای که در صربستان با هدف نهایی سرنگونی رهبری کشور آماده میشود، هشدار داده است.
روزنامه «وچرنیه نووستی» چاپ صربستان پیشتر روز جمعه گزارش کرد که یک «راهنمای انقلاب رنگی» را به دست آورده است که ظاهرا برای شرکت کنندگان در تظاهرات زیست محیطی که انتظار میرود امروز (شنبه) برگزار شود، منتشر شده است.
این روزنامه همچنین مدعی شد که محتوای «راهنما» روشهایی را بیان میکند که یادآور «انقلابهای رنگی» در کشورهای دیگر است و میافزاید که اعتراضات در کشور احتمالا از سوی برخی «مراکز قدرت» در خارج از کشور هماهنگ شده است، اما کشور یا شخص خاصی را متهم نکرد.
این خبر در حالی منتشر شد که صربستان برای اعتراضات زیست محیطی احتمالی آماده میشود. در ماه ژوئیه، صربستان به عرصهای برای درگیری بین گروههایی از فعالان محیط زیست و دولت بر سر پروژه بزرگ معدن لیتیوم تبدیل شد.
به گزارش رویترز، ماه گذشته میلادی بلگراد به شرکت معدنی انگلیسی-استرالیایی «ریوتینتو» مجوز توسعه معدن لیتیوم در منطقه «جادار» در بخش غربی صربستان را اعطا کرد؛ معدنی که در آستانه تبدیل شدن به بزرگترین معدن در اروپا قرار دارد.
این پروژه مورد قبول برخی از کشاورزان محلی و روستاییان واقع نشد و آنها معتقدند که معدن به شدت منطقه اطراف را آلوده میکند.
«زلاتکو کوکانوویچ» کشاورز و یکی از فعالان محیط زیستی به رویترز گفت که این معدن «اتحادیه اروپا را از اتکا به چین از نظر لیتیوم رها میکند» و این به بهای سلامت صربها تمام میشود.
انتهای پیام
نظرات