صاحب خیراندیش ظهر پنجشنبه در پنجمین جلسه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان با اشاره به اینکه ۹۰ درصد دامداری استان گلستان به صورت سنتی بوده و کمتر از ۱۰ درصد به صورت صنعتی کار میکنند، اظهار کرد: بیشترین ریزش و مشکلات را در بخش دامپروری سنتی داریم زیرا اکثر افرادی که دامپروری سنتی مشغول هستند به روش گذشتگان کار کرده و از علوم روز بهره نمیگیرند.
وی با تأکید اینکه در دامداری باید از تجربه دامداران موفق کشوری استفاده کنیم، افزود: دامدار ما هزینه واقعی شیر و گوشت خود را دریافت نمیکند و در برخی مواقع باید سه تا ۶ ماه برای دریافت پول خود معطل بماند در صورتی که در کشورهای پاکستان و هندوستان کشاورزان بلافاصله هزینه محصول خود را دریافت میکنند.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به اینکه علیرغم ظرفیتهای فراوان منابع آب زیرزمینی، خاک و مراتع را هدر دادیم، گفت: به دنبال این هستیم که سیاستهای توسعه دام را در استان دنبال کنیم و در این حوزه برنامههای تشویقی و تسهیلات در نظر گرفتهایم اما قبل از آن باید ببینیم خاک ما تا چه حد جوابگوی غذای مورد نیاز دام است.
خیراندیش خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی مسئول سیاستگذاری، تبیین و سایر برنامههای دامپروری است اما برای توسعه این صنعت به تنهایی کاری پیش نخواهد برد و نیازمند همکاری سایر دستگاهها هستیم.
وی پرورش گاومیش را با توجه به اقلیم استان گزینه مناسبی برای دامداران استان دانست و افزود: بیش از ۲۰ سال وقت و هزینه را صرف پرورش نژاد هلشتاین در استان کردیم حال آنکه با توجه به دمای هوا و اقلیم استان این نژاد مناسب اقلیم استان نیست و بهره وری لازم را ندارد.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی گلستان ضمن تأکید بر تقویت زنجیرههای تولید و تشکیل تعاونیهای کارآمد گفت: مشکلات حوزه دامپروری و کشاورزی باید آسیب شناسی شود.
خیراندیش با اشاره به اینکه در سالهای اخیر بخش زیادی از مراتع استان نابود شده و احیا آن نیازمند تزریق منابع مالی و حمایت دولت است، گفت: اگر دامداران به طور دائم روی تسهیلات و یارانه دولتی تأکید داشته باشند و از دولت به عنوان پدر مهربان پول بگیرند به محض قطع شدن حمایت دولت برشکست میشوند.
انتهای پیام
نظرات