تقی صادقی امروز (ششم شهریور ماه) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با پیگیریهای انجامشده قرار است میزبان جشنواره منطقهای فیلم کوتاه باشیم که فراخوان آن بهزودی برای برگزاری در پایان سال منتشر میشود.
وی به چالشهای موجود در اداره کل در ابتدای مسئولیت اشاره کرد و خالی بودن ۴۰ درصد پستهای سازمانی، ضعف شدید نیروی انسانی، ضعف ارتباط بین دستگاهی، مغفول ماندن ظرفیتهای قانونی در فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، برداشت نادرست از ماموریتها و اختیارات و ضعف منابع مالی و اعتباری را در زمره چالشها دانست.
صادقی با اشاره به تلاشهای انجامشده در تامین اعتبار از رشد ۹ برابری اعتبار در سال گذشته سخن گفت و افزود: اعتبار فرهنگی در سال ۱۴۰۱، ۵۰۰ میلیون تومان بود که این رقم با تامین اعتبارات ملی به ۴.۵ میلیارد تومان رسید و نشان از رشد ۹ برابری دارد.
وی گرفتن سند تکبرگی برای املاک اداره کل و رساندن سندها از یک سند در سال ۱۳۹۹ به ۴۸ سند را از دیگر اقدامات انجامشده ارزیابی و بیان کرد: پیگیری برای برگرداندن اموال بیتالمال از دیگر اقدامات ماست.
صادقی با اشاره به اینکه در مجموع، شاخص ارزیابی عملکرد استان در سال ۱۴۰۰ در استان رتبه ۴۵ را داشتیم، گفت: با تلاشها و اقدامات انجامشده به رتبه چهارم در سال ۱۴۰۱ رسیدیم و ۴۱ رتبه رشد یافتیم.
حجتالاسلام سرشته، معاون امور فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز به توسعه مراکز فرهنگی در قالب صدور مجوز اشاره کرد و از رشد ۳۹ درصدی در دولت سیزدهم سخن گفت و افزود: حمایت از اجرای فعالیتهای شاخص در حوزه شعر و ادب، چاپ و نشر کتاب، اجرای طرح امید در قالب شناسایی و توانمندسازی حمایت از هنرمندان آسیبدیده، پویش خانواده امن، برگزاری دومین بزرگداشت سردار عوضخان اسطوره مرزبانی از جمله اقدامات انجامشده است.
رئیس اداره قرآن و عترت فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی نیز با اشاره به اجرای طرح بشری در استان، گفت: این طرح شیوه نوین آموزش قرآن بود که در دو سال اخیر، سه دوره در شهرستانهای بجنورد، راز و جرگلان و اسفراین برگزار شد که هریک از افراد آموزشدیده یک محفل قرآنی را مدیریت میکنند.
رضا رضایی با بیان اینکه اکنون ۴۸ مؤسسه قرآنی دارای مجوز از این سازمان در استان در حال فعالیت است، ادامه داد: امسال با هدف تقویت و توسعه محافل قرآنی ۶۰۰ میلیون اعتبار در نظر گرفته شد که در مجموع ۳۰۰ محفل قرآنی از آموزشهای لازم برخوردار شدند.
اقدامات انجامشده در بخش هنری و سینمایی در خراسان شمالی همزمان با هفته دولت از سوی معاونت امور هنری و سینمایی در جمع اهالی رسانه استان تشریح شد که پیگیری تعمیر و تجهیز تماشاخانههای تئاتر تا میزبانی جشنواره منطقهای فیلم کوتاه بخشی از برنامهها و اقدامات است.
معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در جمع اصحاب رسانه به مقایسه وضعیت سینما در گذشته با امروز اشاره کرد و گفت: برخورداری تمام شهرها از نعمت سینما بیانگر رشد در این حوزه است، در حالی که پیش از این دو سینمای دولتی و یک سینما در بخش خصوصی فعال بود.
مسعود مرواری به فعالیتهای انجامشده در حوزه انجمن سینمای جوان پرداخت و تحقق سه محور آموزش، تجهیز و استقرار انجمن سینمای جوان را از اقدامات انجامشده دانست و بیان کرد: با حمایتهای مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هفت میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال شامل تجهیزات سینمایی، دوربین و ... خریده شد و در اختیار انجمن قرار گرفت که این اتفاق خوشایند پس از ۱۰ سال انتظار رقم خورد.
وی شکلگیری دوره هفت ماهه فیلمسازی از دورههای معتبر در استان را از دیگر اتفاقات خوشایند ارزیابی کرد و افزود: تشکیل شورای پیچینگ و حمایت از تولید فیلمهای کوتاه هنرمندان پس از وقفه ۱۰ ساله با تامین اعتباری بالغ بر پنح میلیارد ریال نیز گام دیگری در این عرصه بود.
وی به بستن تفاهمنامه با مجموعه انجمن سینمای جوانان برای میزبانی جشنواره منطقهای فیلم کوتاه در استان بهعنوان یکی از برنامههای پیش رو اشاره کرد.
وی برگزاری همایش تقدیر از پیشکسوتان و درجهداران موسیقی، جشنواره موسیقی تارآوا و نغمههای شاه جهان، میزبانی دو دوره جشنواره موسقی فجر و جشنواره ملی آواها و نواهای رضوی و برگزاری پنج دوره شبهای موسیقی را از فعالیتهای انجامشده در حوزه موسیقی ارزیابی کرد و افزود: مهر ماه میزبان جشنواره منطقهای موسیقی نواحی خواهیم بود.
مرواری رفع مشکلات انجمن خوشنویسی و تجسمی و مجوز برگزاری ۶۳ نمایشگاه، برگزاری سوگواره ملی هنری عاشورا و سه دوره رویداد ایران روشن ویژه جوانان و نوجوانان عرصه تجسمی با نگاه جهاد تبیین، در کنار میزبانی سی و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان را از فعالیتهای انجامشده در عرصه تجسمی اعلام کرد.
معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت: برخلاف آنچه درباره خاموش بودن چراغ تماشاخانههای تئاتر مطرح میشد و با توجه به روند سخت تولید اثر نمایشی، سال گذشته ۱۲ پروانه نمایش صادر شد و شاهد اجرای عمومی آثار بودیم.
وی میزبانی دو دوره جشنواره تئاتر استان و فراهم کردن شرایط یکسان برای برخورداری هنرمندان برای اجرا و حمایت و اعزام گروهها به جشنواره منطقهای را از دیگر اقدامات انجامشده دانست و افزود: تلاش کردیم تا خلأ جشنواره تئاتر رضوی در استان را بهگونهای دیگر پر کنیم و با میزبانی بیست و یکمین دوره جشنواره بینالمللی آیینی و سنتی، فضای پرنشاطی را در استان رقم زدیم.
انتهای پیام
نظرات