• جمعه / ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ / ۱۱:۰۸
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1403063019447
  • منبع : نمایندگی مازندران

رئیس هیأت نجات‌غریق و غواصی مازندران خبرداد

نجات ۹۲۳ نفر از غرق شدن در دریا در ۴ ماه گذشته

نجات ۹۲۳ نفر از غرق شدن در دریا در ۴ ماه گذشته

ایسنا/مازندران رئیس هیأت نجات‌غریق و غواصی مازندران گفت: از شروع طرح دریا تاکنون ۹۲۳ نفر از غرق شدن در دریای خزر نجات یافتند.

نقی کریمیان امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه از این تعداد ۶۶۱ نفر مرد و ۲۶۲ نفر زن بودند، افزود: در ۴ ماه گذشته ۲۵ نفر در دریای خزر غرق شدند.

رئیس هیات نجات غریق مازندران با تاکید بر این مطلب که ناجیان تا پایان طرح در دریا حضور دارند توصیه کرد، مسافران و هم استانی‌ها در مناطقی شنا کنند که ناجی غریق داشته باشد.

وی تصریح کرد: آزاد سازی سواحل و پس روی آب دریای خزر، حادثه‌ها را افزایش داده و همین موضوع سبب شد تا پوشش ناجیان در دریا دشوار باشد.

به گزارش ایسنا، دلیل اصلی غرق‌شدگی در دریا « جریان شکافنده، جریان‌های ساحلی یا جریان‌های مرگبار » است؛ این جریان‌ها به جریان‌هایی از آب گفته می‌شود که از ساحل به سوی دریا حرکت می‌کنند. این جریان یکی از مهمترین عوامل در غرق شدن انسان‌ها در دریاهاست به‌طوری‌که ۸۰ درصد عملیات‌های کمکی نجات غریق‌ها مربوط به همین پدیده است. حرکت این جریان از داخل منطقه خیزاب ساحلی آغاز می‌شود و تا خارج از خط شکست موج ادامه می‌یابد. این جریان‌ها، آبی که موج‌ها به سوی ساحل آورده‌اند را به دریا باز می‌گردانند. جریان‌های شکافنده بسته به شیب ساحل و کنش موج یا خیزاب عامل اصلی زهکشی آب به سوی دریا و مرگ انسان‌هاست. جریان‌های شکافنده در تمام دریاها، دریاچه‌ها و اقیانوس‌ها امکان پدیداری دارند.

جریان شکافنده از بالا شبیه یک بادبزن دستی است که دسته آن به‌سمت ساحل، و دهانه آن به‌سمت دریا است. دسته این بادبزن بیشترین قدرت را دارد و صرف‌نظر از اینکه شناگر چقدر شنا می‌داند یا چقدر توان جسمی دارد، عملاً برگشت وی به‌سمت ساحل را غیرممکن ساخته، او را سریعاً با خود به‌داخل دریا می‌کشاند. برای درک بهتری از قدرت این جریان باید گفت که سرعت این جریان معمولاً از رکورد سرعت شنای المپیک نیز بالاتر است؛ بدین معنی که حتی بهترین قهرمان شنای المپیک نیز نمی‌تواند بر خلاف آن شنا کرده و به طرف ساحل برگردد. عرض جریان شکافنده بین سه تا بیش از ۶۰ متر و طول آن به‌داخل دریا بسیار متفاوت است و گاهی تا ده‌ها متر به‌داخل دریا کشیده می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha