نادر مزینی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: کشاورزان باید با روشهای مدرن کشاورزی، استفاده از ماشینهای کشاورزی، عملیات زراعی، مدیریت منابع آب و ذخیره رطوبت، پیشگیری از فرسایش خاک و مبارزه با علفهای هرز آشنا شوند تا بهرهوری آنها افزایش پیدا کند.
وی افزود: کارگاه آموزشی پرورش زعفران، با هدف توسعه کشت گیاهان دارویی کم آببر و در راستای تغییر الگوی کشت در تولیدات زراعی و باغی شهرستان برگزار شد و کشاورزان با فرایند تولید زعفران از مرحله آماده سازی زمین، تهیه پیاز مناسب، عملیات کاشت، داشت و فرایند بازاریابی محصول آشنا شدند.
رئیس اداره آموزش و ترویج مدیریت جهاد کشاورزی کاشان تصریح کرد: امتیاز کشت زعفران، نیاز آبی پایین، پاییزه بودن کشت و عدم نیاز به آبیاری در مقاطع زمانی تابستان و بهار که تقاضای آب بیشتری وجود دارد، تقاضای بالای محصول، قیمت و درآمد مناسب آن است.
مزینی تأکید کرد: ماندگاری و خاصیت انبارداری بالا، سازگاری اقلیمی مناسب، میزبانی کمتر نسبت به آفات و بیماریهای گیاهی، چندساله بودن، کاهش هزینه تولید به علت عدم نیاز به تجدید کشت سالانه، نیاز کمتر به انجام عملیات کشاورزی و نیروی کارگری از دیگر امتیازهای کاشت زعفران است.
وی گفت: سطح زیر کشت زعفران در این شهرستان به رقم ۱۱۰ هکتار رسیده است که متوسط عملکرد آن نیز حدود پنج کیلوگرم در هکتار است و به طور میانگین سال گذشته بیش از ۱۱۰ میلیارد ریال درآمدزایی داشته است.
رئیس اداره آموزش و ترویج مدیریت جهاد کشاورزی کاشان، افزود: قطب اصلی کشت زعفران، روستاهای علوی، حسنارود و اردهال است که برای ۲۰۰ نفر اشتغال مستقیم و برای ۴۰۰ نفر نیز به طور غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرده و برنامهریزی جهاد کشاورزی کاشان آموزشهای توسعه کشت این محصول در سایر مناطق شهرستان است.
وی تصریح کرد: زعفران تولید شده در شهرستان کاشان، در بازارهای داخلی عرضه میشود و نیازمند ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری زعفران برای صادرات این محصول است که تاکنون اقدامی انجام نشده است.
انتهای پیام
نظرات