• یکشنبه / ۲۹ مهر ۱۴۰۳ / ۱۴:۰۷
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1403072922347
  • خبرنگار : 50214

مدیر کل انتقال خون استان خواستار شد؛

مشارکت مردم برای اهدای سلول‌های بنیادی در یزد

مشارکت مردم برای اهدای سلول‌های بنیادی در یزد

ایسنا/یزد مدیر کل انتقال خون یزد از همه داوطلبین و خصوصاً از اهداکنندگان خون خواست برای اطلاع از شرایط اهدای سلول‌های بنیادی و تقویت این بانک به مراکز اهدای خون در سراسر استان مراجعه کنند.

دکتر «سیدمحمدرضا آقائی میبدی» در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این که بخش‌های بهداشت و درمان استان در سال‌های اخیر پیشرفت‌های زیادی داشته است، تصریح کرد: برخلاف تصور بسیاری از مردم، پیوند مغز استخوان جهت درمان بیمارانی مانند مبتلایان به سرطان خون، به معنای پیوند استخوان و عمل جراحی نیست بلکه سلول‌های بنیادی خون محیطی فرد سالم که سازگاری ایمنی وی قبلاً توسط آزمایش‌های ژنتیکی( HLA) تایید شده و اطلاعات وی در بانک اطلاعات HLA کشور موجود است با فرد بیمار تطابق داده شده و در صورت سازگاری، با تزریق یک دارو به داوطلب اهدای سلول بنیادی، مغز استخوان وی تحریک به تولید بیشتر سلول شده و این سلول‌ها وارد خون محیطی می‌شود که با روش‌های خاص و با اهدای یک کیسه خون، سلول‌های بنیادی جداسازی و به فرد بیمار تزریق می‌ شود.

وی با بیان این که اجرای این مهم نیازمند برخورداری از بانک اطلاعاتی HLA داوطلبان است تا در صورت نیاز از آنها دعوت به همکاری شود، افزود: خوشبختانه جداسازی سلول‌های بنیادی از خون محیطی، به عنوان یکی از فرایندهای تولید فرآورده‌ در سازمان انتقال خون ایران استقرار یافته است.

دکتر آقائی با بیان این که آزمایش HLA نوعی آزمایش ژنتیکی است که برای تعیین سازگاری بافتی افراد با یکدیگر است، یادآور شد: این روش برای تعیین این که چه کسی می‌تواند بدون خطر، مغز استخوان، خون بند ناف یا عضوی را به گیرنده پیوند اهدا کند، بسیار مهم است.

وی افزود: تهیه بانک اطلاعاتی HLA، نیازمند انجام آزمایشاتی است که به طور رایگان توسط سازمان انتقال خون ایران برای افراد داوطلب واجد شرایط در حال انجام است و نیاز است با همکاری بیشتر مردم این بانک اطلاعاتی در استان تقویت شود.

وی از همه داوطلبین و خصوصا از اهداکنندگان خون، خواست در صورت واجد شرایط بودن، با اهدای پنج سی‌سی خون، آزمایشات مذکور به صورت رایگان برایشان انجام شده و نتایج آن در بانک HLA استان و کشور ثبت خواهد شد.

دکتر آقائی در پایان با تاکید بر این که اقدام مذکور هیچ عوارض جسمانی و تاثیری بر سلول‌های بنیادی فرد اهداکننده ندارد، گفت: خون اهدایی حاوی سلول‌های بنیادی تاثیر بالایی در درمان سریع‌تر و کاهش قابل توجه هزینه‌های درمانی بیماران سرطانی و حتی جلوگیری از خروج ارز از کشور به نفع این بیماران دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha