• چهارشنبه / ۲ آبان ۱۴۰۳ / ۱۵:۲۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403080201631
  • خبرنگار : 71415

درخواست وکلای آمریکایی از وزارت دادگستری برای تحقیق درباره جنایات جنگی رژیم صهیونیستی

درخواست وکلای آمریکایی از وزارت دادگستری برای تحقیق درباره جنایات جنگی رژیم صهیونیستی
مریک گارلند، وزیر دادگستری آمریکا

گروهی از وکلای وزارت دادگستری آمریکا با نگارش نامه‌ای به وزیر دادگستری این کشور از او خواستند درباره جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در نوار غزه و همینطور کشته شدن شهروندان آمریکایی در کرانه باختری تحقیقات انجام دهد.

به گزارش ایسنا، این وکلای آمریکایی در نامه خود خطاب به «مریک گارلند»، دادستان کل و وزیر دادگستری آمریکا که توسط وبسایت «زِتئو» منتشر شد، نوشتند: «دادگاه‌های آمریکا دارای اختیار قضایی در قبال بیش از ۲۳۰۰۰ شهروند آمریکایی که هم‌اکنون در نیروهای مسلح اسرائیل خدمت می‌کنند به همراه اعضای ارتش اسرائیل یا دیگر مقام‌های اسرائیلی که به ایالات متحده سفر می‌کنند، هستند.»

امضاکنندگان این نامه تصریح کردند وزارت دادگستری آمریکا اقدام به تحقیقات و وضع تحریم علیه روسیه از بابت جنگ در اوکراین و همچنین علیه گروه حماس فلسطین کرده اما وقتی نوبت به رژیم صهیونیستی و جنگش علیه غزه رسیده، از انجام دادن این کار امتناع کرده است.

آنها در ادامه نامه خود خطاب به وزیر دادگستری آمریکا گفتند وزارت دادگستری آمریکا در حالی به مسائل ژئوپلتیکی دیگر جهان واکنش نشان داده که در قبال نقض مکرر قوانین آمریکا از سوی افراد و نهادهای وابسته به رژیم صهیونیستی سکوت و انفعال را در پیش گرفته و این یک قصور بارز است.

به گزارش «میدل ایست آی» این نامه درون سازمانی درخواست تحقیقات وزارت دادگستری در قبال سه حوزه شامل ابعاد شکنجه‌ها، گرسنگی دادن‌ها و آواره سازی‌های اجباری در نوار غزه که به منزله جنایات جنگی هستند، قتل شهروندان آمریکایی نظیر شیرین ابوعاقله، عمر اسد و جدیدترین مورد آن «عایشه‌نور ازگی ایگی»، شهروند آمریکایی ترک تبار و سومی نیز درباره شهرک‌سازی‌های غیرقانونی در کرانه باختری تحت حمایت گروه‌های آمریکایی دارای وضعیت خیریه است.

وزارت دادگستری آمریکا در نوامبر ۲۰۲۲ در اقدامی غیرمنتظره دست به گشایش یک تحقیقات درباره به شهادت رسیدن شیرین ابوعاقله، خبرنگار الجزیره که شش ماه قبل از آن به دست نظامیان صهیونیست در جنین رخ داد، زد.

تا پیش از آن دولت‌های آمریکا چنین تحقیقاتی را مسئولیت دادگاه‌ها و نهادهای اسرائیلی می‌دانستند.

بعد از گشایش این پرونده تل‌آویو از مشارکت در تحقیقات امتناع کرد و دولت «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا هنوز هیچ به‌روزرسانی در مورد این تحقیقات منتشر نکرده است.

سربازان یک گردان نظامی افراطی صهیونیست به نام «نتزاه یهودا» به دست داشتن در مرگ عمر اسد، مرد ۷۸ ساله آمریکایی-فلسطینی متهم هستند که پس از بازداشت در اثر حمله قلبی درگذشت و جنازه‌اش در محل یک ساختمان رها شد. کالبد شکافی سازمان‌ پزشکی قانونی فلسطین نشان داد که وی بر اثر حمله قلبی ناشی از استرس جان سپرده است.

بعد از این رویداد دولت آمریکا ابتدا تشخیص داد گردان نتزاه یهودا به دلیل ارتکاب نقض فاحش حقوق بشر باید تحت تحریم قرار بگیرد اما بعدا از نظر خود برگشته و تصریح ساخت که این گردان همچنان از کمک‌های مالی ایالات متحده بهره‌مند خواهد شد.

در ادامه نامه مذکور تصریح شد: «شما به ما گفتید که ما باید رفتار یکسانی در قبال پرونده‌های اینچنینی داشته باشیم. شما تاکید کردید که ما تحت هدایت این هنجارها اجازه نخواهیم داد که در این کشور اجرای قانونی آلوده به سیاست شود.»

جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تا کنون منجر به شهادت دست کم 42 هزار فلسطینی شامل دست کم ۱۷۰۰۰ کودک شده است.

دیوان بین‌المللی دادگستری اوایل سال جاری میلادی اعلام کرد، برخی اقدامات که رژیم صهیونیستی در غزه مرتکب شده را «ظاهرا می‌توان مصداق برخی بندهای کنوانسیون نسل‌کشی دانست.»

قضات این دادگاه همچنین گفتند «شدیدا نگران» بدرفتاری با اسرای فلسطینی در زندان‌های اسرائیلی هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha