محور برزول_ فارسبان یکی از پرخطرترین محورهای مواصلاتی در شهرستان نهاوند است که در طول سال سوانح رانندگی زیادی در آن اتفاق میافتد.
این جاده مسیر ارتباطی بین شهرهای برزول، گیان و بخش خزل و حتی کرمانشاه را میسر میکند و گردنه برزول در میانه مسیر، پرخطرترین بخش این جاده است که متاسفانه در آن استانداردهای مناسب راهسازی رعایت نشده و مشکلات زیرساختی آن را به یکی از حادثهسازترین مسیرهای جادهای در این شهرستان تبدیل کرده است.
این جاده راه ارتباطی روستاهای زیادی به شهرهای برزول، گیان و فیروزان است؛ به طوری که بیش از ۱۰۰ روستا از این جاده برای رفتوآمد و انجام امورات روزانه خود استفاده میکنند که متأسفانه در سالهای گذشته تاکنون حوادث ناگواری را رقم زده و باعث کشته شدن تعداد زیادی از مردم منطقه و مسافران شده است.
ایمنسازی، تعریض و اصلاح گردنه برزول مصوبه شورای ترافیک سال ۹۲ بوده که در نهایت در سال ۹۴ تعریض این گردنه و به اصطلاح ایمنسازی آن انجام و بخشی هم آسفالت شد و به مرور باقیمانده محور هم آسفالت و بهطور تقریبی سال ۱۴۰۳ به اتمام رسید.
اجرای یک مصوبه در حداقل پنج کیلومتر مسیر حادثهخیز شهرستان نهاوند که محل تردد سه بخش شهرستان است حدود ۱۰سال زمانبر شده است و با وجود آنکه قرار بود با اقدامات انجام شده این گردنه از لیست محورهای حادثهخیز خارج شود، اما موضوع ایمنسازی گردنه با حوادث متعدد جادهای هنوز پابرجاست و به گفته اغلب کارشناسان دو نقطه پرخطر و حادثهساز آن غیرایمن بوده و استانداردسازی نشده است.
همچنین نبود روشنایی مناسب و علائم و تابلوهای سرعتکاه و ... از جمله مشکلات این گردنه و جاده برزول به فارسبان است که بهصورت روزانه شاهد بروز دو تا سه تصادف در آن هستیم.
بیشترین تصادفات در محورهای روستایی و فرعی نهاوند رخ میدهند
رئیس پلیس راه شهرستان نهاوند با بیان اینکه متاسفانه در حال حاضر بیشترین تصادفات در محورهای فرعی و روستایی شهرستان نهاوند اتفاق میافتد، گفت: اکثر تصادفات به دلیل سرعت غیرمجاز است که اگر بتوانم سرعت غیرمجاز را کنترل کنیم این تصادفات رخ نمیدهند.
سرهنگ کبیری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: هیچ جای دنیا ندیدم در سربالایی گردنه ماشین واژگون شود، ولی در سربالایی گردنه برزول طی یک ماه اخیر بیش از ۱۵ واژگونی خوردو را داشتیم و در همین راستا موضوع کارشناسی شد و پس از اخذ مصوبه یک رشته سرعتکاه نصب شد که خوشبختانه بعد از نصب سرعتکاه در این گردنه تصادف نداشتیم.
کبیری با اشاره به اینکه اگر سرعتکاه آنجا نصب نکنیم این روال کماکان ادامه دارد، بنابراین باید با همراهی تمامی ارگانها تلفات را در گردنه برزول کاهش دهیم، افزود: در بحث محور برزول به فارسبان هم همین مشکل را داریم و پیشنهاد دادیم که در تقاطعها و قبل و بعد از تقاطع ها در این محور نیاز به نصب سرعتکاه داریم.
وی خاطرنشان کرد: در همین محور نیز اخیرا یک خودروی پیکان با سرعت ۱۲۰ کیلومتر با یک موتورسیکلت تصادف کرد و متأسفانه باعث فوت راکب موتورسیکلت شد، در صورتیکه در این محور باید حداقل سرعت ۷۰ کیلومتر باشد.
به گفته وی، سرعتکاههایی که در گردنه برزول نصب شده برابر با استاندارهاست و خودروها با سرعت ۷۰ کیلومتر بر ساعت میتوانند به راحتی از این سرعتکاهها عبور کنند.
رئیس پلیس راه شهرستان نهاوند تاکید کرد: در محور نهاوند_فیروزان هم با سرعتکاههایی که نصب کردیم، خوشبختانه آمار تصادفات کاهش قابل توجهی یافته است.
در شرایط موجود تنها راهحل کاهش تصادفات ایجاد سرعتکاه است
رئیس اداره راهداری و حملونقل جادهای شهرستان نهاوند درباره گردنه برزول، گفت: برای حذف گردنه برزول نیاز به ۳۰ میلیارد تومان اعتبار داریم که البته این اعتبار بهغیر از اعتبار تملک زمینش است.
حسین موسوی با تأکید بر اینکه در گردنه برزول تنها راهکار نصب سرعتکاه نیست، اما بر اساس اعتبارات و محدودیتهایمان تصمیمگیری صورت گرفته و بر این اساس نصب سرعتکاه را انجام دادیم، تصریح کرد: بهطورقطع در محور شهرک و فارسبان هم همین اتفاق خواهد و ما با ایجاد شانه آسفالته در این محور نیز صددرصد مخالف هستیم، زیرا این اقدام باعث بروز تصادفات زیادی خواهد شد.
رئیس اداره راهداری و حملونقل جادهای شهرستان نهاوند اظهار کرد: هنگامی که تصادفی رخ میدهد ابتدا باید به کارشناس مراجعه شود، ولی متأسفانه در شهرستان در این مواقع بدون اینکه از کارشناسان امر و مشکلاتی که وجود دارد سوالی پرسیده شود عدهای نظری صادر و فضا را متشنج میکنند و به هم میریزند.
وی افزود: در محور نهاوند_ فیروزان هم حدود ۳۰ سرعتکاه نصب کردیم که ابتدا با انتقادات زیادی مواجهه شدیم ولی اکنون بعد از هفت ماه از این اقدام از ۴۵ نفر کشته در این محور به صفر رسیدهایم و این نتیجه مثبت این اقدام بود.
موسوی با اشاره به نقش مهم عامل انسانی در تصادفات، یادآور شد: متأسفانه در بیشتر تصادفات عوامل انسانی بهویژه سرعت زیاد نقش زیادی دارند ولی نمیدانم چرا رسانهها در خبرهای تصادفات البته بعد از پرسیدن نظر کارشناس تیتر نمیزند باز هم سرعت زیاد حادثه آفرید.
گردنه برزول باید در اولویت اقدامات اداره راهداری قرار بگیرد
فرماندار نهاوند نیز در این باره به ایسنا گفت: با توجه به شرایط و موقعیت گردنه برزول، اداره راهداری و حملونقل جادهای شهرستان باید ایمنسازی این جاده را در اولویت اقداماتش قرار بدهد.
ضرغام احمدوند اظهار کرد: اداره راه و حملونقل جادهای شهرستان باید محورهای حادثهخیز را در صدر اقداماتش قرار دهد که با توجه به شرایطی که در گردنه برزول داریم ایمنسازی این گردنه باید در اولویت قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: گردنه برزول یکی از نقاط حادثهخیز شهرستان است که تصادفات زیادی در این محور رخ میدهد که با توجه به این شرایط مقرر شد که این گردنه چهاربانده و نیوجرسی گذاشته شود که این اقدامات انجام و با نظر کارشناسی چند سرعتکاه هم در این محور نصب شد.
احمدوند با بیان اینکه واژگونی متعدد خودروها طی یک ماه اخیر به خاطر نصب این سرعتکاهها در این گردنه بازتاب زیادی در فضای مجازی و رسانهها داشته و باعث نارضایتی مردم شهرستان شده است، اضافه کرد: از مردم عزیز شهرستان، مدیران و رسانهها درخواست دارم که در اظهارنظرها در مورد این موضوعات همبحث کارشناسیاش را در نظر بگیرند و هم بحث انصاف را و اینکه هر موضوعی را نباید از دیدگاه خودمان نگاه کنیم زیرا این بیحرمتی به کارشناسان است.
احمدوند خاطرنشان کرد: سرعتکاههای که در این گردنه نصب شده با توجه به شرایط موجود و بر اساس بودجه و اعتبار شهرستان و کارشناسی شده نصب شده و نمیشود حالا بگوییم باید آنها را برداریم زیرا به غیر از این موارد برای نصب این سرعتکاهها هزینه شده است.
فرماندار نهاوند افزود: در بحث تصادفات در محورهای شهرستان اینکه بگوییم جادههای ما استاندارد هستند و هیچ ایراد فنی ندارند درست نیست و در حال حاضر خیلی از جادههای شهرستان ایراد فنی دارند ولی برای حل این مشکلات و ایرادها باید شرایط را در نظر بگیریم و بر اساس بودجه و اعتباراتمان تصمیم بگیریم.
به گفته وی، اصلاح این گردنه علاوه بر اعتبار زیاد به اقدامات بسیار زیاد دیگری نیاز دارد که در شرایط فعلی غیرممکن است و در این شرایط نصب سرعتکاه بهترین اقدام بوده است.
احمدوند یادآور شد: رانندگان باید توجه داشته باشند که این محور جاده روستایی است و ظرفیت سرعت بالا را ندارد و اکثر خودروهایی که در این گردنه واژگون شدهاند به خاطر سرعت بالا بوده است.
فرماندار نهاوند تاکید کرد: دو عامل وضعیت جادهها و عامل انسانی باعث ایجاد تصادفات میشوند و متأسفانه بیشتر تصادفات را عامل انسانی مثل سرعت بالا و رعایت نکردن قوانین راهنمایی و رانندگی رقم میزنند.
وی با بیان اینکه نبود روشنایی و علائم سرعتکاه از جمله مشکلات این گردنه است، اضافه کرد: روشنایی این محور باید تأمین شود و باید تابلو و علائم وجود سرعتکاه در این گردنه نصب شود چون وقتی رانندگان با سرعت بالا به روی پیچ میرسند وقتی هیچ علائمی نباشد که سرعتگیر وجود دارد خودش باعث تصادف میشود.
احمدوند تاکید کرد: ۹۰ درصد جادههای روستایی شهرستان ایراد فنی و مشکل دارند که برای حل این مشکلات با توجه به بودجه و اعتبارات شهرستان هر کاری از دستمان بیاید انجام میدهیم و البته مردم هم باید کمک کنند.
به گزارش ایسنا، حوادث جادهای مکرر یک ماه گذشته در گردنه برزول و البته پیش از آن، صدای دادخواهی مردم شهرستان و رانندگان را برای چارهاندیشی و رفع نواقص و ایمنسازی این محور حادثهخیز بلند کرد که با توجه به اهمیت این محور و آمار بالای تردد در آن لازم است مسئولان شهرستان و استان همدان ایمنسازی این محور را در اولویت قرار دهند و البته رانندگان نیز برای کاهش تصادفات در این محور باید قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت کنند.
انتهای پیام
نظرات