دکتر پژمان بختیارینیا در گفتوگو با ایسنا با اشاره به ۲۹ اکتبر روز جهانی سکته مغزی اظهار کرد: ۸۰ درصد حوادث و سکتههای قلبی و عروقی و مغزی، با شناسایی و کنترل عوامل خطر اولیه قابل پیشگیری هستند.
وی با اشاره به علائم سکته مغزی افزود: اختلال تکلم، فلج دست و پا، فلج صورت، اختلال بینایی و عدم تعادل، علائم سکته مغزی هستند که در صورت بروز هر کدام از این علائم باید به سرعت با سامانه ۱۱۵ تماس گرفته شود.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: برنامه ارزیابی میزان خطر ۱۰ ساله سکتههای قلبی و مغزی بر مبنای پیشگیری و کنترل چهار عامل خطر رفتاری کمتحرکی، تغذیه ناسالم، مصرف الکل و دخانیات در حال اجرا است؛ یکی از هدفهای این برنامه، پیشگیری از حوادث کشنده و غیرکشنده سکتههای قلبی و مغزی است.
بختیارینیا عنوان کرد: در این برنامه خطرسنجی با بررسی سن، جنس، میزان کلسترول و فشارخون، استعمال دخانیات و ابتلا به دیابت، راهی مناسب برای برآورد میزان احتمال بروز سکتههای قلبی - مغزی در ۱۰ سال آینده است و کمک میکند با شناخت عوامل خطر ابتلا به بیماری قلبی، آنها را کاهش دهیم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در سال ۱۴۰۲، ۶۳۳ هزار و ۳۴۳ بزرگسال معادل ۳۶ درصد جمعیت افراد ۳۰ سال و بالاتر در شهرستانهای تحت پوشش دانشگاه جندی شاپور خدمت خطرسنجی را دریافت کردند و بر اساس میزان خطر به دست آمده، توصیههای لازم پیشگیری و درمانی و اصلاح سبک زندگی برای پیشگیری از بروز بیماری و حوادثی مانند سکتههای قلبی و مغزی را دریافت کردند.
وی افزود: با توجه به اینکه بیشتر مرگهای زودرس در افراد بدون علامت و با میزان خطر متوسط رخ میدهد، توصیه میشود همه افراد ۳۰ سال و بالاتر با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت خطرسنجی شوند و بر اساس میزان خطر، اقدامات لازم را انجام دهند و مراجعههای بعدی خود را به این مراکز برای پیگیری و ارزیابی میزان خطر برنامهریزی کنند.
بختیارینیا بیان کرد: پیشگیری از سکتههای قلبی و مغزی از طریق کنترل دقیق بیماری دیابت و فشار خون بالا و اختلال چربی خون و ترک استعمال دخانیات امکانپذیر است.
انتهای پیام
نظرات