به گزارش ایسنا، تنها چند روز تا برگزاری انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده باقی مانده است؛ انتخاباتی که «دونالد ترامپ» و «کامالا هریس» با یکدیگر رقابت خواهند کرد و نتیجه آن بر سیاستهای داخلی و خارجی آمریکا تاثیرگذار خواهد بود و عواقب آن میتواند تا چندین سال بر عرصه جهانی و منطقهای مشهود باشد.
این دور از رقابتهای انتخاباتی آمریکا با چالشها و دستاندازهای متفاوتی مواجه بوده که از جمله آنها میتوان به کنارهگیری «جو بایدن» از نامزدی حزب دموکرات تا جانشینی معاونش «کامالا هریس» و همچنین مسئله سن و شرایط آمادگی جسمانی و روانی برای انتخابات اشاره کرد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: از زمانی که «جو بایدن» رئیسجمهور کنونی آمریکا به دلیل درخواستهای فزاینده همحزبیها و حامیان مالی کارزارش بر سر عملکرد ضعیفی که از خود در اولین مناظره انتخاباتی ۲۰۲۴ با ترامپ نامزد حزب جمهوریخواه بر جای گذاشت، از رقابتها کنارهگیری و سپس از معاون خود، هریس برای نامزدی حزبش حمایت کرد؛ هریس هم وعده داد تا مسیر مخصوص خودش را در انتخابات و برای مقام رئیسجمهوری در پیش بگیرد، اما این درحالی است که این نامزد حزب دموکرات پای خود را در بسیاری از موارد درست بر جای پای بایدن قرار میدهد و موضعی دقیقا شبیه به او اتخاذ میکند.
ظاهرا در حال حاضر نه تنها رایدهندگان آمریکایی بلکه کل جهان نیز به مواضع ترامپ و هریس آگاه هستند و علاوه بر ۲ مناظرهای که ابتدا میان بایدن و ترامپ و سپس میان هریس و ترامپ برگزار شد، نامزدها در کارزارهای انتخاباتی خود و رویدادهای مربوطه در نقاط مختلف ایالات متحده آمریکا به مسائل متعددی چه در حوزه داخلی و چه در سیاست خارجی به اندازه کافی پرداخته و اظهار نظر کردهاند.
هریس؛ میراثدار بایدن از نگاه بخشی از افکار عمومی آمریکا
«مرضیه جوادی» کارشناس مسائل آمریکا در مورد رقابتهای انتخاباتی در ایالات متحده با توجه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ۱۵ آبانماه و روند رقابتی موجود بین کاملا هریس و دونالد ترامپ در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر رقابت بین هریس و ترامپ به صورت تنگاتنگ در جریان است و در برخی از ایالتهای تاثیرگذار که نامزدها چشم به نتایج آن دوختهاند ترامپ برتری دارد و در برخی از ایالتها روند به نفع هریس است.
او با بیان اینکه در برخی از نظرسنجیها ترامپ چند درصد از رقیب دموکرات خود جلو است، گفت: در بین افکار عمومی آمریکا این تصور بعضا وجود دارد که درواقع هریس میراث بایدن را به دوش میکشد، میراثی که خوب نیست؛ چرا که عملکرد بایدن چندان مورد رضایت مردم نبوده است. از بایدن به عنوان رئیسجمهوری ضعیف یاد میشود و برخی این تصور را دارند که دولت احتمالی هریس، دولت دوم بایدن است و هریس نمیتواند خود را از میراث بایدن جدا کند.
این کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه هریس در زمانی که به عنوان معاون بایدن مشغول به کار بود عملکردی چندان قوی نیز نداشته است، تصریح کرد: اما این واقعیت است که بهترین گزینه برای دموکراتها برای بایدن او بود و در حال حاضر میبینیم افرادی مثل میشل اوباما و باراک اوباما در کمپینهای انتخاباتی او را همراهی میکنند و درصدد هستند که با بازسازی دوران اوباما، آرا را به نفع هریس جذب کنند.
جنگ غزه؛ موضوعی تاثیرگذار بر آرای شرکتکنندگان در انتخابات آمریکا
جوادی با بیان اینکه اظهارات و صحبتهای ترامپ در بین افکار عمومی آمریکا مخاطب دارد و طیف گستردهای از سفیدپوستان آمریکایی که تحصیلات چندانی ندارند طرفدار ترامپ هستند در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به برجسته شدن موضوع سیاست خارجی در رقابتهای انتخاباتی آمریکا تصریح کرد: در حال حاضر به نظر میرسد موضوع اسرائیل و جنگ غزه بر روی آرای شرکتکنندگان در انتخابات تاثیرگذار است و بخشی از افکار عمومی آمریکا که این موضوع برایشان مهم است از عملکرد دولت بایدن در ارتباط با این موضوع راضی نیستند.
تلاش دموکراتها برای جذب آرای بیشتر از طریق موضوع سقط جنین
او همچنین با بیان اینکه «موضوع اقتصاد، مهاجرت و حتی سقط جنین از مولفههای تاثیرگذار در آرای شرکتکنندگان در انتخابات آمریکاست» گفت: در ۱۰ ایالات آمریکا قرار است همزمان با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، در مورد موضوع سقط جنین و قوانین ایالتی در این زمینه رایگیری شود و دموکراتها در تلاش هستند که از طریق این موضوع آرای بیشتری را جذب کنند.
این کارشناس مسائل آمریکا همچنین با بیان اینکه در حال حاضر میبینیم ۲ کاندیدای اصلی انتخابات تلاش دارند با استفاده از ابزارهای مختلف یکدیگر را زیرسوال ببرند، اظهار کرد: ترامپ اظهاراتی را در مورد ناکارآمدی و بیکفایتی هریس مطرح میکند و از دیگر سو دموکراتها بر این موضوع تاکید میکنند که ترامپ کسی است که به قانون پایبند نیست و حتی قانون اساسی را نیز زیرپا میگذارد.
انتهای پیام
نظرات