• شنبه / ۱۲ آبان ۱۴۰۳ / ۱۳:۳۴
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403081208690
  • منبع : نمایندگی فارس

یک مسئول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام کرد:

کنترل بیماری دیابت ۸۵ درصد بیماران در فارس

کنترل بیماری دیابت ۸۵ درصد بیماران در فارس

ایسنا/فارس رئیس گروه بهبود تفذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به روند رو به بهبودی و کنترل در ۸۵ درصد از بیماران مبتلا به دیابت مشاوره شده از سوی کارشناسان تغذیه در ۶ ماه نخست سال جاری، بر نقش کلیدی آموزش و مشاوره تغذیه در اصلاح الگوی مصرف غذایی و کاهش عوامل خطر بیماری دیابت تاکید کرد.

مریم مهارت امروز، ۱۲ آبان در نشست مریم مهارت امروز، ۱۲ آبان در نشست علوم پزشکی شیراز نکاتی را درباره بیماری دیابت بیان کرد و افزود: دیابت یکی از ۴ بیماری عمده غیر واگیر است که به طور مستقیم به عوامل خطر قابل پیشگیری شامل تغذیه نامناسب و عدم فعالیت بدنی کافی وابسته است.

وی، دیابت را نوعی اختلال در سوخت و ساز بدن معرفی کرد که بدن قادر به استفاده کامل از قند نیست و سپس افزود: این بیماری خاموش، اما پیش رونده، به تدریج تمامی بافت‌های بدن را درگیر می‌کند و ممکن است فرد مبتلا به دیابت، سال‌ها از ابتلای خود به این بیماری بی خبر باشد.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: لازم است بیماران مبتلا به دیابت، تغذیه متعادل، تحرک کافی و سطح فعالیت بدنی مناسبی داشته باشند و از استرس و اضطراب پرهیز کنند.

وی با اشاره به اینکه کارشناسان تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت استان به صورت رایگان خدمات مشاوره‌ای را به افراد ارجاع شده ارائه می‌دهند، افزود: با رعایت یک رژیم غذایی اصولی و منظم می‌توان به پیشگیری و درمان عواقب مزمن دیابت مانند بیماری‌های کلیوی، فشارخون بالا و بیماری‌های قلبی عروقی کمک کرد.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۳، یک هزار و ۱۹۴ فرد مبتلا به پیش دیابت و دیابت از تمامی گروه‌های سنی، خدمات رایگان مشاوره تخصصی تغذیه را در سطح مراکز خدمات جامع سلامت دریافت کرده‌اند.

مهارت ادامه داد: از مجموع مراجعان، بیش از ۳۴ درصد افراد مشاوره شده، برای دریافت خدمات مشاوره تغذیه در نوبت‌های دوم به بعد مراجعه کرده‌اند که ۸۵ درصد از آن‌ها روند رو به بهبود داشته و توانسته‌اند میزان قند خون و عوارض ناشی از بیماری دیابت را کنترل کنند و این امر نشان‌دهنده نقش مؤثر کارشناسان تغذیه در نظام بهداشتی است.

مهارت، در حال حاضر ارائه مشاوره تخصصی به افراد مبتلا به دیابت را از اولویت‌های گروه بهبود تغذیه جامعه دانست و افزود: این افراد پس از غربالگری و تشخیص بیماری می‌توانند خدمات مشاوره تغذیه را به صورت رایگان دریافت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha