• یکشنبه / ۱۳ آبان ۱۴۰۳ / ۱۲:۳۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403081309466
  • خبرنگار : 71654

تاثیر مصرف بیش از حد قند در بارداری بر ابتلای فرزند به دیابت در بزرگسالی

تاثیر مصرف بیش از حد قند در بارداری بر ابتلای فرزند به دیابت در بزرگسالی

بر اساس تجزیه و تحلیل سهمیه‌بندی قند در بریتانیا در دهه ۱۹۵۰، رژیم غذایی شیرین در دو سال اول زندگی با افزایش خطر ابتلا به دیابت و فشار خون بالا در دهه‌های بعدی زندگی مرتبط است.

به گزارش ایسنا، به نظر می‌رسد میزان قندی که کودک بعد از شش ماهگی مصرف می‌کند، بیشترین تاثیر را بر خطر ابتلا به یک بیماری مزمن در سنین بالاتر دارد. اما افرادی که در رحم مادر در معرض قند بیشتری قرار داشتند در مقایسه با افرادی که زمانی که دسترسی به قند محدود بود باردار شدند، در معرض خطر دیابت و فشار خون بالا نیز بودند.

به نقل از نیچر، نتایج به این معنا نیست که افراد باردار و والدین کودکان خردسال باید قند را از رژیم غذایی خود یا فرزندشان حذف کنند. اما ممکن است جایی برای کاهش مصرف وجود داشته باشد. در ایالات متحده، افراد باردار و شیرده معمولا بیش از سه برابر مقدار توصیه شده قند می‌خورند. همه چیز مربوط به اعتدال است.

سایه بلند رژیم غذایی دوران کودکی بر زندگی

این مطالعه در بریتانیا اولین مطالعه‌ای نیست که تغذیه در سنین پایین را با خطر بیماری در آینده مرتبط می‌کند. تحقیقات قبلی نشان داده است که تجربه قحطی در دوران بارداری می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را در مراحل بعدی زندگی دو برابر کند.

والنتینا دوک(Valentina Duque)، اقتصاددان دانشگاه آمریکایی در واشنگتن دی سی می‌گوید، تفسیر داده‌های تراژدی‌هایی مانند قحطی و جنگ می‌تواند دشوار باشد.

او می‌گوید: اغلب، این شوک‌های بزرگ و تاریخی بر بسیاری از چیزها تأثیر می‌گذارد. شما نمی‌دانید دلیل تغذیه، استرس، یا تغییر در درآمد یا پویایی خانواده چیست.

سهمیه‌بندی شکر در بریتانیا فرصتی را برای نگاه دقیق‌تر به تاثیر تغذیه بر مراحل بعدی زندگی فراهم کرد. مشکلات اقتصادی در طول جنگ جهانی دوم، دولت را مجبور به ایجاد جیره غذایی کرد و محدودیت‌های شکر تا سال ۱۹۵۳، سال‌ها پس از پایان جنگ، برداشته نشد. تا آن زمان، بیشتر جنبه‌های دیگر تغذیه برای برآورده کردن توصیه‌های استاندارد روزانه عادی شده بود.

پس از تایید افزایش شدید مصرف شکر پس از برداشتن جیره‌ها، محققان بانک زیستی افرادی که بین ماه اکتبر سال ۱۹۵۱ و ژوئن سال ۱۹۵۴ باردار شده بودند، استخراج کردند. آنها سپس سلامت این افراد را با سلامت افرادی که بین ژوئیه ۱۹۵۴ و مارس ۱۹۵۶ یعنی پس از حذف جیره باردار شده بودند، مقایسه کردند.

اثر غیرقابل انکار

محققان دریافتند افرادی که با محدودیت قند باردار شدند، ۳۵ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت و ۲۰ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا نسبت به افرادی که پس از جیره‌بندی باردار شدند، بودند.

دوک می‌گوید که بزرگی این اثر به طرز شگفت انگیزی قابل توجه است. او می‌گوید: این غیرقابل انکار است. تغییر بزرگ در اینجا به شکر مربوط می‌شود. این نتایج باید به تلاش‌ها برای آموزش افراد باردار در مورد اهمیت تغذیه خوب کمک کند.

محققان موافقند که آموزش بسیار مهم است، اما نمی‌خواهند والدین مضطرب نسبت به این یافته‌ها بیش از حد واکنش نشان دهند. افراد باردار در حال حاضر چیزهای زیادی برای نگرانی دارند. اگر میزان شکر متعادل باشد، همه خوب خواهند بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha