فیروز ناصری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به قدمت حدود شش هزار ساله گلیم هرسین، اظهارکرد: طی سالهای گذشته هرسین به عنوان شهر ملی گلیم ثبت شده و گلیم هرسین نیز نشان بین المللی جغرافیایی کسب کرده است.
وی افزود: هرچند در گذشته گلیم به عنوان یکی از زیراندازهای اصیل مردم منطقه در هر خانهای وجود داشت، اما امروز دیگر این هنر دستبافت رونق گذشته خود را ندارد.
این هنرمند صنایع دستی هرسین تصریح کرد: پایین آمدن قدرت خرید مردم، تغییر ذائقهها و نیز ورود انواع بافتهای ماشینی که به عنوان زیرانداز در خانهها استفاده میشود باعث کاهش رونق گلیم شده است.
وی گفت: این مسائل سبب شده تا امروزه گلیم دیگر جنبه زیراندازی خود را از دست بدهد و بیشتر به عنوان یک دستبافته تزئینی برای روی دیوار، روی مبل و روی میز از آن استفاده شود.
ناصری با تاکید براینکه هنرمندان گلیمباف باید تغییراتی را با حفظ اصالتها در گلیم ایجاد کنند، عنوان کرد: تولید گلیم در ابعاد کوچکتر که ارزانتر تمام شود، قطعا خریداران بیشتری دارد، بنابراین باید روی این مسئله تمرکز بیشتری کنیم.
وی با بیان اینکه تولید گلیم باید مطابق با سلیقه مخاطبان باشد، افزود: تغییر در مواد اولیه، رنگها و نقشها میتواند گلیم را از شریط فعلی خارج کند و اجازه ندهد که به سمت موزهای شدن برود.
این پیشکسوت گلیم بافی هرسین خاطرنشان کرد: البته تمام تغییراتی که در گلیم ایجاد میشود باید طبق قانون حفظ اصالت و احیاء صنایع دستی باشد.
وی که خودش پیشگام ایجاد نوآوری در گلیم شده، عنوان کرد: برای اینکه بتوانیم بازار گلیم را حفظ کنیم و صادرات آن را افزایش دهیم، باید تغییراتی در آن اعمال شود که در این زمینه قرار است همکاریهایی را با سازمان جهاد دانشگاهی و دفتر آستان قدس رضوی در استان داشته باشیم و با همکاری مسئولین متولی که در حوزه آموزش تاثیر گذارند، تولید گلیم را به سمت دانش بنیانی شدن ببریم.
به گفته رئیس مجمع هنرمندان صنایع دستی استان کرمانشاه، در حال حاضر حدود پنج هزار گلیمباف در سطح استان هستند که حدود ۸۰ درصد آنها در شهر هرسین زندگی میکنند.
انتهای پیام
نظرات