توکل آبشناس در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه استفاده از محصولات کم آببر و مقاوم از سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی است و ما نیز این سیاست را در شهرستان دنبال میکنیم، تصریح کرد: به همین منظور بیش از ۱۵۰ هکتار پسته بارور و غیربارور در شهرستان نهاوند کاشته شده است که هشت هکتار از این میزان در سال زراعی جاری کاشته شده است.
آبشناس ادامه داد: مزارع غیربارور نیز در سالهای آینده به باروری میرسند بهطوریکه در ابتدا حدود ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار برداشت میشود که در سالهای آینده به دو تُن نیز خواهد رسید.
رئیس جهاد کشاورزی نهاوند اضافه کرد: شرایط آب و هوایی نهاوند مستعد کشت پسته بوده و محصولی که در این شهرستان برداشت میشود نمونه است بهطوریکه در نهاوند روی یک شاخه ۱۲ خوشه پسته داشتیم که در کشور بینظیر است و نشاندهنده شرایط مساعد این شهرستان برای کشت پسته است.
به گفته آبشناس پسته محصولی تجاری است و زمانی که ما بتوانیم محصولی سالم و مرغوب پرورش دهیم ارزش افزوده بیشتری نصیب ما میشود.
وی با بیان اینکه با نگاه به صادرات این محصول میتوان ارزآوری برای کشور داشت و شهرستان نهاوند نیز مزیت خوبی برای تولید پسته دارد، به استقبال از کشت این محصول در نهاوند اشاره و خاطرنشان کرد: همچنین پیشبینی میکنیم امسال ۳۵۰ تن پسته مرغوب توسط باغداران نهاوندی برداشت شود.
رئیس جهاد کشاورزی نهاوند در خصوص حمایت از پستهکاران نیز تصریح کرد: ۵۰ تا ۷۰ درصد هزینه خرید نهال پسته به باغدار پرداخت میشود و سازمان جهاد کشاورزی حمایتهای خوبی از کشاورزان پستهکار به عمل میآورد که شامل احداث، تهیه نهال و پیوند است و مبالغی هم بهعنوان بلاعوض به کشاورزان پرداخت میکند.
وی با بیان اینکه دو سال بعد از کاشت برای پیوند پسته نیز یارانه پیوند پرداخت میشود تا کمکی برای توسعه این محصول باشد، کاشت نهال پسته را دارای ارزش افزوده خوبی دانست و بیان کرد: این محصول نسبت به محصولات دیگر سوددهی بهتری دارد و مزیت دیگر پسته، کمآببر بودن است که کاشت این محصول را مقرون بهصرفه میکند.
انتهای پیام
نظرات