طی روزهای اخیر شاهد تصادف وحشتناکی در جاده ابهر قیدار بودیم که متاسفانه در این تصادف ۷ نفر از هموطنانمان جان خود را از دست دادند؛ تصادفی که به تیتر یک خبرگزاریها، کانالهای خبری، پیجها و مطبوعات کشوری نیز تبدیل شد.
فوت هفت نفر در یک تصادف جادهای موضوعی نیست که به سادگی از کنار آن بتوان گذشت اینها تنها اعداد و ارقام نیستند، بلکه جان انسانها هستند؛ انسانهایی که هر یک برای خود زندگی داشته، پدر، مادر و یا فرزند یک خانواده بودند و با رفتنشان داغی عظیم در دل خانوادههایشان به یادگار گذاشتند.
در تصادف چند روز پیش جاده ابهر - قیدار اعضای یک خانواده به طور کلی جان خود را از دست داده و از یک خانواده نیز پدر، مادر و فرزند جوانشان پرپر شد؛ تصادفی که هشداری بلندتر از دفعات قبل برای ضرورت تعریض و بهسازی این جاده و تسریع در روند آن است.
وقوع این قبیل تصادفات در جاده ابهر قیدار تازگی ندارد؛ به طوری که در آذر ماه سال گذشته نیز در این مسیر در تصادف شاخ به شاخ پژو و نیسان دو افسر پلیس جان خود را از دست دادند، همچنین در شهریور سال ۱۴۰۱ تصادف در این محور به قیمت جان احمد حسنی قهرمان پاورلفتینگ و پهلوان خوشنام و خیر ابهر و یا سانحه رانندگی روز شنبه 12 آبان ماه 1403 که 7 سرنشین دو خودرو در دم، جان خود را از دست دادند، تمام شد و اینها تنها قصه تعداد اندکی از جانهایی است که در این جاده جا میمانند.
راه ابهر به قیدار، مسیری تاریخی و مهم در استان زنجان بوده که این دو شهر را به هم متصل میکرده است. این مسیر که از میان کوهها و دشتهای شمالغربی ایران عبور میکند، به دلیل موقعیت جغرافیایی خود برای مسافران، بازرگانان و کاروانها اهمیت ویژهای داشته است.
ابهر و قیدار هر دو از شهرهای قدیمی با قدمت فرهنگی و تاریخی بالا در منطقه زنجان هستند. قیدار به دلیل آرامگاه حضرت قیدار نبی، که از نوادگان حضرت اسماعیل و حضرت ابراهیم (ع) بوده، از نظر مذهبی و زیارتی نیز مورد توجه قرار دارد. بنابراین، مسیر ابهر به قیدار علاوه بر کارکرد اقتصادی و تجاری، برای زائران نیز حائز اهمیت بوده است.
در گذشته، این مسیر از میان طبیعت بکر و کوهستانی عبور میکرد و به دلیل پیچ و خمهای طبیعی و سختی مسیر، عبور از آن چندان ساده نبوده است. امروزه، با توسعه راهها و مسیرهای جدید، این مسیر نسبت به گذشته شرایط بهتری پیدا کرده است اما با این حال هنوز هم به دلیل داشتن میزان تردد بالا، وجود نواقص و همچنین کم عرض بودن از مسیرهایی است که سور و سات مرگ در آن کماکان پابرجاست.
راه ارتباطی ابهر به قیدار به عنوان یک جاده شریانی برای زنجانیها تعریف شده و این راه ارتباطی که طول آن بیش از ۷۰ کیلومتر است و به لحاظ قرارگیری چندین روستا در این مسیر، روزانه افراد زیادی مجبور به تردد در این جاده کم عرض هستند، جادهای که تعریص آن چند سالی است آغاز شده اما روند آن به دلیل کندی تخصیص اعتبارات با سرعت کمی پیش میرود.
در کنار این موضوعات متاسفانه بسیاری از هموطنانمان نیز قوانین راهنمایی و رانندگی را در این جاده رعایت نمیکنند و با سرعت بالا و با زیر پا گذاشتن قوانین در این مسیر رانندگی میکنند که این موضوع نیز به سهم خود در افزایش حوادث در این جاده نقش مستقیمی دارد.
مردم این دو شهرستان سالها است که چشم انتظار حل مشکلات این جاده هستند و با توجه به حجم بالای تصادفات، شایسته است مسئولان استانی و کشوری تدبیری برای این جاده که در بین اهالی ملقب به جاده مرگ است بیندیشند.
انتهای پیام
نظرات