«ابوالقاسم محی الدینی» با بیان این که در گذشته تصور شهروندان از فعالیت های شهرداری ها این بود که تنها در حوزه های خدمات شهری، نگهداری فضای سبز، جمع آوری زباله، نظافت شهر و اقدامات عمرانی شهر فعالیت می کند، گفت: در حال حاضر شهرداری ها در حوزه های متعدد فرهنگی، اجتماعی حتی در حوزه های میراث فرهنگی، بازسازی بافتهای تاریخی و بازآفرینی فضاهای شهری به صورت جدی وارد شده اند و گاهاً در حوزه های امنیتی و نظارتی هم به کمک دستگاه های مربوطه می آیند.
شهردار با اشاره به فعالیت شهرداری یزد در حوزه های فرهنگی گفت: شهر یزد تا قبل از سال ۱۴۰۰ کلاً ۳ فرهنگسرا داشت که عمدتاً فعالیت تخصصی نداشتند.
وی با اشاره به سه فرهنگسرای «خانواده»، «خانه وزیری» و «حسینیه هنر» که تا قبل از سال ۱۴۰۰ ایجاد شده بودند، تصریح کرد: فرهنگسرای خانواده در حوزه های عمومی متعدد فعالیت می کرد، «خانه وزیری» در حوزه های مختلفی از جمله قرآن و عترت فعالیت داشت ولی در واقع یک فرهنگسرای عمومی بود و تنها یک فرهنگسرای تخصصی در سال ۱۳۹۹ به نام «حسینیه هنر» در خانه شهید حسن پور افتتاح شده بود که در حوزه تاریخ شفاهی فعالیت دارد.
محی الدینی افزود: با همت شهرداری و شورای اسلامی شهر از سال ۱۴۰۰ تاکنون ۱۰ فرهنگسرای «شعر و ادب»، «کتاب»، «وحی و اندیشه»، «خانه فیروزه ای»، «رویشکده مادر و فرزندی»، «رسانه»، «گردشگری»، «نهال»، «نجوم» و یک «پلاتو تئاتر» به ظرفیت های فرهنگی شهر یزد اضافه شده است که تعدادی از این فرهنگسراها در حال فعالیت هستند و یا این که تا دو ماه آینده به بهره برداری خواهند رسید.
شهردار در خصوص حوزه فعالیت این فرهنگسراهای تخصصی، گفت: فرهنگسرای «شعر و ادب»، محلی برای تجمع دوستداران شعر و ادب فارسی و برگزاری مراسم و محفل های ادبی است و در خانه ای تاریخی در محله شیخداد واقع شده است، فرهنگسرای «کتاب» در حوزه کتاب، تازه های کتاب، نشر، آموزش، نویسندگی و داستان نویسی در خیابان ایرانشهر نزدیک میدان شهید بهشتی قرار دارد، فرهنگسرای «وحی و اندیشه» در محله گازرگاه در حوزه مباحث اعتقادی و قرآن و عترت وارد شده است، «خانه فیروزه ای» در خانه مرحوم وزیری جنب مسجد جامع واقع شده و در حوزه بانوان، عفاف و حجاب، موضوعات آموزشی بانوان فعایت می کند، «رویشکده مادر و فرزندی» واقع در کوچه دیهیمی مجموعه ای جدیدی است که به صورت رسمی افتتاح نشده است ولی این مجموعه فعالیت خود را شروع کرده است و انشاالله به صورت رسمی تا آخرآبان ماه مورد افتتاح قرار می گیرد.
محی الدینی در خصوص حوزه فعالیت «رویشکده مادر و فرزندی» افزود: این رویشکده در خدمت مادرانی است که در حوزه های پژوهشی و علمی فعالیت می کنند و کودکان و نونهالانی دارند که همراه مادران شان هستند. کودکان در این مرکز نگهداری می شوند و آموزش می بینند و مادران به کارهای پژوهشی و تحقیقاتی می پردازند.
وی افزود: فرهنگسرای «رسانه» در محل کارخانه جنوب و جنب سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری راه اندازی شده است. فرهنگسرای «گردشگری» در در بقعه شیخ احمد در محله فهادان قرار دارد که تا آخر ماه جاری راه اندازی می شود، فرهنگسرای «نهال» در محل باغ فخار که از یک سال گذشته راه اندازی شده و در حوزه کودک و نوجوان فعالیت می کند، «مرکز مطالعات بانوان» با اخذ مجوز از وزارت علوم راه اندازی شد و هم اکنون در حوزه های متعدد بانوان و آسیب های اجتماعی در حال فعالیت می باشد و فرهنگسرای «نجوم» که انشاالله تا دو ماه آینده در محل پارک شادی افتتاح خواهد شد.
وی همچنین از ساخت یک «پلاتو تئاتر» برای هنرمندان یزدی خبر داد و گفت: با توجه به مشکلات و محدودیت هایی که در بخش تئاتر و نمایش به دلیل کمبود فضا و قدیمی شدن پلاتو تئاترهای موجود هست، انشاالله یک «پلاتو تئاتر» با ظرفیت ۱۲۰ نفر و با همه امکانات مورد نیاز در محل پارک شهر شادی تا پایان آبان ماه افتتاح خواهد شد.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی شهرداری یزد، محی الدینی با بیان این که شهروندان یزدی می توانند بر اساس علایق و نیازهای خود در این فرهنگسراها مشغول به فعالیت شوند، اظهار امیدواری کرد: انشاالله بتوانیم پاسخگوی نیازهای همه اقشار و سلیقه ها در حوزه های مختلف فرهنگی و مسائل اجتماعی باشیم.
انتهای پیام
نظرات