• سه‌شنبه / ۱۵ آبان ۱۴۰۳ / ۱۵:۳۰
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403081511413
  • خبرنگار : 50181

مدیرکل بهزیستی استان:

۱۹۷ هزار نفر از خدمات بهزیستی کرمانشاه استفاده می‌کنند

۱۹۷ هزار نفر از خدمات بهزیستی کرمانشاه استفاده می‌کنند

ایسنا/کرمانشاه مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه از ارائه خدمات به ۱۹۷ هزار نفر از جمعیت استان خبر داد و گفت: خدمات ما از نوزادی تا سالمندی افراد را پوشش می‌دهد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، بهزاد شهبازی در نشست خبری امروز(۱۵ آبان) با اشاره به خدمات متنوعی که بهزیستی به گروه بزرگی از جامعه هدف خود ارائه می‌دهد، اظهار کرد: ما ۵۲ ماموریت اصلی و ۱۶۰ ریز فعالیت در حوزه‌های مختلف طلاق، اعتیاد، خودکشی، دختران فراری، زنان آسیب دیده، کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست، سالمندان، افراد ناتوان و کم‌توان و ... داریم و از نوزادی تا سالمندی به افراد خدمات می‌دهیم.

وی تعداد افرادی که در استان کرمانشاه به هر نحوی از خدمات بهزیستی استفاده می‌کنند را ۱۹۷ هزار نفر اعلام کرد که از انواع خدمات روزانه، نگهداری شبانه‌روزی، خدمات در منزل و... استفاده می‌کنند.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه از فعالیت ۹ مرکز شبانه‌روزی در حوزه خدمات اجتماعی بهزیستی یاد کرد که شامل شیرخوارگاه معتضدی، مراکز نگهداری کودکان سه تا هفت سال، هفت تا ۱۲ سال و ۱۲ تا ۱۸ سال، مراکز کودکان و افراد بدسرپرست و بی‌سرپرست و... است.

شهبازی تعداد کل کودکانی که در این مراکز حضور دارند را ۹۴ نفر عنوان کرد و افزود: تعدادی از این مراکز شبانه‌روزی بوده و مربوط به نگهداری از کودکان در محدوده سنی مختلف تا ۱۸ سال است.

وی اضافه کرد: یکی از این مراکز هم برای ارائه خدمات به کودکان کار و کودکان بدسرپرست است که محل مناسبی برای زندگی ندارند و به صورت موقت در این مرکز می‌مانند، اما در نهایت یا نزد خانواده خود برمی‌گردند و یا به مراکز شبه خانواده یا همان مراکز نگهداری شبانه‌روزی کودکان سپرده می‌شوند.

به گفته مدیرکل بهزیستی استان، خوشبختانه در کرمانشاه کودک خیابانی که در خیابان زندگی کرده و در خیابان کار کند، نداریم و اگر چنین کودکانی هم وجود داشته باشند به همین مرکز موقت ارجاع می‌شوند.

شهبازی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مراکز شبانه‌روزی ما مربوط به دختران فراری، دختران بد سرپرست، خانم‌هایی که با همسر خود دچار مشکل هستند و... است. این مرکز یک بخش به نام «خانه تلاش» دارد که اگرچه فعال بوده اما هنوز افتتاح رسمی نشده است و محلی برای برگشت زنان آسیب دیده اجتماعی به دل جامعه و زندگی است.

وی از فعالیت چهار مرکز روزانه نیز برای ارائه خدمات به کودکان کار، زنان آسیب دیده، دختران فراری، دختران در معرض آسیب و... خبر داد و گفت: هریک از این مراکز نیز ظرفیت پذیرش و ارائه خدمات به حدود صد نفر در سال را دارند و بر مواردی از جمله کاهش آسیب، توانمندسازی و ... تمرکز دارند.

فعالیت ۲۳ مرکز شبانه‌روزی در حوزه توانبخشی

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه تعداد مراکز شبانه‌روزی فعال در حوزه توانبخشی که به افراد کم توان و ناتوان خدمات می‌دهند را نیز ۲۳ مرکز  اعلام کرد و افزود: هفت مرکز شبانه‌روزی سالمندان برای زنان و مردان داریم که شامل سه مرکز زنان و سه مرکز مردان در کرمانشاه و یک مرکز در جوانرود است.

وی اظهار کرد: در این مراکز ۳۳۶ سالمند زندگی می‌کنند که عمدتا بی‌سرپرست و بی‌سرپناه بوده و تعدادی از آنها مجهول‌الهویه هستند.

شهبازی از هزینه‌کرد ماهانه هفت میلیون تومان به ازاء هریک از این سالمندان یاد کرد و ادامه داد: رویکرد ما این است که تجمع این مراکز در مرکز استان نباشد و مراکز شبانه‌روزی را در شهرستان‌ها نیز ایجاد کنیم.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه از فعالیت هفت مرکز شبانه‌روزی نگهداری از بیماران اعصاب و روان مزمن در استان نیز خبر داد که ۵۷۲ نفر در این مراکز نگهداری می‌شوند و گفت: پنج مرکز از این تعداد در کرمانشاه بوده و دو مرکز را نیز طی یکسال اخیر در اسلام آبادغرب و کنگاور راه‌اندازی کردیم.

شهبازی اظهار کرد: مرکز «ورمنجه» یکی از مهمترین این مراکز است که ۳۰۰ نفر در آن حضور دارند و از این تعداد ۱۷۰ نفر مجهول‌الهویه هستند.

به گفته این مسئول، هفت مرکز شبانه‌روزی نیز برای افرادی که دارای اختلالات رشدی و هوشی هستند با عضویت ۴۴۰ نفر در استان فعالیت دارد.

وی خاطرنشان کرد: یک مرکز شبانه‌روزی هم داریم که به زنان و مردان دارای مشکلات جسمی و حرکتی که عمدتا ضایعه نخاعی هستند خدمات می‌دهد و ۴۹ نفر در این مرکز حضور دارند.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه اظهار کرد: مرکزی شبانه‌روزی هم برای نگهداری از کودکان معلول از بدو تولد تا ۱۴ سالگی داریم.

وی با بیان اینکه یازده مرکز ویزیت در منزل و ارائه خدمات به افراد در منزل نیز داریم که ۶۱۳  نفر از خدمات آن بهره‌مند هستند، خاطرنشان کرد: از این تعداد هفت مرکز برای افراد دارای اختلالات روان و جسم، دو مرکز برای سالمندان و دو مرکز تلفیقی برای همه انواع معلولیت‌ها فعالیت دارند.

شهبازی از فعالیت ۴۳ مرکز روزانه نیز در حوزه توانبخشی خبر داد که به صورت صبح تا ظهر به افراد ارائه خدمات دارند و گفت: هدف از فعالیت این مراکز نگهداری از افراد کم‌توان و ناتوان در منزل و ارائه خدمات به آنها شامل خدماتی از قبیل کاردرمانی، گفتاردرمانی، فیزیوتراپی، شنوایی‌سنجی، بینایی‌سنجی، خدمات برای سالمندان و... است.

وی تاکید کرد: سیاست ما گسترش و توسعه فعالیت مراکز روزانه با هدف ماندگاری افراد در جمع خانواده و کاهش مراجعه آنها به مراکز شبانه‌روزی است.

نگهداری از ۴۰۰ معتاد متجاهر

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با اشاره به فعالیت ۲۸ مرکز در سطح استان در حوزه پیشگیری، گفت: این مراکز عمدتا شامل مراکز نگهداری از معتادین خودمعرف و همچنین مرکز نگهداری از معتادین متجاهر است.

شهبازی تعداد معتادین متجاهری که در این مراکز نگهداری می‌شوند را ۴۰۰ نفر اعلام کرد و افزود: هزینه روزانه نگهداری از هر فرد در این مرکز ۸۷ هزار تومان است.

وی معتقد است باید بخش‌های دیگر از جمله شهرداری نیز با راه‌اندازی مراکز ماده ۱۶، در زمینه نگهداری از معتادان متجاهر پای کار بیایند.

سهم ۳۴۹۰ واحدی مددجویان بهزیستی از نهضت ملی مسکن

وی در ادامه اشاره‌ای هم به تامین مسکن مددجویان بهزیستی داشت و گفت: برای سه هزار نفر از مددجویان تخصیص مسکن مهر انجام شده است. پروژه مسکن برای ۴۹۰ نفر دیگر نیز پیشرفت مناسبی دارد.

شهبازی از اقدامات صورت گرفته در حوزه اشتغال نیز یاد کرد و افزود: امسال ۵۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای تسهیلات اشتغالزایی در اختیار داریم. سال گذشته نیز تعهد اشتغال ۳۷۰۰ نفری بهزیستی محقق شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha