به گزارش ایسنا، دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری روز سهشنبه، «کامالا هریس» معاون رئیسجمهور فعلی آمریکا را شکست داد و جمهوریخواهان نیز کنترل سنای آمریکا را به دست گرفتند و در مسیر حفظ اکثریت مجلس نمایندگان هستند. از آن زمان، چندین تن از رهبران اتحادیه اروپا با ترامپ تماس گرفتند تا به او تبریک بگویند.
روزنامه والاستریتژورنال روز جمعه به نقل از مقامات ناشناس گزارش داد: «ترامپ در این تماسها نسبت به اوکراین متعهد نبوده و عمدتا گوش میدهد و سؤال میپرسد.»
به گزارش این روزنامه آمریکایی، رهبران اتحادیه اروپا که بهتازگی در نشست «جامعه سیاسی اروپا» در مجارستان شرکت کردند، به نظر میرسد در مورد اوکراین اختلافنظر دارند.
رهبران کشورهای بالتیک و اسکاندیناوی در ضیافت شام روز پنجشنبه در پارلمان بوداپست از اتحادیه خواستند در صورت عقبنشینی واشنگتن، حمایت خود از کییف را افزایش دهد. با این حال «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه و «جورجیا ملونی» نخستوزیر ایتالیا، آنچنان مشتاق به نظر نمیرسیدند.
«ویکتور اوربان» نخستوزیر مجارستان، میزبان این اجلاس، از ترامپ خواسته است که در اسرع وقت درباره آتشبس در اوکراین مذاکره کند. «رابرت فیتسو» نخستوزیر اسلواکی هم به نفع صلح صحبت کرده است.
«شارل میشل» رئیس شورای اروپا پس از شام، در گفتوگو با خبرنگاران گفت که این اتحادیه تلاش کرده ترامپ را متقاعد کند که «ضعف در برابر روسیه» سیگنال اشتباهی به چین و بقیه جهان ارسال میکند. طبق گزارشها، یک روز پیش از آن ماکرون از ترامپ خواسته بود تا از روسیه در هرگونه گفتوگو درباره اوکراین «امتیازات واقعی» بگیرد.
ماکرون روز پنجشنبه در این نشست سران گفت: «منافع ما این است که روسیه در این جنگ پیروز نشود... زیرا اگر پیروز شود، این بدان معناست که یک قدرت امپریالیستی در مرزهای ما صفآرایی خواهد کرد.» «پتری اورپو» نخستوزیر فنلاند هم گفت این اجلاس باید «پیام روشنی» به ترامپ بدهد که «ما تا زمانی که نیاز است از اوکراین حمایت میکنیم.»
در همین حال «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین در این نشست گفت هنوز از برنامههای ترامپ اطلاعی ندارد، اما کییف باید «تصمیم بگیرد که برای پایان دادن به این جنگ چه چیزی باید در دستور کار قرار گیرد و چه چیزی نباید در دستورکار باشد.»
او همچنین از اتحادیه اروپا درخواست کرد که در صورت قطع رابطه از سوی ایالات متحده، حدود ۳۰۰ میلیارد دلار از داراییهای دولتی مسدود شده روسیه را دریافت کند و ادعا کرد که این پول «به حق» متعلق به اوکراین است.
همانطور که روزنامه والاستریتژورنال اذعان کرد، با این حال، اوکراین «به طور عمده به کمک نظامی خارجی و حمایت بودجه» غرب وابسته است.
به گزارش راشا تودی، ایالات متحده از زمان تشدید درگیریها در فوریه ۲۰۲۲، ۱۰۶ میلیارد دلار به دولت اوکراین کمک کرده است، از جمله ۷۰ میلیارد دلار کمک نظامی و ۷۰ میلیارد دلار دیگر برای دیگر فعالیتهای مرتبط ایالات متحده با اوکراین هزینه کرده است. اتحادیه اروپا در مجموع ۱۳۳ میلیارد دلار کمک مالی، حمایت بشردوستانه و نظامی و کمک به پناهجویان ارائه کرده است. نروژ و بریتانیا که در ناتو هستند اما خارج از اتحادیه اروپا هستند هم میلیاردها دلار هزینه کردهاند.
انتهای پیام
نظرات