• یکشنبه / ۲۰ آبان ۱۴۰۳ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1403082014425
  • خبرنگار : 50622

ذخیره‌سازی خون بند ناف؛

سرمایه‌گذاری برای فرزند از بدو تولد

سرمایه‌گذاری برای فرزند از بدو تولد

ایسنا/البرز یک متخصص زنان و زایمان گفت: بیش از ۸۰ نوع بیماری با استفاده از خون بند ناف و سلول‌های بنیادین قابل درمان است.

دکتر مریم آقایی در گفت و گو با ایسنا درباره اهمیت ذخیره خون بند ناف نوزادان اظهار کرد: ما هر روزه با زایمان‌هایی مواجه هستیم که طی آن بند ناف و جفت دور انداخته شده و هیچ استفاده‌ای از آن نمی‌شود ولی در اکثر نقاط دنیا خون بند ناف یکی از منابع غنی سلولی است که می‌توان از آن برای بهبود و ‌رفع بیماری‌های ژنتیکی و اکتسابی استفاده کرد.

وی افزود: سلول‌های بنیادی دو ویژگی مهم دارند که یکی امکان تکثیر و دیگری تبدیل آنهاست. این سلول‌ها می‌توانند به انواع سلول‌های بدن تبدیل شوند و آنها را بسازند، در واقع این سلول‌ها سلول‌های مادر هستند. سلول‌های بنیادین در تمام بدن وجود دارد، اما منبع غنی از آن را در خون بند ناف داریم و این دو ویژگی مهم است که این سلول‌ها را برای ما با ارزش می‌کند.

آقایی ادامه داد: با ذخیره خون بند ناف نوزادان می‌توان با استفاده از سلول‌های بنیادین در رفع مشکلات سرطان‌های خون، آنمی و دیابت که بخشی از سلول‌ها در اثر این بیماری‌ها ناکارآمد شده است، استفاده بهینه کرده و تبدیل سلولی انجام داد. خوشبختانه در حال حاضر بیش از ۸۰ نوع بیماری در تمام دنیا با استفاده از این سلول‌ها قابل درمان است.

وی به مادران باردار توصیه کرد: به عنوان یک متخصص زنان به مادران پیشنهاد می‌کنم خون بند ناف نوزادان خود را ذخیره کنند. به خاطر اینکه در بزرگسالی در صورت ابتلا به بیماری و یا در صورت نیاز یکی از اعضای خانواده به پیوند، با استفاده از سلول‌های بند ناف ذخیره شده، می‌توان اقدامات درمانی خوبی در جهت بهبود بیماری انجام داد.

آقایی در ادامه گفت: حسن ذخیره سازی خون بند ناف نوزادان در خانواده‌ این است که چون قسمت غنی سلول‌های بنیادین در بند ناف است؛ با تطابق ژنتیکی که دارد میزان سلول‌هایی که می‌توان از آن به دست آورد خیلی بالاتر از سایر قسمت‌ها است. بنابراین برای کل خانواده هم موثر خواهد بود و در بیماری‌های نظیر پارکینسون، حتی اتیسم و فلج مغزی هم استفاده از این سلول‌ها می‌تواند راهگشا و شفا بخش باشد. بر اساس این ویژگی‌ها قطعا به مادران توصیه می‌کنم که ذخیره سازی بند خون ناف نوزادان خود را در بانک خون بند ناف رویان انجام دهند.

این متخصص زنان و زایمان درباره لزوم آکاهی بخشی عمومی نسبت به اهمیت ذخیره سازی خون بند ناف نوزادان یادآور شد: نسبت به اهمیت ذخیره سازی خون بند ناف متاسفانه آگاهی عمومی بسیار پایین است. در حالی که از سال‌ها پیش این کار شروع شده ولی به علت اینکه اخبار و اطلاعات آن خیلی در دسترس عموم و مادران نیست افرادی که از این امکان مهم و سلامت بخش استفاده بکنند، زیاد نیستند.

وی خاطرنشان کرد: اما امیدواریم با فعالیت‌های رسانه‌ای و اطلاع رسانی بیشتر در سطح جامعه، عموم افراد از این نوع خدمات مطلع شده و بدانند که ذخیره سازی خون بند ناف نوزادان یک سرمایه گذاری برای فرزند است و در واقع بهترین سرمایه‌گذاری است که والدین می‌توانند از ابتدای تولد برای آنها انجام دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha