به گزارش ایسنا، انتخابات ریاستجمهوری آمریکا با پیروزی «دونالد ترامپ» به پایان رسید. روی کار آمدن مجدد ترامپ در آمریکا پیامهای دور و نزدیکی را به سراسر دنیا و کشورهای مختلف ارسال کرد.
هر چند سابقه فعالیت و پیگیری سیاستهای ترامپ برای دنیا روشن است، اما باید دید که در دوره جدید آیا با همان رویکرد قبلی به این عرصه وارد میشود یا در سیاستها و رویکردهایش تفاوتی ایجاد خواهد کرد. در عین حال روشن است که سکانداری ریاستجمهوری ترامپ حتی با روسایجمهور جمهوریخواه سابق متفاوت خواهد بود.
در این میان بازگشت ترامپ به کاخ سفید برای ایران و منطقه پیامهایی دارد که با توجه به تحولات یک سال اخیر در غرب آسیا، برخی کارشناسان شرایط وخیمتری را پیشبینی میکنند و برخی هم معتقدند باید منتظر ماند و دید که ترامپ با چه دست فرمانی حرکت خواهد کرد.
برنامه مشخص ایران در مقابل دموکراتها و جمهوریخواهان
«سیدعلی سقائیان» دیپلمات پیشین ایران در گفتوگو با ایسنا با اشاره به انتخاب ترامپ به عنوان رئیسجمهور آمریکا و سیاست خارجی این کشور در رابطه با ایران گفت: فضای خبری و رسانهای تا حدی در این رابطه مصنوعی است و بیرون از ایران و برخی از کارشناسان داخلی نوعی نگرانی از روی کار آمدن ترامپ را القا میکنند، مبنی بر اینکه مجدد خطرات خاصی با آمدن ترامپ میتواند برای ایران ایجاد شود، اما معتقدم باید منتظر باشیم تا او در جایگاه ریاستجمهوری قرار بگیرد و مواضعش را بشنویم. هر چند که برنامه مشخص ما درباره دموکراتها و جمهوریخواهان بعد از چهار دهه روشن است.
وی ادامه داد: ایران به عنوان یک قدرت منطقهای نسبت به چهار سالی که ترامپ در گذشته بر سر کار بود، جایگاه و قدرتش بیشتر شده است و آمریکا وضعیت و قدرت قبل را ندارد به ویژه که در خاورمیانه شاهد گیر افتادن رژیم صهیونیستی در تنگنای جبهه مقاومت هستیم. با وجود همه جنایات نتانیاهو و خساراتی که در غزه و فلسطین به بار آورده است قدرت مقاومت حرف اول را میزند و همچنان یک بازیگر تعیینکننده در منطقه است.
جهان امروز به قدرت نظامی ایران پی برده است
این کارشناس مسائل بینالملل تصریح کرد: از طرفی با عدم کارایی تحریمهای یک جانبه و مستقل بودن ایران و افزایش فروش نفت، ایران همچنان مسیر خود را میرود و اقتصاد را پیش بردیم و در عین حال قدرت نظامی ما از قبل بهتر و پیشرفتهتر شده است؛ در رابطه با موشکها و پهپادها شاهد قدرتنمایی این سلاح ها در عملیات صادق ۱ و ۲ بودیم و جهان امروز به قدرت نظامی ایران پی برده است.
سقائیان تاکید کرد که «شکست طرح آبراهام (ابراهیم) را در یک سال گذشته شاهد بودیم، با وجود همه خوشخیالیهایی که عربها و نتانیاهو داشتند و خوابی که بایدن و نتانیاهو و دیگر سران سازشکار عرب در منطقه برای عادی سازی روابط دیده بودند که غرب آسیا را یکدست کنند، اما با شروع جنگ ۷ اکتبر صحنه به طور کلی دگرگون شد».
این دیپلمات پیشین ایران تصریح کرد: با وجود اینکه سفارت آمریکا توسط ترامپ به بیتالمقدس در دوره قبلی ریاستجمهوری ترامپ منتقل شد، اما این مساله نفعی برای رژیم صهیونیستی در بر نداشت.
وی ادامه داد: به نظرم ترامپ ۲۰۲۴، ترامپ دیگری است؛ شاید او به قدرت ایران اعتراف نکند، اما مجبور است قدرت ما را بپذیرد و این قدرت ناشی از مردم و انقلاب و مقاومت در برابر اشغالگری رژیم صهیونیستی است.
انتهای پیام
نظرات