به گزارش ایسنا، محمد گلزاری در نشست تخصصی اطلاعرسانی در بحران که به مناسبت سالگرد وقوع زلزله کرمانشاه از سوی شورای اطلاعرسانی دولت برگزار شد، اظهار کرد: یکی از دلایل بیاعتمادی اجتماعی به اثربخشی دستگاهها در حل بحرانها با نگاه به تجربه بحرانهای قبلی است. همچنین کاهش نفوذ اجتماعی دولتها و ناتوانی در اقناع افکار عمومی نیز میتواند از دلایل دیگر باشد.
وی افزود: همچنین فقدان برنامه واحد و هماهنگ نظام تصمیمگیری در بحران هم از دیگر مطرح در ترسیم وضعیت است. اگر بخواهیم در حوزه تصمیمگیران سخن بگوییم قطعاً باید به لحاظ ساختاری و هماهنگی برنامهریزی مجدد انجام شود.
گلزاری یادآور شد: باید دستورالعملهایی در حوزه بحرانها به صورت کاربردی تدوین شود و در اختیار قرار گیرد. ارتقای مهارتهای ادراکی مدیران نسبت به وضعیت جامعه نیز اهمیت بالایی دارد.
دبیر شورای اطلاعرسانی دولت ادامه داد: همچنین باید به نقش رسانههای اجتماعی و راویتگری توجه کنیم. این اقدامات نیازمند تغییر نگرش در نگاه ما به بحرانهاست. بیشک در اطلاعرسانی بحرانها صداوسیما نقش دارد اما سایر رسانهها و انسانرسانهها نیز نقش دارند. پس تنها از یک کانال نمیتوان پیامها را به مخاطبان رساند. باید رسانههای اجتماعی و شهروندرسانهها را به رسمیت بشناسیم.
وی با بیان اینکه اولویتدادن به ساماندهی اطلاعرسانی در بحران از برنامههای ما در شورای اطلاعرسانی دولت و روابطعمومیهای مرتبط است، اظهار کرد: اگر آییننامههایی نیازمند تدوین و اصلاح است آمادگی داریم با ذینفعان رسمی و دستگاههای مرتبط آن موضوع را پیش ببریم.
گلزاری یادآور شد: در شورای اطلاعرسانی دولت تاکید داریم از رویکرد تکذیبمحور دور شویم. رسانههای رسمی کشور کنار ما و روایتگر خواهند بود و میتوانند در حل بحران به ما کمک کنند. روابط عمومی دستگاههای اجرایی ما در این مسیر در کنار رسانههای رسمی ما صاحباعتبار خواهند شد و در کنار هم مشکلات را حل خواهند کرد.
انتهای پیام
نظرات