شهرام نباتی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به برگزاری «دومین همایش بینالمللی موقعیت زبان روسی در ایران و نگاه به اوراسیا» به میزبانی دانشگاه گیلان، اظهار کرد: دومین همایش بینالمللی موقعیت زبان روسی در ایران و نگاه به اوراسیا امروز، ۲۲ آبانماه با حضور مهمانان و دانشجویان داخلی و خارجی در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد.
وی افزود: این همایش بینالمللی را در راستای تقویت و توسعه همکاریهای ایران و روسیه در مبحث زبان روسی و همچنین اوراسیا که شامل موضوعات اقتصادی، سیاسی، دینی، گردشگری و اجتماعی میشود، برگزار کردیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان با بیان اینکه بیش از ۱۲۵ مقاله دریافت کردیم که ۸۴ اثر داخلی و ۱۷ اثر بینالمللی هستند، گفت: از بین دانشگاههای داخلی دانشگاه تهران، علامه طباطبایی، شهید بهشتی، گیلان، مازندران و گنبدکاووس ارسال اثر داشتند؛ همچنین از ۱۳ دانشگاه خارجی شامل کشورهای ازبکستان، روسیه، قزاقستان و بلاروس هم دریافت مقاله داشتیم.
نباتی با اشاره به اینکه از بین دانشگاههای داخلی دانشگاه گیلان با ۴۵ اثر و از بین دانشگاههای بینالمللی دانشگاه مسکو با ۵ اثر بیشترین ارسال مقاله را داشتند، بیان کرد: بیش از ۸ گروه علمی شامل زبان روسی، انگلیسی، جغرافیا، زبان شناسی، گردشگری، زبان فارسی، معارف و زبان عربی در این همایش مشارکت کردند که گروه زبان روسی بیشترین تعداد مقالات را داشته است.
وی با بیان اینکه آثار به ۳ زبان فارسی، انگلیسی و روسی ارسال شده که ۳۹ اثر به زبان روسی و ۶۰ اثر به زبان فارسی و ۲ اثر به زبان انگلیسی بوده است، ادامه داد: در ارزیابی نهایی ۴۰ اثر که بیشترین امتیاز را داشتند برای ارائه مقاله به صورت حضوری یا مجازی در بستر اسکای روم انتخاب کردیم که در کتابچه همایش هم منتشر شده است. این مقالات در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC هم نمایه میشود.
این دانشیار گروه زبان روسی دانشگاه گیلان بیان کرد: محورهای دومین همایش بینالمللی زبان روسی در ایران در زمینه زبان، ادبیات، آموزش آنلاین، ترجمه، فرهنگی، اوراسیا، مناسبات سیاسی و اقتصادی، دینی، جغرافیا و گردشگری برگزار شده است.
مسئول دفتر روسکی میر دانشگاه گیلان یادآور شد: اولین همایش بینالمللی زبان روسی در ایران سال ۱۴۰۱ برگزار و ۷۶ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده بود، شرکتکنندگان به دلیل شیوع کووید آنلاین به ارائه مقاله پرداختند اما امسال شاهد استقبال بیشتری بودیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان گفت: دانشگاه گیلان از ۱۹ سال پیش گروه زبان روسی را تاسیس کرد و از همان سال با دانشگاه آستاراخان روسیه در زمینه تبادل دانشجو همکاری میکنیم؛ از دو سال گذشته هم طی انعقاد تفاهمنامه با دانشگاه دولتی مسکو که بزرگترین دانشگاه روسیه است تبادل استاد و دانشجو داریم، در حال حاضر تعدادی از دانشجویان ما در دانشگاه مسکو در حال تحصیل هستند و تعدادی از دانشجویان روسیه هم در دانشگاه گیلان تحصیل میکنند.
دبیر علمی همایش بینالمللی زبان روسی در ایران بیان کرد: میزبانی از بیست و دومین اجلاس اتحادیه دانشگاههای دولتی حاشیه دریای خزر در سال ۹۸ به کمک گروه زبان روسی و مترجمین زبان روسی و همچنین تاسیس اتاق روسکی میر در دانشگاه گیلان از دیگر اقدامات دانشگاه در راستای تقویت همکاریهای ایران و روسیه است.
انتهای پیام
نظرات