• سه‌شنبه / ۲۹ آبان ۱۴۰۳ / ۱۱:۲۴
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 1403082921431
  • خبرنگار : 71560

عارف: به هیچ وجه هیچ نقد شخصی از دولت‌های گذشته نداریم

عارف: به هیچ وجه هیچ نقد شخصی از دولت‌های گذشته نداریم

معاون اول رئیس جمهور با تاکید براینکه به هیچ وجه هیچ نقد شخصی از دولت های گذشته نداریم، تصریح کرد که نگاه ما حذف تمام دولتمردان قبلی نبود.

به گزارش ایسنا، محمدرضا عارف در آئین تکریم و معارفه رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور، بیان کرد: از زحمات رئیس سابق سازمان تشکر می‌کنم. تبریک‌می‌گویم به برادر بزرگوار خود از سابقین کتابخانه ملی که کلیدهای این مکان هستند. دکتر امیرخانی سابقه درخشانی در کتابخانه ملی داشته اند. با زحمات ایشان کتابخانه به اینجا رسید. از پذیرفتن مسئولیت تشکر می‌کنم. با صدور حکم ایشان هم همکاران ما در کتابخانه خوش حال شدند و هم فرهنگیان و اندیشمندان خوش حال شدند.
وی در ادامه اظهار کرد: مطمئن هستم با شناختی که از این سازمان دارند دوره درخشانی را رقم خواهد زد. ما در برنامه سوم که مصادف بود با نیمه اول دهه ۸۰ با هدف ارتقاء بهره‌وری و کاهش حواشی این دو سازمان را ادغام کردیم. یکی از جاهایی که توسط برخی از نخبگان ابهام داشتند، ادغام سازمان اسناد و کتابخانه ملی بود. ادغام این دو به عنوان یک مجموعه جدایی را ناپذیر دنبال کردیم.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه تصریح کرد: در نهایت دولت وقت، دولت آقای خاتمی گوش به نظر کارشناسان داد. در این چند روز اخیر بنا بود با سرعت خدمت شما برسم نگاهی به گزارش ها انداختم، فکر کنم، اگر یک کار خوب در آن دولت کرده باشیم ادغام این دو بخش است یعنی جایگاه کتاب و کتابخوانی را در فرهنگ غنی ایرانی و شعار انقلاب را غنی ساختیم.  کار درستی انجام گرفت.

وی در ادامه تاکید کرد: با ویژگی‌های فرهنگی و توانایی ها و هوش استعدادی که جوانان ما دارند آیا باید امروز در این وضعیت قرار می گرفتیم. به چه دلیلی جوان ما به دانشگاه ها خارج می رود بعد چند سال یک چهره برجسته می شود اما رفیق آن که اینجا می ماند یک معلم ساده می شود. گفت وگو در ذات این نهاد مقدس است. نه گفت وگو کانالیزه. نه گفت و گویی که نتیجه آن معلوم باشد. گفت وگویی که اجازه دهیم هر فردی که شایستگی دارد راحت و آزادانه بتواند حرف خود را بزند.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه خاطر نشان کرد: ما باید نقش فرهنگ و معنویت در انقلاب خود را ببینیم. رهبر انقلاب ما یک مرجع دینی و یک چهره معنوی بود، نه چهره سیاسی و نه نظامی. در سیره و رفتار ایشان این امر بارز است. چقدر توانستیم در این مسیر جلو برویم. دولت وفاق ملی، دولت چهاردهم باورش بر این است اولویت فرهنگ را به طور جدی دنبال کند. مقدمه نگاه به مسئله اقتصادی است. شرایط کشور را می‌دانیم، اما علی رغم مشکلات و تنگناها، اولویت علم و فرهنگ و تعالی فرهنگی جامعه برای دولت مهم است.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: چالش‌های اجتماعی که داریم ریشه بخش مهمی از آنان به بی‌اعتنایی به فرهنگ یا کانالیزه کردن فرهنگ بر می گردد. بنای دولت است که در این زمینه تلاش کند. تعالی فرهنگی و رشد جزو اولویت ما است.در این راهبرد نگاه ما به پتانسیل و ظرفیت مردمی است. با پول دولت نمی‌توان فرهنگ را ارتقاء داد. وظیفه دولت بسترسازی است.

وی افزود: نتیجه برخی از رفتارها امروز اینگونه شده است که  تولید علم و فرهنگ نداریم. فرهنگ فرمایشی در شان انقلاب ما نیست. بنای دولت بر این است که کار کنیم و بعد به مردم بگوییم نه اینکه وعده دهیم بعد عمل نکنیم. این خودش ضدفرهنگ است. این وضعیت مطالبات جدی را ایجاد می‌کند و هیچ وقت هم پاسخ نمی‌دهیم. راهبرد دولت این است که دنبال نخود سیاه نرود، بلکه دنبال  اصولی که باور دارد برود. کار بکنیم و نتیجه را به مردم بگوییم.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: این روزها خیلی عملکرد ۱۰۰ روزه مطرح می شود. از اول بنا نداشتیم عملکرد ۱۰۰ روزه را بگوییم.در تغییرات با احتیاط عمل می‌کنیم. ما قصد نداشتیم که به یکباره کل نیروهای دولت قبل را کنار بگذاریم. به هیچ وجه هیچ نقد شخصی از دولت های گذشته نداریم. می دانیم چه هزینه‌ای متوجه کشور است که سه ماه از کار دولت گذشته هنوز ۱۰ استاندار تعیین تکلیف نشده است. هزینه این نگاه به مراتب کم تر از تعدیل کردن و حدف کردن یکباره یک لشکر است. نگاه ما حذف تمام دولتمردان قبلی نبود.

وی در ادامه بیان کرد: تصمیماتی که گرفته می شود نهادینه خواهد شد. یکی از اصالت های این سازمان تقویت دیپلماسی فرهنگی است. ما در ۱۴ سال گذشته بر دیپلماسی سیاسی تاکید کردیم. در حالی که اولویت ما باید دیپلماسی فرهنگی بود. با هر فرد و گروه و تشکیلاتی صحبت کنیم ما دست برتر داریم. اشتباه می‌کنیم در روابط که می رویم از دیپلماسی اقتصادی شروع کنیم. اگر از دیپلماسی فرهنگی شروع کنیم توسعه روابط در بخش های دیگر به سراغ ما می آید
اسناد برجسته در کشورهای مختلف متعلق به فرهنگ ما است. با یک ساز و کاری باید این ها را برگردانیم.

وی افزود: با یک مکانیسمی باید هم اسناد ملی را در داخل کشور جمع آوری کنیم و هم اسنادی که در خارج کشور است باید به داخل منتقل کنیم. نمی‌دانم نظرسنجی شده یا نه که مردم ما چقدر کتابخانه ملی و مرکز اسناد را می شناسند. بنظر من کوتاهی کردیم. بخش خاصی با این حوزه در ارتباط هستند.

عارف اضافه کرد: مجدد به آقای امیرخانی تبریک می گویم. دولت در حد وسع و توان در کنار شما است. ایشان از چهره‌های برجسته فرهنگی و علمی کشور هستند. با برنامه حرکت کنید. برنامه های خود را در چارچوب برنامه و سیاست پیش ببرید.ارتقای جایگاه این سازمان در اشاعه فرهنگ عمومی و حفاظت از اسناد حائز اهمیت است. این را یکی از اولویت ها بگذاریم. افتخار ملی ما همین اسناد است که باید در راستای حفظ و صیانت از این اسناد کوشا باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۹ ۱۹:۳۱

شما کارتان درست است آقای دکتر عارف عزیز

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۳۰ ۰۰:۲۵

اقای عارف اگر دولت اقای رئیسی را میگوئید دولت ایشان جای نقدی برای کسی نگذاشته مردم ایران لیاقت ان شهید بزرگوار را نداشتند شهیدی که واقعا برای خدمت به کشور ومردم شب وروز نمی شناخت دولتی که جای نقد دارد دولت حسن روحانی بود که دولت فعلی ادامه همان دولت است

avatar
۱۴۰۳-۰۹-۰۱ ۰۰:۲۶

درود بر شهید جمهور رئیسی عزیز خدا رحمت کنه رئیس‌جمهور خدمت را