• شنبه / ۳ آذر ۱۴۰۳ / ۱۱:۳۷
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403090301256
  • خبرنگار : 50976

رئیس دانشگاه شیراز:

پایان‌نامه‌های دانشجویی می‌تواند به سمت رفع مشکلات صنعت سوق یابد

پایان‌نامه‌های دانشجویی می‌تواند به سمت رفع مشکلات صنعت سوق یابد

ایسنا/فارس رئیس دانشگاه شیراز با بیان اینکه دانشگاه می‌تواند نقش مهمی در رفع مشکلات صنعت ایفا کند، گفت: موضوع پایان‌نامه دانشجویان دانشگاه شیراز می‌تواند در مورد مسائل و مشکلاتی باشد که صنعت با آن مواجه است.

محمد مؤذنی امروز، ۳ آذرماه در آئین افتتاح دفتر ارتباط صنعت و دانشگاه و انعقاد تفاهم‌نامه علمی و پژوهشی صنعت و دانشگاه که در اداره‌کل صمت فارس برگزار شد، با بیان اینکه جمهوری اسلامی پنجمین کشور غنی دنیا از نظر منابع طبیعی است، گفت: شرایط اقتصادی موجود نشان می‌دهد که از ظرفیت منابع و ذخایر طبیعی کشور به درستی استفاده نمی‌شود.

وی با تأکید بر منویات مقام معظم رهبری (مدظله) در خصوص علم و دانش تصریح کرد: هیچ راهی برای تعالی کشور وجود ندارد مگر اینکه از مسیر علم و دانش راه خود را طی کرده و حرکت‌های دانش‌بنیان را در عرصه‌های مختلف داشته باشیم.

رئیس دانشگاه شیراز ادامه داد: دانشگاه بستر و خاستگاه حرکت در مرزهای دانش است و آخرین و به‌روزترین یافته‌های بشر در دانشگاه‌های مختلف دنیا اتفاق می‌افتد.

موذنی تصریح کرد: دانشگاه باسابقه و معتبر شیراز قوی‌ترین قطب علمی جنوب کشور و یک سرمایه ارزشمند است لذا باید از این سرمایه برای ارتقای وضعیت استان فارس استفاده شود. 

رئیس دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه کشور ایران ۷ درصد معادن دنیا را در اختیار دارد در حالی که تنها یک درصد از جمعیت دنیا را تشکیل می‌دهد، گفت: دانشگاه شیراز می‌تواند در عرصه‌های مختلف به حوزه معدن، صنعت و تجارت کمک کند.

وی به ۵ نکته مهم در رابطه با ارتباط دانشگاه شیراز و صنعت فارس اشاره کرد و افزود: اولین نکته، رفع مشکلات صنایع است اگر صنایع مشکلاتی را که در مسیر انجام وظیفه با آن مواجه هستند را به صورت شفاف به دانشگاه اعلام کند، دانشگاه می‌تواند این موضوعات را در دستور کار خود قرار خواهد داد و برای آن‌ها چاره‌اندیشی کند.

موذنی افزود: در دانشگاه شیراز از ۱۷ هزار نفر دانشجو بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ نفر کارشناسی ارشد و دکترا هستند که هر کدام از این‌ها یک پایان‌نامه دارند؛ موضوع پایان‌نامه دانشجویان دانشگاه شیراز می‌تواند در مورد مسائل و مشکلاتی باشد که صنعت با آن مواجه است.

وی زمینه دوم همکاری دانشگاه و صنعت را ملاحظات زیست‌محیطی دانست و گفت: امروز بحث محیط زیست و حفاظت از محیط زیست در همه جای دنیا مورد تاکید است و کشور ما نیز به محیط زیست توجه نشان می‌دهد. یکی از عوارض و مشکلاتی که در زمینه صنابع مختلف آن مواجه هستیم ملاحظات زیست‌محیطی و آلودگی‌های زیست‌محیطی است که تولید بخش صنعت ایجاد می‌کند. در این قسمت نیز قطعاً دانشگاه می‌تواند کمک‌کننده باشد و فرایندهای تولید را استانداردسازی کند.

‌موذنی، مورد سوم که دانشگاه می‌تواند به صنعت کمک کند را بحث افزایش کیفیت محصولات دانست و افزود: هر صنعت یک محصول را تولید می‌کند و یک خدمت را ارائه می‌دهد که می‌تواند با تاثیر گرفتن از علم و دانش محصولات بهتری تولید کند.

وی ادامه داد: زمینه بعدی ارتقا و افزایش بهره‌وری است که می‌توان با استفاده از علم و دانش و یافته‌های جدید علمی هزینه‌ها را به حداقل رساند و سودآوری را بیشتر کرد.

موذنی، زمینه آخری که دانشگاه می‌تواند به صنعت کمک کند را ابداع و نوآوری دانست و بیان کرد: صنایع ما در یک چارچوب تعریف شده و به صورت سنتی کار می‌کنند اگر صنایع در مورد تولیدات خود ابداع و نوآوری نداشته باشند یک آسیب شمرده می‌شود. دنیا در حال رشد، تکامل و پیشرفت است و آن صنایع موفق هستند که بتوانند آینده‌نگری داشته باشند.

رئیس دانشگاه شیراز در پایان با بیان اینکه همکاری بین اداره صنعت، معدن و تجارت در سال‌های گذشته هم بوده است، تصریح کرد: با تفاهم‌نامه‌ای که امضا خواهد شد از این به بعد ارتباط دانشگاه شیراز و اداره صمت فارس شکل رسمی‌تر و جدی‌تری پیدا خواهد کرد و ان‌شاءالله شاهد استفاده بهتر و بهینه‌تر از ظرفیت علمی دانشگاه شیراز در صنایع مختلف فارس خواهیم بود.

به گزارش ایسنا، در راستای تقویت ارتباط بین صنعت و دانشگاه تفاهم‌نامه‌ای بین دانشگاه شیراز و اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت امضا شد و دفتری در سازمان صمت تجهیز شده و در اختیار اساتید دانشگاه شیراز قرار گرفت‌.

‌در ۴ سال گذشته اداره‌کل صمت فارس حدود ۲ هزار میلیارد تومان قراردادهای پژوهشی با دانشگاه شیراز منعقد کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha