به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، علیرضا رهایی در مراسم تکریم و معارفه معاون پژوهشی این دانشگاه تاکید کرد: اگر بپذیریم که تحول و پیشرفت کشورها بر اساس میزان فعالیت های علمی آنها اتفاق می افتد به طبع خواهیم فهمید در هر کشوری جایگاه دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی در این کشورها کجا است. بر این اساس عنوان می شود پیشرفت کشورها به تحولات و فعالیت های دانشگاه ها برمیگردد.
وی در ادامه تصریح کرد: خوشبختانه دانشگاه صنعتی امیرکبیر درطول عمر۷۰ ساله خود وجود پربرکتی برای کشور داشته است. به طوریکه همواره و در همه دوره ها تلاش کرده و موفقیت های خوبی نیز بدست آورده است.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: شاید جهت گیری دانشگاه های کشور در دوره های مختلف متفاوت بوده باشد و در مسیر خاصی فعالیت کرده باشند و این امر نیز طبیعی است، اما نکته ای که همه مراکز بر روی آن اتفاق نظر دارند این است که دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این مدت عمر خود خدمت به کشوررا جهت گیری اصلی خود می داند و در کنار تربیت نیروی انسانی، فعالیت های تحقیقاتی زیادی برای رفع نیازهای کشورانجام داده است.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر همچنین خاطر نشان کرد: امروز که تکلیف هدایت این دانشگاه بر عهده ما قرار داده شده است هر نوع کم کاری در این زمینه می تواند رنگ و بوی نامطبوعی داشته باشد. انتظار داریم امانتی که بر عهده ما سپرده شده است را به خوبی حفظ و ارتقا بخشیم. این امر نیز با حرف عملیاتی نمی شود بلکه نیاز به همفکری و همکاری دارد.
رهایی در ادامه اظهار کرد: دانشگاه صنعتی امیرکبیر باید ارتقا پیدا کند و باید بتوانیم در مسیر اعتلای دانشگاه حرکت کنیم. بنابراین فکر فردی در این زمینه جواب نمی دهد بلکه باید همفکری و همکاری جمعی شکل بگیرد. بنابراین همه همکاران باید برای موفقیت دانشگاه کمک کنند.
وی حوزه پژوهشی را دارای جایگاه بسیار خاص در دانشگاه صنعتی امیرکبیربرشمرد و افزود: هر جا صحبت از موقعیت دانشگاه های کشوردر نظام رتبه بندی های جهانی می شود نام و جایگاه دانشگاه صنعتی امیرکبیر مورد توجه قرار می گیرد. بنابراین مولفه هایی که در حوزه های اداره کل امور پژوهشی، حوزه های علمی و مباحث مربوط به رتبه بندی مطرح می شود از یک طرف و موضوع پروژه های بزرگ صنعتی به عنوان یک تکلیف بزرگ دانشگاه اعم از طرح های کلان و بزرگ همچنین واحدهای تحقیقاتی که راه اندازی شدند از طرف دیگر در مجموع با یک تقسیم کارخوبی کار خود را در دانشگاه انجام می دهند.
این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر یادآور شد: در کنار دانشکده های دانشگاه صنعتی امیرکبیر پژوهشکده هایی با هدف انسجام و همراهی چند تخصصی شکل گرفته اند تا بتوانند کارهای بزرگ تحقیقاتی را انجام بدهند. در گذشته نیزموفقیت های این دانشکده ها اثبات شد. به طوریکه وقتی در یک دوره ای طرح های کلان کشور را مطرح کردند واحدهای تحقیقاتی دانشگاه با انجام این طرح های کلان توانمندی های خود را اثبات کردند. به طوریکه توانستند ۱۶ طرح کلان تحقیقاتی را مدیریت کنند و امیدواریم این مسیر ادامه پیدا کند.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: ما یک سری واحدهای پشتیبانی تحقیقاتی نظیر کتابخانه، مرکز اسناد، مرکز تولید و نشر متون علمی در دانشگاه داریم که در جای خود می توانند موقعیت و شرایط برای پیشرفت تعیین کنند و نقش مهمی در حوزه تحقیقات داشته باشند. بنابراین جمع این اجزا باید منجر به فضای تحولی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر شود.
رهایی همچنین یادآورشد: خوشبختانه اقدامات و فعالیت های خوبی در دوره معاونت سابق پژوهشی داشگاه امیرکبیر صورت گرفته است. علی رغم اینکه امروزه ارتباط برقرار کردن و انجام پروژه های تحقیقاتی با حوزه های مختلف نظیر حوزه های دفاعی مشکل است با این وجود معاون سابق پژوهشی این تلاش سنگین را انجام داده و موفقیت های خوبی نیز در این زمینه حاصل شد. به طوریکه درحال حاضر ما حجم عظیمی از تفاهم نامه داریم که برخی از این تفاهم نامه ها با مشارکت همه همکاران عملیاتی شده است در حال بررسی نحوه عملیاتی کردن سایر تفاهم نامه ها هستیم.
استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیرخاطر نشان کرد: شاید امروز با توجه به محدودیت هایی که کشور دارد شناسایی پتانسیل ها و نیازهای کشور قدم اول در حوزه پژوهش باشد. بر این اساس امروز باید روز به روز چشم خود را باز کنیم تا ببینیم چه اتفاقاتی در اطراف می افتد و آن شرایط را دنبال کنیم.
انتهای پیام
نظرات