-
با انعقاد یک تفاهمنامه؛
همکاریهای علمی دو دانشگاه شریف و علوم پزشکی شهید بهشتی گسترش مییابد
تفاهمنامه همکاریهای علمی پژوهشی بین دانشگاههای علوم پزشکی شهیدبهشتی و صنعتی شریف منعقد شد.
-
گامی بزرگ در تشخیص آلزایمر، تنها با یک قطره خون
تشخیص بیماری آلزایمر با آزمایشی ساده که تنها به قطرهای خون نیاز دارد، میتواند در آینده نزدیک برای بسیاری از افراد در سراسر جهان ممکن شود. این روش نوآورانه، نیاز به تجهیزات پیچیده را کاهش میدهد و راه را برای تشخیص زودهنگام این بیماری هموار میسازد.
-
دستاوردهای هیأت اعزامی دانشگاه تهران به پکن
شرکت در کنگره جهانی زبان چینی، امضای تفاهمنامه با دانشگاه یوننان چین و برگزاری نشست چندجانبه با دانشگاههای جنوب شرق آسیا، از دستاوردهای هیأت دانشگاه تهران در سفر به پکن بود.
-
رییس فرهنگستان علوم تاکید کرد
تشکیل تیمهای کوچک علمی برای تمرکز بر روی کلان برنامههای علمی
رئیس فرهنگستان علوم افزایش امید و خلاقیت در جوانان؛ کلید پیشرفت علمی کشور را دانست و گفت: پیشنهاد میکنم که تیمهای کوچکتری تشکیل شود تا بر روی کلانروندهای علم و فناوری تمرکز و آنها را تحلیل کنند.
-
ساخت ژنوسنسور تشخیص عفونت گوارشی در مرکز بیوشیمی بیوفیزیک دانشگاه تهران
پژوهشگران دانشگاه تهران موفق به ساخت و طراحی ژنوسنسور الکتروشیمیایی برای شناسایی سویههای مختلف باکتری «سیدیفیسیل» با حساسیت بالا شدند.
-
توسط دانشگاه امیرکبیر انجام شد
اجرای طرح ملی جایزه سرآمدان نوآوری در بخش معدن و صنایع معدنی
رئیس دانشکده مدیریت,علم وفناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیراز معرفی جایزه ملی سرآمدان نوآوری در بخش معدن و صنایع معدنی خبر داد و گفت: این جایزه در بهمن ماه جاری رونمایی می شود.
-
اعزام استاد دانشگاه تربیت مدرس به هفتمین جایزه نوآوران جوان بریکس
حمید رضا بقائی، عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تربیت مدرس به دعوت از معاونت علمی ریاست جمهوری برای ایراد دو سخنرانی در نهمین نشست دانشمندان جوان و هفتمین جایزه نوآوران جوان بریکس در کشور روسیه شرکت خواهد کرد.
-
فراخوان ارسال مقاله به نخستین همایش ملی «تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران»
دبیر اجرایی نخستین همایش ملی «تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران»، از اعلام فراخوان ارسال مقاله به دبیرخانه این همایش خبر داد و گفت: اساتید، دانشجویان دکترا و افراد فعال در این حوزه تا ۱۰ دیماه مهلت دارند تا با مراجعه به سایت همایش به نشانی csr.jahat.ir چکیده مقالات علمی خود را به دبیرخانه همایش ارسال کنند.
-
توسط رییس جمهور؛
ماده واحده «اصلاح مصوبه ماده واحده تشکیل شورای ملی راهبری و تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی» ابلاغ شد
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ماده واحده «اصلاح تبصره ذیل مصوبه ماده واحده تشکیل شورای ملی راهبری و تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی» که در جلسه ۹۰۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی بهتصویب رسیده است، را برای اجرا ابلاغ کرد.
-
انتشار مقاله استاد دانشگاه صنعتی شریف در مجله معتبر Journal of Materials Chemistry A
مقاله سعید شاهرخیان عضو هیئت علمی دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی شریف و تیم تحقیقاتی همراهش، در مجله معتبر Journal of Materials Chemistry A منتشر شد.
-
کتاب «هنر زیستن با رنج» بررسی میشود
معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران در پنجمین دوره طرح ملی فصل سخن، کتاب «هنر زیستن با رنج» با رویکرد روانشناسی فلسفی تألیف علی دژاکام را با حضور کارشناسان تحلیل و بررسی میکند.
-
تحقیقات جدید درباره اثرات اینترنت بر افراد بالای ۵۰ سال
امروزه فناوری به بخشی جداییناپذیر از زندگی انسان تبدیل شده است و نقش آن در بهبود کیفیت زندگی و سلامت روان مورد توجه بسیاری از محققان قرار گرفته است. اما آیا اینترنت میتواند بهطور خاص در بهبود سلامت روان افراد مسن تأثیر داشته باشد؟
-
نقش پروبیوتیکها در ایمنسازی مواد غذایی از آلایندههای خطرناک
سمزدایی شیر از آفلاتوکسین با «باکتریهای پروبیوتیک»
آفلاتوکسینها، سمومی مضر هستند که در برخی مواد غذایی از جمله شیر یافت میشوند و میتوانند سلامت انسان را به خطر بیندازند. پژوهشگران در مطالعهای جدید، اثر نوعی باکتری مفید را برای کاهش این سم در شیر بررسی کردهاند.
-
کسب جایزه ایران نانو ۱۴۰۳ با تولید صنعتی ابرباتریهای اسید-سرب
تیم استارتاپی دانشگاه صنعتی امیرکبیر به دانش فنی ساخت ابرباتریهای اسید-سرب دست یافتند و توانستند جایزه ایران نانو ۱۴۰۳ را دریافت کنند.
-
امیدی تازه برای محافظت از کلیهها در «بیماران دیابتی»
دارویی که برای درمان دیابت نوع ۲ تجویز میشود، اکنون امیدهایی را برای حفظ سلامت کلیهها نیز به همراه دارد. این دارو که عملکردی متفاوت دارد، به کاهش قند خون و احتمالاً بهبود اکسیژنرسانی به کلیهها کمک میکند.
-
کمک هزینه تشویقی ستاد علوم شناختی برای ارائه مقاله در کنگرههای خارجی
ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی با اعطای کمک هزینه ثبت نام به اعضای هیات علمی و دانشجویان دکتری از ارائه مقاله در کنگرههای منتخب این حوزه حمایت میکند.
-
دریاچه ارومیه تا سال ۲۰۳۰ خشک نمیشود
محققان دانشگاه تهران، روی تغییرات مکانی و زمانی مساحت آبی دریاچه ارومیه را تا سال ۲۰۳۰ به تفکیک فصول مختلف پیشبینی و ترسیم کردند.
-
شواهدی از یک شهر تاریخی در شمال غرب ایران پیدا شد
در جریان کاوشهای گروه باستانشناسی دانشگاه هنر اسلامی تبریز، آثاری از شهر تاریخی «خونج» در آذربایجان شرقی کشف شد. «خونج» دروازه ورود به آذربایجان و محل تلاقی جاده ابریشم بوده است.
-
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی خبر داد:
همکاری دانشگاه محقق اردبیلی و پژوهشکده انرژیهای پایدار اوج
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی از همکاری این دانشگاه و پژوهشکده انرژیهای پایدار اوج خبر داد.
-
هشدار محققان بین الملل درباره مصرف ترکیبی برخی داروها
خونریزی داخلی، رهاورد مصرف مسکنهای رایج با داروهای ضدانعقاد
افرادی که برای پیشگیری یا درمان لختههای خونی در رگهای خود از داروهای ضدانعقاد استفاده میکنند، ممکن است ناآگاهانه و با انتخاب نادرست مسکن، سلامتی خود را در معرض خطر قرار دهند. نتایج یک پژوهش جدید نشان میدهند که ترکیب برخی مسکنها با داروهای رقیقکننده خون، میتواند خطر خونریزی داخلی را به طور قابل توجهی افزایش دهد.
-
بر اساس رتبهبندی کیو اس (QS):
دانشگاه صنعتی اصفهان، پنجمین دانشگاه برتر ایران
رتبهبندی جهانی کیو اس(QS) فهرست ۹۸۴ دانشگاه آسیایی را برای سال ۲۰۲۵ منتشر کرد. بر اساس این گزارش، دانشگاه صنعتی اصفهان در جایگاه ۱۹۷ این نظام رتبهبندی معتبر جهان در آسیا، پنجمین دانشگاه برتر و چهارمین دانشگاه صنعتی ایران قرار دارد.
-
رییس فرهنگستان علوم طی پیامی تاکید کرد
وظیفه خود میدانیم که صدای دانش آموزان و دانشجویان محروم از تحصیل باشیم
رییس فرهنگستان علوم طی پیامی تاکید کرد: بر خود وظیفه میدانیم که صدای محرومان از تحصیل و حق دانشآموزان و دانشجویان در سراسر جهان باشیم. صلح پایدار و توسعه تنها زمانی محقق خواهد شد که دانش، بهعنوان یکی از حقوق بنیادین بشر، بدون تبعیض و در هر شرایطی در دسترس همه مردم قرار گیرد.
-
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه تهران منصوب شد
سرپرست دانشگاه تهران طی حکمی منوچهر مرادی سبزوار را به عنوان سرپرست معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه تهران معرفی کرد.
-
یک مسئول خبر داد:
تولید ۳۱۸ محصول در حوزه امنیت غذایی توسط محققان دانشگاه آزاد اردبیل
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل از اجرای سه طرح برای تولید ۳۱۸ محصول در حوزه امنیت غذایی در این واحد دانشگاهی خبر داد.
-
قائم مقام رئیس دانشگاه محقق اردبیلی خبر داد:
نخبگان علمی نسبت به مسائل جامعه احساس مسئولیت داشته باشند
قائم مقام رئیس دانشگاه محقق اردبیلی گفت: نخبگان علمی نسبت به مسائل جامعه احساس مسئولیت داشته باشند.
-
از سوی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاددانشگاهی صورت میگیرد
بررسی روند تحول مسائل و مشکلات مرتبط با گسست نسلی در ایران در فیلمهای ۴۰ سال گذشته
در چارچوب سلسله نشستهای ارائه یافتههای طرحهای پژوهشی، نشست تخصصی «روند تحول مسائل و مشکلات مرتبط با گسست نسلی در ایران در فیلمهای ۴۰ سال گذشته» توسط پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاددانشگاهی در محل پژوهشگاه برگزار میشود.
-
در یک پژوهش دانشگاهی بررسی شد
روشهای طبیعی برای رفع مشکلات گوارشی بعد از سزارین
برخی از بانوان بعد از زایمان سزارین با مشکلات گوارشی دست و پنجه نرم میکنند. به دلیل شیوع این مشکل، پژوهشی برای بررسی تأثیر روشهای غیر دارویی در کاهش این عوارض انجام شده است.
-
دانشیار گروه بیماریهای عفونی علوم پزشکی تهران در گفتوگو با ایسنا مطرح کرد
افزایش خوددرمانی با آنتیبیوتیکها در فصل زمستان
دانشیار گروه بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با شروع فصل زمستان و افزایش بیماریهای تنفسی مانند سرماخوردگی، میزان استفاده از آنتیبیوتیکها به صورت خوددرمانی افزایش خواهد یافت، قسمت عمده مصرف آنتیبیوتیکها در حوزه بیماریهای تنفسی به شکل بیرویه و غیرمنطقی است.
-
عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی دانشگاه شهید بهشتی در گفتوگو با ایسنا مطرح کرد
تبلیغات دروغین درمان اعتیاد با یک قرص در فضای مجازی/ بروملین، پروتئین مؤثر در ترمیم زخمها
دانشیار علوم اعصاب و عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی دانشگاه شهید بهشتی تبلیغات صورت گرفته در خصوص درمان بیماری اعتیاد با یک قرص را غیرواقعی دانست و گفت: در خصوص بحث اعتیاد به عنوان چالشی جهانی تحقیقات و مطالعاتی در آزمایشگاه ما صورت گرفته و تحقیقات بر روی داروهایی که ماهیت اعتیادآوری دارند، در حال انجام است.
-
در دانشگاه تهران محقق شد
توقف رشد باکتریهای بیماریزا با تولید نوع خاصی از نانوذرات سلنیوم زیستی
محققان دانشکده زیستشناسی دانشگاه تهران توانستند با استفاده از نانوذرات سلنیوم، رشد باکتریها و قارچهای بیماریزا را متوقف کنند.
برای دسترسی به اخبار قدیمیتر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.