-
اولین مدل پیشبینی تغییرات سطح آب زیرزمینی پس از زلزله طراحی شد
پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گامی نوآورانه برای مدیریت منابع آب در مناطق زلزلهخیز، موفق به طراحی مدلی علمی شدند که میتواند نوسانات سطح آب زیرزمینی پس از زلزله را پیشبینی کند.
-
فراخوان یک نشریه و حمایت تشویقی ستاد نانو از نویسنده مسئول مقاله
نشریه علمی پژوهشی CNJ بهعنوان فصلنامه تخصصی به زبان انگلیسی در حوزه نانوشیمی و علوم کلوئیدی فراخوان مقاله داد.
-
اعلام فراخوان نخستین کنگره ملی هوش مصنوعی در کشاورزی، منابع طبیعی و محیطزیست در شیراز
نخستین کنگره ملی هوش مصنوعی در کشاورزی، منابع طبیعی و محیطزیست با شعار «فناوری هوشمند، زمین سبز و آینده پایدار» به میزبانی دانشگاه شیراز برگزار میشود.
-
تاثیر ماده موثر فلفل تند بر ردههای سلولی سرطان روده
استاد و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی لرستان از تاثیر ماده موثر فلفل تند بر ردههای سلولی سرطان روده خبر داد.
-
تمدید مهلت فراخوان «جذب مروج- پژوهشگر پسادکتری کشاورزی و منابع طبیعی»
مهلت فراخوان «جذب مروج- پژوهشگر پسادکتری کشاورزی و منابع طبیعی» تا پایان جمعه ۱۳ تیرماه تمدید شد. پژوهشگران تا ساعت ۲۴ جمعه ۱۳ تیرماه ۱۴۰۴ فرصت دارند تا پیشنهاده خود را ارسال کنند.
-
«شیر طلایی»؛ نوشیدنی شگفتانگیز
کارشناسان به تازگی از فواید بیشمار «شیر طلایی»، نوشیدنی سنتی آسیایی خبر دادهاند؛ ترکیبی که با اضافه کردن یک قاشق زردچوبه به یک لیوان شیر تهیه میشود و در حال حاضر در غرب توجهات زیادی را به خود جلب کرده است.
-
نخبگان علوم پزشکی خواستار محکومیت تجاوز به خاک ایران از سوی سازمان ملل متحد شدند
معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی درخواستی با امضای ۱۲۵۲ نفر از نخبگان و اعضای هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی خطاب به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد مبنی بر محکومیت فوری تجاوز به خاک ایران تهیه و در اختیار اداره کل امور بینالملل وزارت متبوع برای اقدامات بعدی ارسال کرد.
-
جزئیات جذب پژوهشگر پسادکتری در دانشگاه علم و صنعت اعلام شد
دانشگاه علم و صنعت ایران با اولویت پذیرش فارغالتحصیلان ممتاز آموزشی و پژوهشی پژوهشگر پسادکتری پذیرش میکند.
-
مدیریت احساسات در وقوع بحران
در وقوع بحران بهترین کار مسلط شدن به خود با استفاده از حفظ آرامش و تنفس عمیق و تکنیک های آرام سازی برای کاهش استرس است. در شرایط بعد از وقوع حادثه اگر می توانید از یوگا و روشهای مراقبه (مِدیتِیشن) استفاده کنید. این رفتارهای آرامش بخش موجب کاهش افکار مضطرب کننده و دلهره آور و تمرکز بر لحظه اکنون و افزایش ظرفیت تاب آوری می شود.
-
دانشگاه تهران برترین دانشگاه کشور در رتبهبندی QS 2026
دانشگاه تهران در تازهترین رتبهبندی دانشگاههای جهان که از سوی مؤسسه QS منتشر شده است، در جایگاه نخست ملی و رتبه ۳۲۲ جهان قرار گرفت.
-
خرامه استان فارس لرزید
زمینلرزهای با بزرگی ۳.۱ ریشتر ظهر امروز حوالی شهرستان خرامه در استان فارس را لرزاند.
-
رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران:
جامعه دانشگاهی ایران مصمم به توسعه علمی کشور است
رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران ضمن محکومیت به شهادت رساندن تعدادی از اعضای هیات علمی دانشگاههای کشور توسط رژیم سفاک صهیونی تاکید کرد؛ جامعه دانشگاهی مصصم به توسعه علمی و پایدار کشور در راستای صلح جهانی است.
-
توسط محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر محقق شد
رفع چالشهای بتنهای پرینت سه بعدی با افزودنی حباب هوازا
با توجه به اینکه بتنهای پرینت سه بُعدی به دلیل ساختار لایه به لایه خود میتوانند در برابر عوامل محیطی دچار آسیب شوند، محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بهره گیری از افزودنی حباب هوازا راهکاری را برای رفع برخی از چالشهای استفاده از مخلوط بتنی پرینترهای سه بعدی معرفی کردند.
-
تقویت پژوهش و فناوری با حمایت شبکه آزمایشگاهی کشور
مدیر شبکه آزمایشگاهی کشور با اشاره به نقشآفرینی شبکه آزمایشگاهی کشور در توسعه پژوهشها گفت: این شبکه آزمایشگاهی با ایجاد بستر یکپارچه خدمات تخصصی به یکی از بازوهای توانمند توسعه زیستبوم علم و فناوری تبدیل شده است.
-
کدام علائم دیابت نشانه خطر است؟
دیابت نوع ۲، بیماری طولانیمدت است که بر نحوه استفاده بدن از قند (گلوکز) برای دریافت انرژی تاثیر میگذارد و با گذشت زمان، سطح بالای قند خون میتواند باعث مشکلات جدی در سلامت اندامهای مختلف بدن، ازجمله چشمها، کلیهها، اعصاب، قلب و پاها شود.
-
گامی در مسیر کمک به مبتلایان به سندروم لینچ
آسپیرین؛ دارویی قدیمی با نقشی جدید در پیشگیری از سرطان
مطالعهای در مورد یافتن دوز مناسب آسپیرین بهمنظور کاهش خطر ابتلا به سرطان در برخی بیماران خاص نشان داده که کمترین مقدار این دارو بهاندازه دوزهای بالاتر مؤثر است. به گفته پژوهشگران، این یافته میتواند تحولی مهم در پیشگیری از سرطان باشد.
-
بررسی تأثیر تجارب خانوادگی در شکلگیری رفتارهای پرخطر
از کودکی تلخ تا اعتیاد در بزرگسالی
در جامعهای که اعتیاد بهعنوان یکی از جدیترین آسیبهای اجتماعی شناخته میشود، شناخت ریشههای آن اهمیت زیادی دارد. محققان در پژوهشی تلاش کردهاند تا از دل خاطرات دوران کودکی، چرایی این آسیب را بهتر بفهمد.
-
مدیرکل دفتر سیاستگذاری امور پژوهشی وزارت علوم مطرح کرد
ارتقای نشریات علمی پژوهشی از اهداف وزارت علوم
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه هدف ما در وزارت علوم ارتقای نشریات است، گفت: فعالیتهای دانشگاه محقق اردبیلی در حوزه پژوهش محسوس بوده و شاهد افزایش کمی و کیفی مجلات علمی پژوهشی در این دانشگاه هستیم.
-
چگونه از دوران سختیها گذر کنیم؟
کارشناسان، احساس سادهای را شناسایی کردند که به زندگی معنا میدهد و آن شادی نیست بلکه امید است. امید، فقط احساس خوب نیست بلکه راه نجات است؛ در حالی که شادی و قدردانی اغلب در بحثهای مربوط به کیفیت زندگی مورد توجه قرار میگیرند اما نتایج تحقیقات جدید نشان میدهد که امید ممکن است حتی مهمتر از آنها باشد.
-
پژوهشگر مرکز آرا در گفتوگو با ایسنا:
تابآوری ملی با مشارکت اجتماعی امکانپذیر است
پژوهشگر مرکز آرا تأکید کرد که برای تقویت پیوند دولت و ملت، باید نهادهای داوطلب و گروههای جهادی در مدیریت بحران فعال شوند.
-
معاونان پژوهشی و فناوری دانشگاههای علوم پزشکی تاکید کردند
لزوم بهروزرسانی برنامههای تحقیقاتی دانشگاهها متناسب با نیازهای کشور
معاونان پژوهشی و فناوری دانشگاههای علوم پزشکی کشور بر لزوم مدیریت متمرکز و بهروزرسانی برنامههای تحقیقاتی متناسب با نیازهای روز کشور تاکید کردند.
-
زلزله ۴.۱ ریشتری اندوهجرد شهداد خسارتی نداشت
صبح امروز چهارم تیرماه، زلزلهای به بزرگی ۴.۱ ریشتر ساعت ۵:۳ بامداد، اندوهجرد شهداد در شهرستان کرمان را لرزاند.
-
در یک پژوهش جالب بررسی شد
عروسبودن در ایران؛ تجربه پیچیده زنان در خانه همسر
در جامعهای که پیوند ازدواج، فقط اتحاد دو نفر نیست؛ بلکه به معنای ارتباط دو خانواده تلقی میشود، نقش عروس بودن تنها به زندگی زناشویی خلاصه نمیشود. این نقش، مسئولیتها و پیچیدگیهایی را نیز با خود میآورد.
-
چگونه بدون تزریق انسولین قند خون را به سرعت کاهش دهیم؟
قند خون بالا که هایپرگلیسمی نیز شناخته میشود، میتواند برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ یا پیشدیابت، نگرانی جدی محسوب شود، این نگرانی زمانی رخ میدهد که بدن انسولین کافی تولید نمیکند یا نمیتواند از آن به درستی استفاده کند و منجر به تجمع قند در جریان خون میشود.
-
بهبود عملکرد باتریهای لیتیومی با ماده موثره زرد چوبه
محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر با استفاده از ماده موثره آنتی اکسیدانی زردچوبه روشی را برای بهبود کارایی باتری های لیتیومی ارائه کردند و این دستاورد می تواند در ذخیره سازهای حوزه انرژی های تجدیدپذیر موثر باشد.
-
نتایج یک پژوهش درباره اثرگذاری یک انجمن قدیمی
فاصله رویای «انجمن اولیا و مربیان» با واقعیت
کودکان و نوجوانان امروز، در مدرسه و خانه با چالشهای رفتاری گوناگونی روبهرو هستند؛ از خشونت و تقلب گرفته تا مصرف دخانیات. این در حالی است که همراهی خانواده و مدرسه میتواند نقشی مهم در پیشگیری و مدیریت این رفتارها داشته باشد.
-
در پژوهشی تازه مطرح شد
ضرورت بازنگری جدی در «مشاوره پیش از ازدواج»
در سالهای اخیر، بسیاری از زوجها پیش از ازدواج به جلسات مشاوره مراجعه میکنند؛ اما کسی به درستی نمیداند که این مشاورهها از چه استانداردهایی پیروی میکنند و آیا واقعاً مفید هستند یا خیر؟
-
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت:
هیچ حادثهای نتوانسته فعالیتهای آموزشی و پژوهشی دانشگاهها را مختل کند
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ما ایرانیها با تفکرات و عقاید سیاسی مختلف هستیم، اما آن چیزی که همه ما را با هم پیوند میدهد وطن و خاک است. اکنون هیچ اختلاف نظری نباید برای ما مهم باشد باید همه بکوشیم ضمن حفظ وطن، باعث سرافرازی میهن خود شویم.
-
پذیرش مجله سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران در پایگاه بینالمللی اسکوپوس
مجله هیدروژن، پیل سوختی و ذخیره سازی انرژی از انتشارات سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران در پایگاه بین المللی اسکوپوس پذیرفته شد.
-
در پژوهشی تازه مطرح شد
۵ راهکار برای کاهش قابل توجه مصرف آب در کشاورزی
در شرایطی که بحران آب به دغدغهای جدی برای کشاورزی و حتی برای مصارف خانگی کشور تبدیل شده، پژوهشی تازه نشان میدهد با راهکارهایی ساده میتوان مصرف آب در کشاورزی را به میزان چشمگیری کاهش داد.
برای دسترسی به اخبار قدیمیتر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.