-
وقتی گیاهان غریبه، طبیعت را تصاحب میکنند
گیاهان مهاجم؛ دشمنان بیسر و صدای طبیعت ایران
در سالهای اخیر، برخی گیاهان وارداتی به شکلی نگرانکننده در طبیعت ایران رشد کردهاند؛ بدون آنکه ظاهراً کسی جلوی آنها را بگیرد. این گیاهان میتوانند زنجیرهای از آسیبهای زیستمحیطی ایجاد کنند.
-
گامی نو برای بهبود تغذیه سالم در جامعه
نقش «سواد کشاورزی ارگانیک» در سلامت غذایی جامعه
امروزه با افزایش دغدغههای محیط زیستی و رشد آمار بیماریهای ناشی از تغذیه ناسالم، توجه به رفتارهای غذایی سالم و حمایت از کشاورزی پایدار اهمیت ویژهای پیدا کرده است. شناخت بهتر ارتباط بین سواد تغذیهای و رفتارهای محیط زیستی میتواند به بهبود کیفیت زندگی کمک کند.
-
اینفوگرافیک/ نوآوریهای فرا مرزی در داروسازی
نوآوری در حوزه دارورسانی با شتابی بیسابقه در حال تحول است. شرکتهای داروسازی در سراسر جهان به سمت بهرهگیری از فناوریهای نوین و سامانههای پیشرفته برای افزایش اثربخشی درمان و بهبود تجربه بیمار حرکت کردهاند و چشماندازی روشن را نوید میدهند.
-
نوشیدن قهوه بر سلامت کلیوی کدام افراد تاثیر منفی دارد؟
محققان دانشگاه تورنتو کانادا و سایر موسسات علمی کشف کردند که نوشیدن قهوه زیاد میتواند خطر مشکلات کلیوی را در برخی افراد، افزایش دهد.
-
کاهش عوارض جانبی شیمیدرمانی با مکمل پروبیوتیک
شیمیدرمانی، یکی از محبوبترین راههای درمان سرطان سینه محسوب میشود، اگرچه اثربخشی آن ثابت شده، اما دارای معایبی مانند خطر زیاد عوارض جانبی نیز است، زیرا نه فقط به سلولهای سرطانی حمله میکند، بلکه میتواند بر سلولهای طبیعی نیز تاثیر بگذارد.
-
تحول بازاریابی با کمک فناوری هوشمند
تاثیر هوش مصنوعی بر شیوههای نوین فروش و تبلیغات
در سالهای اخیر، فناوریهای هوشمند وارد بخشهای مختلف زندگی روزمره شدهاند و حالا تاثیر آنها را میتوان در حوزه بازاریابی و فروش هم مشاهده کرد. این تحول دیجیتال، رفتار مشتریان و تصمیمگیریهای تجاری را به شدت دگرگون کرده است.
-
محققان در یک مطالعه پژوهشی بررسی کردند
باقیمانده سموم کشاورزی در خیارهای گلخانهای
خیار یکی از پرمصرفترین صیفیجات در سبد غذایی خانوار ایرانی است که بخش زیادی از آن در گلخانهها تولید میشود. این محصول پرطرفدار به دلیل مصرف تازه، باید از نظر باقیمانده سموم شیمیایی به دقت کنترل شود.
-
شمار «پارسا»های ثبت شده زنان در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ بیشتر از مردان است
آمار پایاننامهها و رسالههای ثبت شده در ایرانداک بر پایه جنسیت دانشآموختگان در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ منتشر شد.
-
با تاکید بر نوجوانان آسیبپذیر، عنوان شد
رابطه معنادار بین افسردگی و حضور بیشتر در فضای مجازی
امروزه استفاده نوجوانان از شبکههای اجتماعی به بخشی جداییناپذیر از زندگی روزمره آنها تبدیل شده است؛ اما این عادت دیجیتال، در برخی گروهها ممکن است اثراتی فراتر از سرگرمی داشته باشد.
-
معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر:
توسعه فرصتهای مطالعاتی، دورههای پسا دکتری در اولویت قرار دارد
معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: هدف ما سوق دادن دانشگاهها به سمت دانشگاههای جامعهمحور، کارآفرین و خلاق است. در همین راستا، توسعه فرصتهای مطالعاتی، دورههای پسا دکتری و شرکت در کارگاههای تخصصی از اولویتهای دانشگاه محسوب میشود.
-
افزایش خطر زایمان زودرس با بیماری کبد چرب
نتایج تحقیق جدید مؤسسه کارولینسکا، استکهلم سوئد نشان داد، زنان باردار مبتلا به بیماری کبد چرب مرتبط با اختلال عملکرد متابولیک در معرض خطر بیشتری برای زایمان زودرس هستند و افزایش این خطر را نمیتوان از طریق چاقی توضیح داد.
-
کدام ورزش روند پیری مغز را نزولی میکند؟
زندگی مدرن باعث شده است که اکثر ما در تکاپو باشیم اما کمتر ورزش کنیم و در حالی که به تمرکز بر صفحه نمایشها، جلسات و کارهای روزمره مشغول هستیم، اما بدنهایمان کم تحرک شده و مغزهایمان نیز ممکن است عملکرد مشابه داشته باشند.
-
توقف سرطان با آزمایش جدید
نوع جدیدی از آزمایش خون میتواند نحوه تشخیص و درمان سرطان را تغییر دهد؛ این آزمایش ساده، به دنبال سیگنالهای شیمیایی در خون میگردد که نشاندهنده وجود انواع مختلف سرطان، حتی قبل از بروز علائم هستند. استفاده منظم از این آزمایش به تشخیص زودهنگام سرطانها، زمانی که درمان آنها آسانتر است، کمک میکند و بهطور بالقوه جان انسانها را نجات میدهد.
-
شمار مراکز متصل به فهرستگان به ۳۸ دانشگاه افزایش یافت
با پیوستن دانشگاههای خوارزمی، بیرجند، صنعتی قوچان و مجتمع آموزش عالی بم به فهرستگان منابع کتابخانههای دانشگاهی و مراکز پژوهشی وزارت علوم، مراکز متصل به این دروازه اطلاعاتی به ۳۸ عدد رسید.
-
نمایه شدن نشریه «مطالعات کشورها» در پایگاه بینالمللی اسکوپوس
مجله «مطالعات کشورها»، از نشریات علمی پژوهشی دانشگاه تهران، در پایگاه بینالمللی اسکوپوس نمایه شد.
-
دبیر نهمین کنگره بینالمللی رنگ و پوشش تأکید کرد
ضرورت سرمایهگذاری برای تربیت نخبگان به منظور رفع مشکل صنایع بزرگ
دبیر نهمین کنگره بینالمللی رنگ و پوشش با بیان اینکه با زنگ خطر برای تمامی صنایع مرتبط با رنگ مواجه هستیم، گفت: باید سرمایهگذاریهای لازم برای تربیت نخبگان در این زمینه صورت بگیرد؛ چرا که اتکا به نخبگان میتواند شرایط فعلی در صنایع رنگ و پوشش را بهبود ببخشد.
-
هشدار تازه درباره رژیم غذایی ناسالم
بروز نشانههای پارکینسون با مصرف غذاهای فوقفرآوریشده
افرادی که رژیم غذاییشان بیشتر شامل خوراکیهای صنعتی مانند بیسکویت، غلات صبحانه آماده و سوسیس میشود، ممکن است در معرض بروز زودهنگام نشانههایی از یک بیماری عصبی قرار داشته باشند؛ مسألهای که پژوهشگران بهتازگی مورد بررسی قرار دادهاند.
-
باتلاش پژوهشگران دانشگاه علم و فرهنگ و همکاری بینالمللی محقق شد
کاهش چشمگیر زمان تحلیل سازههای بنایی با الگوریتم نوین پژوهشگران ایرانی
با استفاده از ترکیبی از روشهای پیشرفته بهینهسازی و مدلسازی هوشمند، پژوهشگران موفق شدهاند ضمن حفظ دقت بالا، زمان لازم برای انجام محاسبات را بهطور میانگین ۳۰ تا ۴۶ درصد کاهش دهند.
-
امضای قرارداد پژوهشی بین سازمان جهاددانشگاهی شهید بهشتی و شرکت نفت فلات قاره
در حاشیه نمایشگاه بینالمللی نفت تهران، سازمان جهاددانشگاهی شهید بهشتی و شرکت نفت فلات قاره ایران، قرارداد پژوهشی به منظور بررسی و تحلیل ناپایداری چاهها در سازندهای شیلی امضا کردند. این قرارداد با عنوان «تحلیل ژئوشیمیایی - ژئومکانیکی پایداری دیواره چاه در سازندهای شیلی» تدوین شده است.
-
نتایج پژوهشی جدید در کره جنوبی
واکسن زونا، خطر سکته قلبی و مغزی را کاهش میدهد
هر سال تعداد زیادی از افراد بالای ۵۰ سال درگیر بیماری زونا میشوند؛ یک بیماری با ضایعات پوستی دردناک که گاهی عوارض جدیتری هم بهدنبال دارد. پیشگیری از بیماری فوق با کمک واکسن، امکان پذیر است. اما پژوهش جدیدی نشان داده که واکسن این بیماری ممکن است فوایدی فراتر از پیشگیری از زونا داشته باشد.
-
ویدیو/ آیا خمیازه واقعا واگیردار است؟
دیدن یا شنیدن خمیازه دیگران میتواند باعث شود خودتان هم ناخواسته خمیازه بکشید؛ پدیدهای که نه تنها در انسانها بلکه در حیوانات نیز دیده میشود. «چارلز سویت»، روانپزشک آمریکایی گفته «نورونهای آینهای مغز در هنگام دیدن خمیازه فعال میشوند و رفتار را تقلید میکنند»
-
رادفر در جشنواره پروژههای دانشآموزی:
آینده کشور در گرو پرورش استعدادهای درخشان و بروز تفکر سیال در پژوهشگری است
چشم انداز آینده پژوهش کشور در گرو پرورش استعدادهای درخشان و ایجاد بستر مناسب برای بروز تفکر سیال و ترویج فرهنگ پژوهشگری در بین نسل آینده کشور به ویژه دانشآموزان است.
-
نیاز به تغییر رفتار مصرفکنندگان در مورد ضایعات غذایی
با آموزش و آگاهی، «پسماند غذایی» را کاهش دهیم
بسیاری از ما تجربه دور ریختن غذای مانده در یخچال را داریم؛ موضوعی که شاید بیاهمیت به نظر برسد، اما در ابعادی گسترده به یکی از چالشهای مهم زیستمحیطی و اقتصادی تبدیل شده است.
-
در گفتوگو با ایسنا تاکید شد
مهاجرت اساتید؛ زنگ خطر خاموش برای فروپاشی ظرفیت علمی دانشگاهها/ضرورت بازنگری آییننامهای که زمانی «موتور تولید علم» بود
مدیر گروه «پژوهش و دانشگاه» اندیشکده اقتصاد دانشبنیان با بیان اینکه ظرفیت علمی دانشگاهها بهواسطه مهاجرت اساتید و بیتوجهی به پژوهشهای مسئلهمحور در حال تضعیف است، گفت: اگر سیاستگذاران آموزشی کشور نسبت به این زنگ خطر بیتفاوت بمانند، مهاجرت فزاینده اساتید و بیتوجهی به پژوهشهای کاربردی میتواند شکاف میان دانشگاه و جامعه را عمیقتر کرده و ظرفیت علمی کشور را به شدت کاهش دهد.
-
نسل جدید پژوهشگران از دل جشنوارههای علمی دانشآموزی بیرون میآیند
هفتمین دوره جشنواره پروژههای دانشآموزی فرهیختگان جوان از روز گذشته، در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آغاز شد. این رویداد سهروزه که با هدف شناسایی استعدادهای جوان و ترویج فرهنگ پژوهش میان دانشآموزان برگزار میشود، تا روز جمعه، ۱۹ اردیبهشت ادامه خواهد داشت.
-
زمینلرزه استان سمنان خسارتی نداشته است
هلالاحمر استان سمنان اعلام کرد: پس از بررسیهای تیمهای ارزیاب مشخص شد زمینلرزه ۵ ریشتری در مناطق مرزی استانهای سمنان و خراسان رضوی هیچ خسارت جانی و مالی نداشته است.
-
به همت بنیاد ملی علم ایران صورت میگیرد؛
حمایت ویژه از پژوهشهای حوزه علومانسانی، اجتماعی و هنر
بنیاد ملی علم ایران، با توجه به جایگاه پژوهشهای حوزه علومانسانی، اجتماعی و هنر در عرصه علمی و فرهنگی کشور، برنامه ویژهای را با هدف شناسایی ظرفیتهای این حوزه پیش روی محققان قرار داده است.
-
فناوریهای نوین در خدمت کشاورزی پایدار
کاهش مصرف سموم در باغهای سیب با اینترنت اشیاء
کاربرد فناوریهای نوین در کشاورزی میتواند شیوههای سنتی را متحول کند و بهرهوری کشاورزان و باغداران را افزایش دهد. یکی از این فناوریهایی که آینده کشاورزی را دگرگون میکند، استفاده از اینترنت اشیاء برای کنترل و پیشگیری از بیماریهای گیاهی است.
-
به تغییرات برگشتناپذیر نزدیک میشویم
بر اساس جامعترین نتایج تحقیقات کنونی در مورد نقاط عطف اقلیمی، سیاره زمین بسیار بیشتر از آنچه اذعان کردند، به تغییرات برگشتناپذیر نزدیک میشود.
-
جزئیات جذب پژوهشگر دورههای پسادکتری علوم پزشکی تهران
مسئول امور آموزش معاونت تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی تهران از برنامه این دانشگاه برای جذب متقاضیان دورههای پسادکتری به صورت تماموقت و پارهوقت به منظور ارتقای کیفیت پژوهش خبر داد.
برای دسترسی به اخبار قدیمیتر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.