به گزارش ایسنا، گالوزین در دومین مجمع عمومی روسیه و ارمنستان گفت، مسکو به کل مجموعه توافقها هم در سطح دوجانبه و هم در چارچوب اتحاد در فضای اوراسیا متعهد بوده و میماند.
او تاکید کرد: «ما از تعهدات خود در قبال متحدانمان از جمله در حوزه نظامی-سیاسی دست نمیکشیم.»
این دیپلمات روس با بیان اینکه روسیه همچنان ضامن امنیت نظامی، انرژی و غذایی ارمنستان است، گفت: «روسیه آماده گفتوگو با ارمنستان در مورد امنیت در قفقاز است و از تعهدات خود در قبال متحدانش چشمپوشی نمیکند.»
آخرین عملیات جمهوری آذربایجان برای بازپسگیری منطقه قرهباغ در ۱۹ سپتامبر ۲۰۲۳ آغاز شد و تنها طی ۲۴ ساعت به پایان رسید. این عملیات با عنوان «اقدامات ضدتروریستی» توسط باکو رقم خورد و منجر به تسلیم نیروهای ارمنی در این منطقه شد. به دنبال این عملیات، هزاران ارمنی ساکن قرهباغ به ارمنستان گریختند، زیرا جمهوری آذربایجان کنترل کامل منطقه را به دست گرفت.
در بحبوحه این تحولات، ارمنستان از روسیه انتظار داشت که بهعنوان متحد استراتژیک، از آن در برابر آذربایجان حمایت کند. اما روسیه به دلیل تمرکز بر جنگ اوکراین و همچنین سیاستهای داخلی خود، به طور موثر نتوانست در این درگیری مداخله کند.
در همین حال «نیکول پاشینیان» نخستوزیر ارمنستان، در ماههای اخیر نشانههایی از تغییر جهت سیاست خارجی ارمنستان به سمت غرب را نشان داده است. از جمله، برگزاری مانورهای نظامی مشترک با آمریکا و استقبال از کمکهای غربی برای حل بحران آوارگان قرهباغ.
همچنین ارمنستان عضوی از سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) به رهبری روسیه است، اما نارضایتی خود را از این تحولات ابراز کرده است. روسیه به دنبال ایجاد تعادل در روابط خود با جمهوری آذربایجان و ارمنستان است، اما نزدیکی به باکو و کمتوجهی به خواستههای ارمنستان، موجب سردی روابط مسکو و ایروان شده است.
انتهای پیام
نظرات