• شنبه / ۱۰ آذر ۱۴۰۳ / ۰۹:۴۳
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1403091006358
  • خبرنگار : 50604

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان خبر داد:

رشد ۲۳ درصدی تولید مرغ گوشتی در گلستان

رشد ۲۳ درصدی تولید مرغ گوشتی در گلستان

ایسنا/گلستان سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گلستان گفت: در هشت ماهه اول سال ۱۴۰۳ جوجه‌ریزی در واحدهای پرورش مرغ گوشتی به میزان حدود ۱۲۸ میلیون قطعه رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۲۳ درصد رشد داشته است.

حسین عطارچی سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گلستان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: استان گلستان از استان های پیشرو در تامین امنیت غذایی کشور است که در زیربخش محصولات دامی حدود ۱۱ درصد گوشت مرغ کشور به میزان تقریبی ۲۸۴ هزار تن، حدود ۶ درصد تولید تخم مرغ کشور به میزان تقریبی۶۱ هزار و ۳۰۰ تن، حدود ۵/۳ درصد تولید گوشت قرمز و شیر خام کشور به ترتیب به میزان تقریبی ۳۱ هزار و ۳۶ هزار تن توسط تولیدکنندگان استان در سال گذشته تولید شده است.

وی ادامه داد: در هشت ماهه اول سال ۱۴۰۳ جوجه‌ریزی در واحدهای پرورش مرغ گوشتی به میزان حدود ۱۲۸ میلیون قطعه رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۲۳ درصد رشد داشته است، همچنین از این میزان جوجه ریزی حدود ۵۲ درصد آن توسط زنجیره های تولید گوشت مرغ در استان صورت پذیرفت.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گلستان اضافه کرد: در تولید تخم مرغ در هشت ماهه اول سال ۱۴۰۳ به میزان حدود ۵۱ هزار تن تولید داشته‌ایم که نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۲۷ درصد رشد داشته است.

عطارچی با بیان اینکه استان گلستان ظرفیت و مزیت خوبی از جهت تامین علوفه مورد نیاز برای دامپروری(دام سبک و سنگین) نظیر کاه و علوفه های سیلویی دارد، اضافه کرد: تامین نهاده های دامی نیز در حال حاضر به میزان کافی و از طریق سامانه صورت می پذیرد و شرکت پشتیبانی امور دام هم حمایت‌های خوبی در بحث فروش نهاده‌ها دارد و بعضاً نهاده‌ها را به صورت مدت‌دار در اختیار تولید کنندگان قرار می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه حدود ۸۰ درصد تولید گوشت قرمز و شیر خام استان در دامداری های روستایی و غیر صنعتی و ۲۰ درصد نیز در دامداری های صنعتی تولید می شود،  گفت: با توجه به اقلیم و ظرفیت های استان، توسعه پرورش دام هایی نظیر شتر، گاومیش و اسب نیز در استان حائز اهمیت است.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گلستان ایجاد، توسعه و تکمیل زنجیره های تولید در زیربخش دامپروری استان، اجرای پروژه های بهنژادی در دام و حفظ ذخایر ژنتیکی، وسعه مکانیزاسیون و بکارگیری هوش مصنوعی در دامپروری، ارتقاء دانش فنی تولیدکنندگان، تامین نقدینگی و منابع مالی مورد نیاز تولیدکنندگان از طریق تسهیلات و پرورش قراردادی، تهیه بسته های سرمایه گذاری و جذب سرمایه گذار، نوسازی و بهسازی جایگاه های دام روستایی و ارتباط مستمر با تشکل ها و تولیدکنندگان و مشارکت در تصمیم گیری ها را از جمله برنامه های معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان برشمرد و تصریح کرد: با توجه به اینکه در برنامه هفتم پیشرفت حدود ۳۵ درصد رشد اقتصادی می بایست از طریق بهره وری صورت پذیرد، ارتقاء راندمان تولید در واحدهای دامپروری در دستور کار قرار دارد.

وی از کسب رتبه اول کشوری توسط جهاد کشاورزی گلستان، در سهم بری از اعتبارات مصوب تملک دارایی های سرمایه ای استان(۳۶۰۰ میلیارد ریال مصوب سال ۱۴۰۲) در بین سازمان‌های جهاد کشاورزی کشور خبر داد و افزود: کشت قراردادی گندم در استان گلستان از  ۲۷ هزار و ۳۸۸ هکتار در سال ۱۴۰۰ به ۱۵۲ هزار و ۳۵۶ هکتار در سال ۱۴۰۱ رسید و با رشد ۴۵۶ درصدی رتبه اول کشت قرارداد گندم را در استان کسب کردیم.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گلستان ادامه داد: برای نخستین بار در استان اولین زنجیره تولید شیر و صنایع لبنی شمال کشور در سال ۱۴۰۲ ایجاد شد و در اسفندماه ۱۴۰۲ نیز گلستان با تعداد ۱۷ میلیون و ۱۵۴ هزار قطعه رتبه اول جوجه ریزی در کشور را کسب کرد.

عطارچی با اشاره به  کسب رتبه اول کشوری استان گلستان  در بیمه محصولات زراعی و افزایش ضریب نفوذ بیمه کشاورزی در قالب کشت قراردادی  گفت: تهیه و تنظیم سند چشم‌انداز و استراتژیک توسعه بخش کشاورزی استان و سند بهره وری بخش کشاورزی استان  و کسب رتبه پنجم کشوری در سهم بری از اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای ملی(۲۱۷۰ میلیارد ریال مصوب و تخصیص سال ۱۴۰۲) در بین سازمان های جهاد کشاورزی نمونه دیگری از دستاوردهای جهاد کشاورزی استان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha