• سه‌شنبه / ۱۳ آذر ۱۴۰۳ / ۰۹:۰۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403091308959
  • خبرنگار : 71402

دیدار مرکل و اوباما در واشنگتن

دیدار مرکل و اوباما در واشنگتن

«آنگلا مرکل» و «باراک اوباما» برای حضور در مراسمی به مناسبت انتشار کتاب خاطرات صدراعظم سابق آلمان در ایالات متحده در واشنگتن گردهم آمدند. آنها در زمانی که هر ۲ در راس قدرت بودند، متحدان سیاسی نزدیکی به شمار می‌رفتند.

به گزارش ایسنا، مرکل در طول هشت سال حضور اوباما در کاخ سفید با او رابطه تنگاتنگی برقرار کرد. آخرین سفر خارجی اوباما به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا در سال ۲۰۱۶ شامل توقفی در برلین برای حضور در کنار همتای آلمانی خود بود که برای اولین دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آن زمان آماده می‌شد.

در طول مراسم روز دوشنبه، مرکل و اوباما در مورد اتحاد آلمان، بحران مالی جهانی سال ۲۰۰۸، تغییرات آب و هوایی و مهاجرت، در بحثی که باعث تشویق و خنده پراکنده جمعیت حدود ۳۰۰۰ نفری در محل برگزاری مراسم در واشنگتن شد، بحث کردند.

۲ رهبر رابطه دوستانه و ساده‌ای از خود نشان دادند. اوباما از مرکل سوالاتی به زبان انگلیسی پرسید و او به آلمانی پاسخ داد. اوباما به حضار گفت که انگلیسی مرکل عالیست، اما این پژوهشگر آموزش‌دیده فردی بسیار دقیق است که می‌خواهد به زبان مادری خود صحبت کند. مرکل بعدا به طعنه گفت اوباما هم که وکیل است، بسیار دقیق است.

آن دو در مورد سفر اوباما به برلین به‌عنوان نامزد ریاست جمهوری در سال ۲۰۰۸ شوخی کردند، زمانی که مرکل با درخواست تیم اوباما برای سخنرانی مقابل دروازه براندنبورگ مخالفت کرد. اوباما گفت که بعدا صدراعظم وقت آلمان نگران بود که او عصبانی شده باشد. اوباما با صدای بلند و جدی گفت: «من خوب بودم.»

مرکل و اوباما درباره ترامپ که در انتخابات ماه گذشته «کامالا هریس» دموکرات را شکست داد، صحبت نکردند. مرکل گفت امیدوار است که ایالات متحده در نهایت یک رئیس‌جمهور زن را انتخاب کند. او در کتاب خود تحت‌عنوان «آزادی: خاطرات ۱۹۵۴-۲۰۲۱» که قبل از انتخابات ۵ نوامبر نوشته شده بود، ابراز امیدواری کرده بود که هریس پیروز شود.

زمانی که اوباما در مورد عنوان کتاب پرسید، مرکل گفت: «آزادی چیزی بود که من همیشه در بخش اول زندگی‌ام به دنبال آن بودم. برخی افراد آزادی را آزادی از چیزی، آزادی از مسئولیت‌ها می‌دانند. درک من از آزادی این است که ما قدرت انجام کاری را داریم.»

به گزارش رویترز، میراث مرکل از زمانی که او پس از ۱۶ سال از سمت خود کنار رفت، با انتقاداتی مواجه شده است و اوباما، در حالی که هنوز نزد دموکرات‌ها محبوبیت دارد، نتوانست این محبوبیت را به پیروزی هریس یا «هیلاری کلینتون» وزیر امور خارجه سابق آمریکا که در سال ۲۰۱۶ به ترامپ باخت، تبدیل کند.

اوباما گفت اتحاد مجدد آلمان پس از فروپاشی دیوار برلین برای ایالات متحده‌ای که به طور فزاینده‌ای دچار دودستگی شده است، درس‌هایی برای ارائه دارد.

رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده گفت: «اگر بتوان برای دهه‌ها به معنای واقعی کلمه صرفا با یک دیوار جدا و دودسته شد و هنوز هم به دنبال آن بود که چگونه به‌عنوان یک هویت در یک کشور گرد هم آیید و پیشرفت کنید، آنگاه امیدواریم که ایالات متحده آمریکا هم بتواند این کار را انجام دهد.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha