به گزارش ایسنا، «مارک روته»، دبیرکل ائتلاف ناتو علیه برنامههای «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده برای انعقاد توافق صلح برای جنگ اوکراین هشدار داده و گفت که این برنامهها منجر به این خواهند شد که دشمنان غرب با یکدیگر ائتلاف کرده و حملاتی را طرحریزی کنند.
روته در مصاحبهای با روزنامه فایننشال تایمز گفت باید یک «توافق خوب» برای اوکراین هنگامی که موقعیت مناسب برای مذاکرات با روسیه به وجود آید منعقد شود و همچنین خواستار آن شد که ایالات متحده پشتیبانی نظامی از کییف را تا آن زمان ادامه دهد.
ترامپ پیش از این ادعا کرده که قصد دارد یک پایان سریع را بعد از شروع ریاست جمهوری خود برای جنگ اوکراین به ارمغان بیاورد در حالی که برخی متحدان این رئیس جمهور منتخب ایالات متحده از این صحبت کردهاند که ترامپ احتمالا کییف را برای واگذاری اراضی به روسیه در ازای آتشبس تحت فشار خواهد گذاشت.
دیگر رهبران غربی حامی اوکراین شامل «کر استارمر»، نخست وزیر انگلیس نیز استدلال کردهاند غرب باید به ارسال تسلیحات برای کییف ادامه دهد.
کر استارمر دوشنبه شب برای نخستین بار بر ضرورت این که جنگ اوکراین با راهحلی حاصل مذاکرات به پایان برسد تاکید کرد. سخنرانی او ساعاتی بعد از آن صورت گرفت که جو بایدن، رئیس جمهور در حال کنارهگیری ایالات متحده یک بسته دیگر کمکهای نظامی را برای اوکراین تصویب کرد.
مارک روته که روز ۲۳ نوامبر با ترامپ و تیم سیاست خارجی او با هدف بحث درباره «مجموعهای از مسائل امنیتی جهانی پیش روی ائتلاف» دیدار کرد، گفت که به رئیس جمهور منتخب ایالات متحده درباره رقم خوردن پایانی بد برای جنگ اوکراین در ضمن مذاکراتشان هشدار داده است.
او در مصاحبهای به فایننشال تایمز مدعی شد: «نمیتوانیم وضعیتی به وجود بیاوریم که در آن کیم جونگ اون (رهبر کره شمالی)، رهبر روسیه و شی جینپینگ، رئیس جمهور چین و ایران با یکدیگر به این دلیل که ما توافق خوبی را برای اوکراین برقرار نکردیم ائتلاف کنند. چنین توافقی در بلند مدت یک تهدید امنیتی وخیم نه فقط علیه اروپا بلکه علیه ایالات متحده خواهد بود.»
روته که در ماه اکتبر گذشته جای ینس استولتنبرگ را به عنوان دبیرکل جدید ائتلاف ناتو بر عهده گرفت با ذکر اینکه روابط اقتصادی و نظامی عمیقی بین روسیه، چین، کره شمالی و ایران وجود دارد مدعی شد که بین آنها «پول و تسلیحات دست به دست میشود و به جنگها در اوکراین و خاورمیانه دامن میزنند.»
او در ادامه ادعاهایش خاطرنشان کرد: «این حقیقت که ایران، کره شمالی، چین و روسیه یک چنین همکاری نزدیکی با یکدیگر دارند به این معنی است که ارتباط بین نقاط وقوع درگیری در جهان بیشتر و بیشتر خواهد شد.»
این اظهار نظر روته به این معنی است که ناتو و دیگر کشورهای غربی رو به تلاش برای متقاعد کردن دونالد ترامپ برای ادامه دادن به پشتیبانیهای آمریکا از اوکراین با طرح این استدلال که ادامه دادن به چنین حمایتی به نفع آمریکا است آوردهاند.
چند نفر از اعضای ارشد تیم ترامپ پیش از این گفتهاند که به باور آنها اوکراین یک مساله اروپایی بوده و آمریکا باید به جای آن تمرکز خود را روی چین و ایران بگذارد.
ترامپ پیشتر از اعضای ائتلاف ناتو خواسته بود بودجه نظامی ملی خود را به سطح سه درصد تولید ناخالص داخلی افزایش دهند که معادل یک افزایش ۵۰ درصدی نسبت به الزام ۲ درصدی قبلی در ناتو است.
روته در این مصاحبه همچنین بر آنچه ریسکهای ادعایی ناشی از انتقال فنآوریهای موشکی از جانب روسیه به کره شمالی و انتقال پول نقد از جانب روسیه به ایران خواند تاکید کرده و در اشاره واضحی به تایوان مدعی شد: «اگر توافق خوبی برای اوکراین حاصل نشود شی جینپینگ، رئیس جمهور چین ممکن است فکرهایی درباره رقم زدن اتفاقات دیگری در آینده به سرش بزند.»
انتهای پیام
نظرات