به گزارش ایسنا، «جو بایدن»، رئیس جمهور در حال کنارهگیری آمریکا تبدیل به اولین رئیسجمهور آمریکا در حدود یک دهه اخیر شد که به حوزه جنوب صحرای آفریقا سفر میکند. باراک اوباما آخرین رئیس جمهور ایالات متحده بود که در سال ۲۰۱۵ با عزیمت به اتیوپی و کنیا به این حوزه سفر کرد.
جو بایدن در پستی که در شبکه اجتماعی «ایکس» منتشر کرد، نوشت که در طول سفر سه روزه خود به این کشور نفتخیز جنوب آفریقا که از روز دوشنبه شروع شد «بر اهمیت مداوم روابط آمریکا-آنگولا تاکید میکند.»
او در این پست بیان کرد: «ما در زمان حضور در آنجا به مجموعهای از چالشهای جهانی رسیدگی خواهیم کرد و من بر تعهد خود به تعمیق شراکتهای ایالات متحده در آفریقا تاکید مجدد خواهم کرد.»
بایدن پیش از آنکه به آنگولا وارد شود یک توقف مختصر در جزیره «کیپ ورد» واقع در اقیانوس اطلس داشت و با «یولیسز کوریا ای سیلوا»، نخست وزیر این جمهوری جزیرهای به بحث و تبادل نظر بر سر تقویت روابط پرداخت.
بایدن در حالی دست به این سفر زده که قرار است چند هفته دیگر با خروج از کاخ سفید، ریاست جمهوری را به «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده واگذار کند. ترامپ در حالی از ۲۰ ژانویه کاخ سفید را در اختیار خواهد گرفت که متحدان واشنگتن هنوز در ابهام درباره اینکه آینده روابطش با کشورهای آفریقایی در دولت دوم چطور خواهد بود هستند. این در حالی است که آمریکا از مدتها پیش با نگرانی نظارهگر افزایش نفوذ چین در این قاره بوده است.
بایدن زمانی که در اواخر ۲۰۲۳ میزبان «ژوآو لوورنسو»، رئیسجمهور آنگولا در کاخ سفید بود به او قول داد که بعدا به کشورش سفر خواهد کرد. رئیس جمهور آمریکا در جریان آن نشست همچنین بر تعهدش به ارتقای روابط با آفریقا و حمایت از سرمایهگذاریهای بزرگ در این قاره تاکید کرد.
به گزارش پایگاه «راشا تودی» تمرکز اصلی سفر اخیر بایدن به آنگولا بر پروژه راه آهن موسوم به «کریدور لوبیتو» که آنگولا را به استان «کوپربلت» زامبیا و جمهوری دموکراتیک کنگو متصل میکند خواهد بود. واشنگتن بالغ بر سه میلیارد دلار بر این پروژه راهآهن ۱۳۰۰ کیلومتری و دیگر پروژه مرتبط با آن سرمایهگذاری کرده است. آمریکا به دنبال گسترش حضور خود در این منطقه است؛ منطقهای که غنی از منابع معدنی مهم همچون کوبالت و لیتبیوم که برای تولید باطریهای خودروهای برقی ضروری هستند، است.
این کریدور از دید ناظران ابتکارعمل دولت بایدن به منظور رقابت با پکن که برای چندین دهه از طریق ابتکار عمل «کمربند و جاده» سرمایهگذاری های زیر ساختی در آفریقا انجام داده، به حساب می آید. آنگولا نوامبر سال گذشته میلادی یک مرکز هوانوردی بینالمللی مهم احداث شده با پشتیبانی چین را در ۴۰ کیلومتری جنوب شرق پایتخت خود افتتاح کرد که طبق برآوردها بیش از سه میلیارد دلار هزینه بر داشته است. هنوز مشخص نیست که آیا دونالد ترامپ بعد از شروع ریاست جمهوری پروژه لوبیتو را ادامه خواهد داد یا خیر.
انتهای پیام
نظرات