• چهارشنبه / ۱۴ آذر ۱۴۰۳ / ۰۸:۲۳
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1403091409808
  • خبرنگار : 50136

از دغدغه‌های فراموش شده توانخواهان تا راهی که هموار نیست

از دغدغه‌های فراموش شده توانخواهان تا راهی که هموار نیست

ایسنا/آذربایجان غربی جامعه در تعریف خود افراد و گروههای مختلفی را شامل می‌شوند که از مجموعه‌ای از امتیازات اجتماعی برخوردارند و افراد دارای معلولیت یکی از گروههای اجتماعی هستند که در جامعه زیست می‌کنند اما ممکن است از امتیازهای اجتماعی، کمتر بهره‌مند باشند.

همه افرادی که به نوعی در جامعه حضور فعالی دارند روزانه با تعداد کثیری از افراد دارای معلولیت در جامعه سرو کار دارند یا به نوعی شاهد فعالیت و زیست اجتماعی این افراد هستند. 

هزینه‌های سرسام آور درمانی،توانبخشی و نگهداری از افراد معلول، مشکلات تردد آنها، نبود شغل مناسب برای این افراد با وجود تحصیلات دانشگاهی و تخصص، بخشی از مشکلات این قشر از جامعه است که فقط سالانه در بازه زمانی گرامیداشت روز معلولان تیتر مجلات و نشریات شده و مسئولان را از خواب زمستانی بیدار می‌کند تا شاید برای رفع مشکلات این قشر نیازمند مساعدت، کاری کنند که متاسفانه پس از گذشت این بازه دوباره به دست فراموشی سپرده می‌شوند. 

بهزیستی نهادی حمایتی است که طیف گسترده ای از افراد با نیازهای ویژه را پوشش می‌دهد و در بین جامعه هدف این سازمان، افراد دارای معلولیت، بخش قابل توجهی از گروههای تحت پوشش را تشکیل می‌دهد. 

این سازمان حمایتی در قبال افراد دارای معلولیت وظایف حمایتی، توانمندسازی شامل تامین مسکن، مناسب سازی معابر،استخدام، درمان و مسائل کمک معیشتی و...را بر عهده دارد که به گفته مسئولین این حوزه اعتبارات این سازمان به تنهایی پاسخگوی رفع نیازهای جامعه هدف نیست. 

یک فعال حوزه معلولان از عدم اجرای موثر قانون حمایت از معلولان ابراز تاسف کرد و به ایسنا گفت: تورم و هزینه‌های سرسام آور و از سوی دیگر نبود درآمد کافی، معلولان را با مشکلات زیادی مواجه کرده است که با گذشت هر سال،سنگینی این مشکلات بیشتر و بیشتر بر تن نحیف این قشر با نیازهای ویژه فشار می‌آورد.

وی، خواستار توجه به اجرای قانون ۳ درصدی سهمیه استخدامی معلولان در دستگاهها شد و ادامه داد: یارانه و کمک هزینه معیشتی کفاف هزینه‌های این افراد را نمی‌دهد لذا نیاز است دولت توجه ویژه‌ای به این افراد بکند. 

با بررسی اجمالی خبرنگار ایسنا و گفت و گو با چند معلول، رفع تبعیضهای،فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، تامین زیرساختها برای حضور افراد دارای معلولیت در اجتماع، توجه به مناسب سازی اماکن و سیستم حمل و نقل عمومی، افزایش تامین منابع برای اشتغالزایی معلولان و بهبود وضعیت معیشتی آنها بخشی از انتظارات این قشر جامعه از دولت و حاکمیت است. 

بیش از ۵۹ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی آذربایجان غربی 

به گفته مدیرکل بهزیستی آذربایجان غربی، در استان ۵۹ هزار و ۷۷۰ نفر معلول تحت پوشش بهزیستی هستند.

پروین محمدپوری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: ۷۲۳۷ نفر دارای معلولیت بینایی، ۶۸۹۳ نفر شنوایی، ۵۴۶۹ مورد گفتاری، ۱۶هزار و ۱۶۴ نفر معلول ذهنی، ۲۸۹۹ نفر روانی و ۱۵هزار و ۶۷۸ نفر معلول جسمی_ حرکتی تحت پوشش بهزیستی استان قرار دارند. 

از دغدغه‌های فراموش شده توانخواهان تا راهی که هموار نیست

افتتاح همزمان ۱۱۷ واحد مسکن مددجویی در آذربایجان‌غربی 

مدیرکل بهزیستی آذربایجان غربی از افتتاح همزمان ۱۱۷ واحد مسکن مددجویی در استان به مناسبت روز جهانی معلولین خبرداد و گفت: اعتبار هزینه شده این تعداد واحد را ۲۱۸ میلیارد و ۲۲۰ میلیون ریال اعلام کرد. 

وی خاطر نشان کرد: شهرستانهای سلماس با ۱۹ واحد مسکونی، خوی و سردشت هر کدام با ۱۶ واحد و میاندوآب با ۱۱ واحد به ترتیب بیشترین تعداد مساکن را در استان به خود اختصاص دادند. 

مدیرکل بهزیستی استان در ادامه از پرداخت مستمری به ۵۲ هزار و ۸۹۰ نفر معلول در استان خبرداد و گفت: طی ۸ ماهه امسال به ۱۴۶ نفر کمک هزینه تغذیه و درمان (pku)، ۵۶۳۱ نفر حق پرستاری خانواده محور و ۲هزار و ۲۱۲ نفر حق پرستاری ضایعه نخاعی پرداخت می‌شود. 

محمدپوری خاطرنشان کرد: ۳۹۹ نفر دانشجوی شهریه‌دار مهر (۱۴۰۴_۱۴۰۳)و ۴۴ نفر دانشجوی شهریه‌دار بهمن ماه( ۱۴۰۳-۱۴۰۲)تحت پوشش بهزیستی استان هستند. 

مدیرکل بهزیستی استان با اشاره به فعالیت ۷۵ مرکز روزانه فعال غیردولتی آموزش، توانبخشی، حرفه‌آموزی، کارگاه تولیدی حمایتی در ۱۶ شهرستان اظهار کرد: ۱۳ مرکز مربوط به اختلال رشدی هوشی، ۱۲ مرکز جسمی_ حرکتی، ۱۰ مرکز اختلالات شنوایی، ۵ مرکز اتیسم، ۴ مرکز تلقیقی، ۳ مرکز سالمندان، دو مرکز اختلالات بینایی، یک مرکز اختلالات روانشناختی، یک مرکز اختلالات دهان و تغذیه، یک مرکز آسیب‌های نخاعی، ۱۵ مرکز پیش مهارتی و ۸ مرکز کارگاه تولیدی و حمایتی در استان ارائه خدمات می‌دهند. 

وی، تعداد معلولین تحت پوشش خدمات مراکز روزانه توانبخشی آموزشی، حرفه‌آموزی، کارگاه تولیدی _حمایتی را ۳٠۹۳ نفر اعلام کرد و گفت: ۲۷۸۰ نفر معلول نیز دریافت کننده کمک هزینه دولتی مراکز روزانه توانبخشی، آموزشی، حرفه آموزی و کارگاه تولیدی_ حمایتی هستند. 

محمدپوری با اشاره به فعالیت ۱۰۰ مرکز هنر درمانی در استان گفت: طی ۸ ماهه امسال ۴۰۰۰ نفر از خدمات هنر درمانی در مراکز مذکور بهره مند شدند. 

وی با اشاره به تشکیل ۷۴۰۰ پرونده کمیسیون شده، افزود: پایش و ثبت مدارک و اطلاعات دریافت کننده معیشت ماده ۲۷،  به تعداد ۱۱هزار و ۱۳۷مورد در دست اجرا است. 

از دغدغه‌های فراموش شده توانخواهان تا راهی که هموار نیست

مناسب سازی محیط زندگی و خودروی ۵۵ معلول در ۸ ماه

محمدپوری خاطرنشان کرد: طی ۸ ماهه امسال، مناسب سازی محیط زندگی و خودروی ۵۵ نفر از معلولین تحت پوشش استان انجام شده است. 

وی با اشاره به ارائه ۵۳۹۳ کارت سفر به معلولان تحت پوشش استان طی ۸ ماهه امسال، گفت: حق پوشینه بسترگرا بصورت ماهانه به ۱۶۸۱ نفر پرداخت می شود. 

محمدپوری ادامه داد تخصیص و تامین اقلام کمک توانبخشی با توجه به نیازسنجی معلولین تحت پوشش انجام می‌شود اظهار کرد: ۲۵۷ نفر از اعتبارات ارتز و پروتز و ۸۷ نفر از اعتبارات درمان و ۳۴۶ نفر از خدمات توانپزشکی در استان بهره مند شدند.

مدیرکل بهزیستی آذربایجان غربی با اشاره به ارائه تسهیلات اشتغالزایی به مددجویان معلول تحت پوشش استان گفت: پرداخت مبلغ ۹ میلیارد ریال کمک هزینه حمایت شغلی برنامه cbr روستایی به تعداد ۲۳ هزار و ۷۳۷ نفر، پرداخت مبلغ ۱۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال کمک هزینه سلامت cbr روستایی به تعداد ۲۳ هزار و ۷۳۷ مورد، پرداخت مبلغ یک میلیارد و ۶۵۰ میلیون ریال کمک هزینه حمایتی شغلی برنامه cbr شهری به تعداد ۴۳۹۴ مورد، پرداخت مبلغ ۵ میلیارد ریال کمک هزینه سلامت cbr شهری به تعداد ۴۳۹۴ مورد بخشی از این تسهیلات است. 

وی همچنین از اجرای برنامه طرح ارتقای توانمندی معلولین ضایعه نخاعی سالمندان بینایی و شنوایی به تعداد ۹۰ نفر خبر داد و گفت: همچنین کمک هزینه ایاب و ذهاب معلولین برای ۵۶۰ نفر از معلولین طی سال جاری پرداخت شده است. 

محمدپوری ادامه داد: برگزاری جشنواره بازی‌های بومی _محلی برای افراد دارای معلولیت تحت پوشش cbr به تعداد ۱۴۳۶ مورد، برگزاری دوره آموزشی و توجیهی مقررات ورزشی و بازی‌های بومی و محلی برای تسهیلگران میانی و محلی مراکز مجری برنامه به تعداد ۶۵ نفر بخشی دیگر از اقدامات بهزیستی استان در سال جاری است. 

به گزارش ایسنا، اگرچه بهزیستی در راستای رفع نیازهای بحق افراد دارای معلولیت گامهایی برداشته اما واضح است که تا رسیدن به حقوق واقعی آنها فاصله بسیاری وجود دارد که در این راستا توجه ویژه دولت و حاکمیت به این قشر، یک اصل بشمار می‌آید. 

همچنین می‌طلبد همه دستگاههای متولی شرایط و بستر لازم را فراهم کنند تا معلولان نیز همانند سایر افراد از خدمات ادارات و خدمات اجتماعی بهره‌مند شوند.

همانطور که ارومیه به عنوان پایلوت در شهر دوستدار سالمند انتخاب شده است امید است با بهبود زیرساختهای مختص به معلولان نیز،آذربایجان غربی به استانی که دوستدار آسایش توانخواهان است، تبدیل شود. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha