• دوشنبه / ۱۹ آذر ۱۴۰۳ / ۰۹:۵۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403091913461
  • خبرنگار : 71443

راشا تودی: آمریکا برای استقرار موشک‌های بیشتر در آسیا و اروپا تلاش می‌کند

راشا تودی: آمریکا برای استقرار موشک‌های بیشتر در آسیا و اروپا تلاش می‌کند

رسانه روس گزارش داد ایالات متحده به تلاش‌های خود برای افزایش استقرار موشک‌های میان برد و کوتاه برد، ازجمله استقرار سلاح‌های مافوق صوت در اروپا و آسیا شدت بخشیده است.

به گزارش ایسنا، بر اساس اطلاعات به دست آمده توسط شبکه راشا تودی، ایالات متحده در حال تلاش برای استقرار موشک‌های میان برد و کوتاه برد بیشتر در اروپا و آسیا، شامل استقرار موشک‌های مافوق صوت «دارک ایگل» است که هنوز در حال توسعه هستند.

طبق گزارش‌ها، تولید و استقرار چنین سیستم‌هایی در ایالات متحده در سال‌های اخیر افزایش یافته است.

بنابر گزارش راشا تودی، از جمله تسلیحات اصلی در حال افزایش می‌توان به سامانه موشکی چند پرتاب «دارک تایفون» اشاره کرد که قادر به شلیک موشک‌های «استاندارد-۶» با برد ۵۰۰ کیلومتر و موشک‌های کروز «تاماهاوک» (۲۴۰۰ کیلومتر) و همچنین یک موشک‌ مافوق صوت است که هنوز در حال توسعه است. انتظار می‌رود این سامانه تا سال ۲۰۲۵ عملیاتی شود.

در جریان نشست سران ناتو در ژوئیه گذشته، واشنگتن و برلین اعلام کردند که دارک تایفون از سال ۲۰۲۶ در ویسبادن آلمان مستقر خواهد شد. چشم‌اندازی که روسیه با توجه به اینکه موشک‌ها قادرند مسکو، سن‌پترزبورگ و دیگر شهرهای بزرگ روسیه را هدف قرار دهند، آن را «اقدامی در راستای تشدید تنش‌ها» خواند.

طبق گزارش‌ها، پنتاگون همچنین قصد دارد تا اکتبر سال آینده این سامانه را در جزیره ژاپنی آیو مستقر کند که این موشک‌ها را در مدت زمان پرواز ۲.۵ ساعته از ولادی‌وستوک روسیه قرار می‌دهد.

یکی از جاه‌طلبانه ‌ترین پروژه‌های واشنگتن در این زمینه، موشک مافوق صوت دارک ایگل است که برای هدف قرار دادن اهداف حیاتی مستقر در زمین در برد ۵۵۰۰ کیلومتری با دقت اصابت ۳ تا ۱۰ متر طراحی شده است. در حالی که نمونه اولیه هنوز در حال توسعه است، حداقل هفت آزمایش را پشت سر گذاشته که چهار مورد از آنها با موفقیت انجام شده است.

بر اساس اطلاعات به دست آمده توسط راشا تودی، ایالات متحده قصد دارد تا اکتبر ۲۰۲۵ استقرار موشک‌ها را در ژاپن آغاز کند که در آن صورت، پرواز از ولادی وستوک بین ۸ تا ۱۰ دقیقه خواهد بود. همچنین انتظار می‌رود تا سال ۲۰۲۶، یک موشک‌انداز مجهز به ۱۶ موشک در ویسبادن مستقر شود و زمان پرواز تا مرکز روسیه نیز ۸ تا ۱۰ دقیقه برآورد شده است.

روسیه مدت‌هاست که هشدار داده افزایش حضور نظامی ایالات متحده و استقرار موشک‌های با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای، پاسخی متناسب خواهد داشت. روسیه و بلاروس به تازگی یک معاهده امنیتی امضا کردند که از جمله استقرار سامانه‌های موشکی بالستیک «اورشنیک» جدید مافوق صوت روسیه در سال آینده در کشور همسایه را تقویت کرد. روسیه ماه گذشته اورشنیک را آزمایش کرد و از آن برای حمله به تأسیسات صنعتی نظامی اوکراین در دنپروپتروفسک با چندین کلاهک استفاده کرده است.

واشنگتن در سال ۲۰۱۹ به طور یک‌جانبه از معاهده منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد (INF) با روسیه خارج شد. مسکو نیز متعاقباً این معاهده را کنار گذاشت. بر اساس INF، هر ۲ کشور از استقرار جدید موشک‌های بالستیک زمینی و کروز با برد بین ۵۰۰ تا ۵۵۰۰ کیلومتر منع می‌شدند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha