به گزارش ایسنا، برخی منابع در گروههای فلسطینی اعلام کردند که جنبش حماس با گروههای فلسطینی که اسرای صهیونیست در اختیار دارند، تماس گرفته و از آنها خواسته تعداد دقیق این اسرا چه مرده و چه زنده را اعلام کنند.
این منابع به شرط محفوظ ماندن نامشان به خبرگزاری فرانسه گفتند: حماس از گروهها همانند جهاد اسلامی، جبهه مردمی و کمیتههای مقاومت مردمی خواست پروندههای اسرای صهیونیستی را که در اختیار دارند همراه با تمامی جزئیات مربوط به وضعیت اسرای زنده و اجساد آنهایی که کشته شدهاند، آماده کنند.
منابع یاد شده اظهار کردند: این اقدامات برای اطمینان از آمادگی حماس و گروههای مقاومت در صورت رسیدن به قراردادی برای تبادل اسرا و برقراری آتشبس است.
یک منبع آگاه در حماس به خبرگزاری فرانسه گفت: در صورتی که اسرائیل عقبنشینی نکند و رفتوآمد آزادانه میان شمال و جنوب نوار غزه برقرار نشود، دسترسی به تمامی گروههایی که اسرایی در اختیار دارند، جهت اطلاع از وضعیت اسرای زنده و مرده دشوار خواهد بود.
این منبع تاکید کرد: اگر رژیم اشغالگر میخواهد اسرا را آزاد کند، راهحلش یک قرارداد تبادل جدی و عادلانه و توقف جنگ است نه استمرار تجاوز.
او افزود: گروههایی که اسرایی را در اختیار دارند، برای شمارش اسرای زنده و نیز شمارش اجساد آنهایی که در حملات اسرائیل کشته شدند و یا اجسادی که گردانهای القسام و مقاومت در طوفان الاقصی نگه داشتند، به زمان کافی نیاز دارند.
این منبع در حماس ادامه داد: میانجیها در قطر، مصر و ترکیه طی چند روز گذشته رایزنیهای خود با حماس را گسترش دادند و پیشبینی ما این است که مذاکراتی درباره اسرا و آتشبس در روزهای آتی در قاهره آغاز شود.
وی تاکید کرد: در صورت پایبندی رژیم اشغالگر، حماس آماده امضای توافقی برای تبادل اسرا و برقراری آتشبس است.
هیئتی از رهبری حماس به ریاست «محمد درویش»، رئیس مجلس شورای آن روز شنبه در دوحه دیدارهایی با «عباس عراقچی»، وزیر خارجه کشورمان و «ابراهیم کالین»، وزیر اطلاعات ترکیه درباره تلاشهای میانجیها برای آغاز دور جدیدی از مذاکرات غیرمستقیم میان رژیم صهیونیستی و این جنبش با هدف برقراری آتشبس و تبادل اسرا داشت.
همزمان با این تحولات «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی عصر یکشنبه با نمایندگان خانوادههای اسرای بازداشت شده توسط گروههای مقاومت فلسطین در نوار غزه دیدار و تاکید کرد: فرصت امضای قراردادی با جنبش حماس روبه افزایش است.
نتانیاهو در ادامه نیز مدعی شد: سقوط دولت بشار اسد در سوریه ممکن است به امضای قرارداد تبادل اسرا در نوار غزه منجر شود و این سقوط درب را به روی فرصتهای جدید برای تقویت قراردادی برای بازگرداندن افراد «ربوده شده» از غزه میگشاید.
«گدعون ساعر»، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی نیز پنجشنبه مدعی شد که تلآویو فرصتی برای رسیدن به توافقی برای تبادل اسرا با حماس دارد که به آتشبس در غزه منجر میشود.
در همان روز جمعی از چهرههای سیاسی این رژیم از رایزنیهای جدی و پیشرفتهای در چارچوب پیشنهاد جدید ارائه شده از سوی مصر به تلآویو و حماس سخن گفتند.
حماس بارها آمادگی خود را برای امضای توافق اعلام کرده و حتی ماه مه با پیشنهاد ارائه شده از سوی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا موافقت کرد اما نتانیاهو با اصرار بر ادامه جنگ و عدم عقبنشینی ارتش از غزه، از آن انصراف داد.
اپوزیسیون رژیم صهیونیستی و خانوادههای اسرای صهیونیست نتانیاهو را متهم میکنند برای حفظ سمت و کابینهاش، در رسیدن به توافق کارشکنی میکند چراکه برخی از چهرههای افراطی کابینه او همانند «ایتامار بن گویر»، وزیر امنیت داخلی و «بتسلئیل اسموتریچ»، وزیر دارایی این کابینه تهدید کردند در صورتی که جنگ متوقف شود، از کابینه انصراف میدهند و به این ترتیب کابینه منحل میشود.
بن گویر پنجشنبه نیز بار دیگر مخالفت خود را با امضای توافقی برای تبادل اسرا و برقراری کامل آتشبس در غزه اعلام کرده و آن را خط قرمز خود دانست.
در حالی که رژیم صهیونیستی بیش از ۱۰ هزار و ۳۰۰ فلسطینی را در زندانهای خود بازداشت کرده، برآوردها حاکی از این است که در حال حاضر ۱۰۱ اسیر صهیونیست در غزه وجود دارد که طبق اعلام حماس دهها تن از آنها در حملات هوایی بیهدف این رژیم به نوار غزه جان خود را از دست دادند.
انتهای پیام
نظرات