به گزارش ایسنا، به گفته مقامات، این نیروها شامل شبهنظامیان و کماندوهای یونیفرمپوش ترکیه و توپخانه به تعداد زیادی هستند که در نزدیکی کوبانی، شهری با اکثریت کرد در سوریه در مرز شمالی با ترکیه متمرکز شدهاند. یکی از مقامهای آمریکایی گفت که ممکن است عملیات برون مرزی ترکیه قریبالوقوع باشد.
وال استریت ژورنال نوشت: این افزایش قوا که پس از سقوط رژیم بشار اسد در اوایل دسامبر آغاز شد، شبیه به اقدامات ارتش ترکیه در آستانه حمله به شمال شرق سوریه در سال ۲۰۱۹ است.
یکی دیگر از مقامهای آمریکایی گفت: «ما روی آن تمرکز کردهایم و برای خویشتنداری فشار میآوریم.»
الهام احمد، یکی از مقامهای دولت غیرنظامی کردهای سوریه، روز دوشنبه به دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا گفت که عملیات نظامی ترکیه محتمل به نظر میرسد و از او خواست تا رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه را تحت فشار قرار دهد تا نیروها را به آن سوی مرز اعزام نکند.
احمد در نامهای به ترامپ که توسط وال استریت ژورنال مشاهده شده نوشته است: هدف ترکیه این است که «قبل از اینکه شما به قدرت برسید، کنترل واقعی بر سرزمین ما برقرار کند و شما را مجبور کند که با آنها به عنوان حاکمان قلمرو ما تعامل داشته باشید.» اگر ترکیه به تهاجم خود ادامه دهد، عواقب آن فاجعه بار خواهد بود.
سخنگوی سفارت ترکیه در واشنگتن به درخواستها برای اظهار نظر پاسخ نداده است. تهدید ترکیه، نیروهای سوریه دموکراتیک به رهبری کردها را که به نیروهای آمریکایی در شمال شرق سوریه برای مقابله با بقایای داعش ملحق شدهاند، هفتهها قبل از خروج دولت بایدن در موقعیتی آسیبپذیر قرار داده است. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا هفته گذشته به ترکیه سفر کرد تا با اردوغان درباره آینده سوریه گفتگو کند و از آنکارا اطمینان حاصل کند که عملیات علیه کردها را کاهش خواهد داد.
اما به گفته سخنگوی نیروهای سوریه دموکراتیک، مذاکرات آتش بس با میانجیگری آمریکا بین کردهای سوریه و شورشیان تحت حمایت ترکیه در کوبانی روز دوشنبه بدون توافق شکست خورد. سخنگو گفت که نیروهای دموکراتیک سوریه اکنون شاهد «تشکیل نیروی نظامی قابل توجه» در شرق و غرب شهر هستند.
احمد، خطاب به ترامپ نوشت: «از آن سوی مرز، ما میتوانیم شاهد تجمع نیروهای ترکیه باشیم و غیرنظامیان ما در ترس دائمی مرگ و ویرانی قریبالوقوع زندگی میکنند.»
برکناری اسد، رهبر سوریه توسط گروههای شورشی به رهبری تحریرالشام، که قبلاً وابسته به القاعده بود، آینده این کشور را در هالهای از ابهام قرار داد و شروع مجدد جنگ بین کردهای سوریه و گروههای شورشی مورد حمایت ترکیه را آغاز کرد. سقوط اسد منجر به تشدید عملیات ترکیه علیه نیروهای دموکراتیک سوریه شده است که آنکارا آن را گسترش حزب ممنوعه کارگران کردستان (پکک) میداند.
ترامپ روز دوشنبه گفت که ترکیه تسلط تحریرالشام بر سوریه را سازماندهی کرده است و ترکیه در اقدامی غیردوستانه سوریه را به تصرف خود درآورده است.
احمد به ترامپ و بسیاری از جوامع مسیحی هشدار داد که حمله ترکیه تنها در کوبانی بیش از 200 هزار غیرنظامی کرد را آواره خواهد کرد. ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود تا حدی نیروهای آمریکایی را از شمال شرق سوریه خارج کرد و راه را برای تهاجم گسترده ترکیه که منجر به کشته و آواره شدن صدها هزار سوری شد، هموار کرد. دولت ترامپ در نهایت به میانجیگری آتشبس در ازای واگذاری مایلها از خاک مرزی به ترکها کمک کرد.
اگرچه ترامپ تا ۲۰ ژانویه ریاست جمهوری را برعهده نخواهد گرفت اما احمد از رئیس جمهور منتخب خواست از «رویکرد منحصر به فرد خود در دیپلماسی» برای متقاعد کردن اردوغان برای توقف هرگونه عملیات برنامه ریزی شده استفاده کند. او به ملاقات قبلی با ترامپ اشاره کرد و به او یادآوری کرد که رئیس جمهور وقت قول داده بود «ایالات متحده کردها را رها نخواهد کرد»: «ما معتقدیم که شما قدرت جلوگیری از این فاجعه را دارید. رئیس جمهور اردوغان قبلاً به شما گوش داده است و ما اطمینان داریم که او دوباره به تماس شما توجه خواهد کرد. رهبری قاطع شما میتواند این تهاجم را متوقف کند و حرمت و امنیت کسانی را که به عنوان متحدان ثابت قدم در مبارزه برای صلح و امنیت ایستادهاند حفظ کند.»
انتهای پیام
نظرات