• دوشنبه / ۳ دی ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۴
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403100301609
  • خبرنگار : 50184

محوطه باستانی یک میلیون ساله کرمانشاه ثبت ملی شد 

محوطه باستانی یک میلیون ساله کرمانشاه ثبت ملی شد 

ایسنا/کرمانشاه مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه از ثبت ملی محوطه باستانی یک میلیون ساله، واقع در جنوب شهر کرمانشاه، موسوم به محوطه پارینه سنگی «سنگ معدن» خبر داد. 

داریوش فرمانی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به کشف محوطه باستانی مربوط به دوره پارینه سنگی در کرمانشاه، اظهار کرد: این محوطه باستانی پارینه سنگی موسوم به «سنگ معدن» در جنوب شهر کرمانشاه واقع شده و یک تیم باستان شناسی به سرپرستی دکتر سامان گوران، سال ۱۴۰۰ آن را کشف کرد. 

وی افزود: طبق آثار و شواهد کشف شده و بررسی‌های صورت گرفته توسط تیم‌های باستان شناسی، قدمت این محوطه باستانی مربوط به دوره پارینه سنگی قدیم تا دوره پارینه سنگی میانی و نوین با سن تقریبی حدود یک میلیون تا ۴۰ هزار سال قبل است. 

مدیرکل میراث فرهنگی استان اضافه کرد: باتوجه به اهمیت این محوطه باستانی تلاش بر این شد تا آن را به ثبت ملی برسانیم و در این راستا اواخر اسفند سال گذشته نشستی در شورای ثبت آثار غیرمنقول وزارت میراث فرهنگی تشکیل و در آن نشست مقرر شد که این محوطه باستانی به ثبت ملی برسد. 

وی افزود: به این منظور طی سالجاری مکاتبات لازم با وزارت میراث فرهنگی صورت گرفت و کارشناسان وزارتخانه در چند نوبت از این محوطه باستانی بازدید کردند و در نهایت این محوطه به شماره ۳۴۱۲۸۸ به عنوان محوطه پارینه سنگی موسوم به «سنگ معدن» در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید. 

فرمانی خاطرنشان کرد: علاوه بر پرونده ثبت ملی این اثر، بحث تعیین عرصه و حریم آن نیز مورد پیگیری قرار گرفت که به این منظور  تابستان امسال یک تیم باستان شناسی به سرپرستی دکتر نعمت حریری کار مستندنگاری محوطه را برای تعیین عرصه و حریم آن انجام دادند. 

وی با بیان اینکه محوطه پارینه سنگی سنگ معدن کرمانشاه وسعت بسیار زیادی دارد، عنوان کرد: از این میزان، حدود ۱۵۰ هکتار را عرصه آن تشکیل می‌دهد، به این معنا که باید بدون دخل و تصرف باقی بماند و هر اقدامی در حریم این محوطه مبنی بر ساخت و ساز و یا  اقدامات عمرانی و اجرایی باید با هماهنگی با میراث فرهنگی استان باشد. 

مدیرکل میراث فرهنگی استان در ادامه از برنامه ریزی برای تبدیل این محوطه به پارک موزه پارینه سنگی خبر داد و گفت: درحال انجام برنامه ریزی‌های لازم برای تحقق این موضوع هستیم. 
 
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
دیروز ۱۸:۱۱

ینی وقتی که این محوطه یک میلیون سال پیش بوده جاهای دیگه نبوده