• دوشنبه / ۳ دی ۱۴۰۳ / ۱۶:۰۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403100302144
  • خبرنگار : 71496

جولانی در گذر زمان؛ از دستار تا کراوات

جولانی در گذر زمان؛ از دستار تا کراوات

در حالی که «احمد الشرع» ملقب به ابومحمد الجولانی، فرمانده «اداره عملیات نظامی» سوریه و فرمانده هیئت تحریرالشام با رسانه‌های مختلف جهان مصاحبه می‌کند، در کاخ مردمی دمشق میزبان هیات‌هایی بین‌المللی است و در اماکن عمومی در میان مردم عکس می‌گیرد و با حضور دوربین‌ها وارد مسجد اموی می‌شود، می‌توان متوجه تغییرات محسوسی شد که در ظاهر او از زمان به دست گرفتن امور سوریه در دوره انتقالی پدیدار شده است.

به گزارش ایسنا، در واقع تغییر جولانی از فرمانده هیئت تحریرالشام به یک شخصیت سیاسی مساله تازه‌ای نبوده و این تغییر طی سال‌ها آن هم نه صرفا در اظهارات عمومی و مصاحبه‌های بین‌المللی‌اش، بلکه در ظاهر او آشکار بوده است.

تغییرات آرام آرام در تصاویر جولانی می‌تواند نمونه‌ای برای مطالعات کارشناسان سیاسی و پژوهشگران درباره مبانی ساخت تصویر عمومی یا تغییر برند چهره‌های سیاسی باشد.

به نوشته روزنامه عربی۲۱، کاربران شبکه‌های اجتماعی به شکل گسترده‌ای به بررسی و مقایسه تغییرات طول و مدل ریش و نحوه صحبت کردن او پرداخته‌اند، هرچند که این تغییرات پدیده‌ای تازه یا منحصربه‌فرد در نوع خود نبودند.

بررسی تصاویر الجولانی

اولین عکس از جولانی مربوط به سال ۲۰۰۶ پس از بازداشتش توسط نیروهای آمریکایی در عراق است، او در این عکس جوانی ۲۴ ساله با ریش تراشیده و موی کوتاه است، البته این تصویر نمی‌تواند نشان‌دهنده شخصیت اصلی او باشد چراکه او در بازداشت بوده و ظاهر خود را به شکل قانون زندان در آورده است.
 

جولانی در گذر زمان؛ از دستار تا کراوات
الجولانی در ۲۰۰۶

عکس دوم مربوط به دیدار او با احمد منصور، یکی از چهره‌های رسانه‌ای شبکه خبری الجزیره است، این عکس مربوط به سال ۲۰۱۵ و اولین حضور او در رسانه‌ها بود.

او در اینجا با لقب خود ابومحمد الجولانی حاضر شد اما چهره‌اش را نشان نداد و تنها دیده می‌شود که او موهای سر خود را پوشانده است.

الجولانی در آن زمان فرمانده جبهه النصره بود، او در ۹ آوریل ۲۰۱۳ پس از مخالفت با ادغام با داعش از ابوبکر بغدادی، سرکرده این گروه تروریستی جدا شد.

جولانی در گذر زمان؛ از دستار تا کراوات
الجولانی ۲۰۱۵

قطع ارتباط با القاعده

او در سال ۲۰۱۶ برای اولین بار در ویدیویی ظاهر شد و چهره خود را نمایان کرد، او لباس فرم نظامی بر تن داشت و دستار سفیدی روی سر داشت که دنباله آن آویزان روی دوشش بود.

الجولانی در این ویدیو بیعت خود با ایمن الظواهری، سرکرده القاعده را اعلام کرد و گفت که تا ژوئیه ۲۰۱۶ طبق دستورالعمل‌های آن عمل کرد تا اینکه قطع ارتباط سازمانش با القاعده را اعلام کرد و نام آن را به جبهه فتح الشام و سپس هیئت تحریرالشام در سال ۲۰۱۷ تغییر داد.

جولانی در گذر زمان؛ از دستار تا کراوات
الجولانی ۲۰۱۶

او توضیح داد که این قطع ارتباط «بنا به خواست مردم منطقه شام برای کنار زدن بهانه‌های جامعه جهانی و با هدف برپایی دین خدا، تقویت قوانین، برقراری عدالت میان مردم و اتحاد با گروه‌های مخالف جهت متحد کردن صفوف مجاهدان و آزادسازی سرزمین شام و نابودی رژیم حاکم و حامیان آن» انجام شد.

الجولانی گفت: هدف حفاظت از جهاد و استمرار آن، اتخاذ تمامی ابزارهای قانونی مربوطه برای رسیدن به این هدف، تلاش برای خدمت به مسلمانان، کاهش رنج و مشکلات آنها، برقراری امنیت و ثبات و ایجاد زندگی باعزت برای تمامی مردم است.

او درباره اختلافات عقیدتی میان جبهه النصره و داعش گفت که آنها با خلافت اعلام شده از سوی داعش مخالف بوده و آن را غیرقانونی می‌دانند چراکه بر پایه‌هایی «نامشروع» بنا شده است.

از آن پس نمایش چهره الجولانی در دوره‌ای که ریاست هیئت تحریرالشام را در مناطق شمالی سوریه بر عهده داشت، به مساله‌ای عادی تبدیل شد و او با لباس فرم نظامی و دستاری به رنگ سفید یا مشکی در تصاویر مشاهده شد.

جولانی در گذر زمان؛ از دستار تا کراوات
الجولانی

تاسیس دولت «نجات» در ادلب

در سال ۲۰۱۷ و پس از تاسیس دولت موسوم به دولت نجات سوریه درمناطق تحت کنترل تحریرالشام در استان ادلب در شمال غرب سوریه، باز هم ظاهر الجولانی که تا پیش از این با آن شناخته می‌شد، تغییر پیدا کرد و او این بار با لباس فرم نظامی همراه با کلاهی نظامی دیده شد.

جولانی در گذر زمان؛ از دستار تا کراوات
الجولانی ۲۰۱۷

در این مقطع زمانی، پیشنویس طرح «مدیریت عالی مدنی در مناطق آزاد شده سوریه» با هدف جذب تعداد بیشتری از تشکل‌های جامعه به مدیریت مدنی، پس از ارائه به هیئت تحریرالشام و چند طرف نظامی و غیرنظامی دیگر موافقت این هیئت را به دست آورد.

دولت موسوم به دولت نجات سوریه دارای نخست‌وزیر، وزرا، وزارتخانه‌ها و مدیریت‌های محلی برای نظارت بر بخش‌هایی همانند آموزش، بهداشت و بازسازی بود.

در این دوره الجولانی در فعالیت‌هایی شرکت کرد که او را به مردم نزدیک می‌کرد، او از اردوگاه‌های آوارگان بازدید کرد، در فعالیت‌ها حضور یافت و بر تلاش‌های امدادی به ویژه در بحران‌هایی همانند زلزله ۲۰۲۳ نظارت داشت.

هیئت تحریرالشام برای مشروعیت‌بخشی به حاکمیت خود و نشان دادن توانایی خود در برقراری ثبات و خدمات‌دهی، دستاوردهای حاکمیت و زیرساخت‌ها را برجسته کرد و همچنان با پوشیدن لباس فرم نظامی با کلاه یا بدون آن دیده می‌شد.

افشای نام واقعی

الجولانی پس از آنکه گروه‌های مخالف سوری مستقر در استان ادلب که تا پیش از این زیرمجموعه اتاق عملیات موسوم به «الفتح المبین» بودند، عملیاتی را در ۲۷ نوامبر گذشته کلید زدند، لباس فرم نظامی خود را حفظ کرد.

جولانی در گذر زمان؛ از دستار تا کراوات
الجولانی

این گروه‌ها تشکلی موسوم به «مدیریت عملیات نظامی» را ایجاد کردند که هیئت تحریر الشام، جنبش احرار الشام، جبهه مردمی آزادسازی و گروه‌هایی از حزب ترکستانی به آن ملحق شدند.

الجولانی به عنوان فرمانده کل تشکل موسوم به مدیریت عملیات نظامی منصوب شد و با توسعه عملیات‌ها و موفقیت گروه‌های مخالف در کنترل ادلب سپس حلب و نفوذ در حماه، او از این شبه‌نظامیان خواست به اخلاق پیروزی و آموزه‌های دین اسلام و ارزش‌های انسانی پایبند باشند.

اودر بیانیه‌ای اعلام کرد: ما امروز شبانه روز برای سوریه تلاش می‌کنیم، آینده از آن سوریه‌ای است که به یاری خدا کشور عدالت، عزت و آزادی برای تمامی سوری‌ها خواهد بود.

پس از آنکه این گروه‌ها وارد دمشق، پایتخت سوریه شدند، الجولانی نام واقعی خود که احمد الشرع است، برای جهانیان افشا کرد.

کت و شلوار و کراوات

همچنین این دوره با تغییر در پوشش الجولانی همراه بوده و او پوشیدن لباس فرم نظامی را کنار گذاشت و لباس رسمی کت و شلوار بدون کراوات پوشید.

تا اینکه روز یکشنبه در حالی که کراوات زده بود، به استقبال هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه و ولید جنبلاط، رئیس سابق حزب سوسیالیست ترقی‌خواه لبنان رفت.

جولانی در گذر زمان؛ از دستار تا کراوات
الجولانی در دیدار با فیدان

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha