• سه‌شنبه / ۴ دی ۱۴۰۳ / ۱۹:۲۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403100403169
  • خبرنگار : 30057

پدر اپیدمیولوژی نوین ایران دار فانی را وداع گفت

پدر اپیدمیولوژی نوین ایران دار فانی را وداع گفت

‌عضو هیات‌ مدیره انجمن علمی اپیدمیولوژیست‌های ایران، حوزه انگل‌شناسی و عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی دار فانی را وداع گفت.

به گزارش ایسنا، استاد دکترابوالحسن ندیم پزشک، اپیدمیولوژیست، انگل‌شناس و عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران دار فانی را وداع گفت.

پدر اپیدمیولوژی نوین ایران دار فانی را وداع گفت

دکتر ابوالحسن ندیم در سال ۱۳۰۷ هجری شمسی درتهران متولد شد و پس از گذراندن دوران ابتدایی و دبیرستان، تحصیلات پزشکی خود را در سال ۱۳۲۶ آغاز کرد و پس از اخذ مدرک دکترای پزشکی از دانشکده پزشکی دانشگاه تهران، تحقیقات خود را درحوزه اپیدمیولوژی ادامه داد.

 وی مدتی در سمت ریاست گروه انگل‌شناسی دانشکده پزشکی دانشگاه تهران مشغول به کار شد و در ادامه تحصیلات خود در سال ۱۳۴۰ موفق به کسب دیپلم بیماری‌های گرمسیری و بهداشت از دانشکده بهداشت و بیماری‌های گرمسیری لندن شد و در سال بعد با طی دوره انگل‌شناسی و حشره‌شناسی عملی، دیپلم این دوره را در سال ۱۳۴۱ از دانشگاه لندن کسب و سپس به کشور مراجعت کرد. 

دکتر ندیم در سال ۱۳۴۲ به عنوان مسئول اپیدمیولوژی ایستگاه تحقیقات پزشکی اصفهان به فعالیت خود ادامه داد و در سال ۱۳۴۸ به افتخار استادی اپیدمیولوژی از دانشکده بهداشت دانشگاه تهران نائل آمد.

استاد ندیم از سال ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۷ به عنوان مشاور منطقه‌ای ارتقاء تحقیقات بهداشتی و مشاور منطقه‌ای بیماری‌های گرمسیری، دفتر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در اسکندریه مشغول شد و یکسال بعد از خاتمه این همکاری، یعنی در سال ۱۳۶۸ به عنوان اپیدمیولوژیست و کنسولتان سازمان بهداشت جهانی با دانشگاه پزشکی تگزاس در گالوستون همکاری خود را آغاز کرد.

عضو گروه علمی مبارزه با ناقلین در خارطوم سودان، مشاور برای کنترل لیشمانیوز جلدی در کابل کشور افغانستان، عضو گروه اعزامی برای بیماری‌های مشترک انسان و دام به برزیل، آرژانتین، آمریکا و سوئیس و همچنین مشاور برای کنترل لیشمانیوز جلدی در عربستان سعودی از دیگر فعالیت‌های دکتر ندیم به شمار می‌رود.

 وی ارائه مشاوره برای کنترل لیشمانیوز (سالک) در افغانستان را در کارنامه تحقیقاتی خود به ثبت رساند.

استاد ندیم از سال ۱۳۵۵ با عضویت در گروه تقویت امکانات تحقیقاتی، همکاری‌های اختصاصی خود را با برنامه‌ مخصوص آموزش و تحقیق بیماری‌های گرمسیری آغاز کرد و به مدت ۱۹ سال، یعنی تا سال ۱۳۷۴ فعالیت‌های خود را در این برنامه به صورت عضو گروه هدایت کننده تحقیقات لیشمانیوز، رئیس گروه اپیدمیولوژی لیشمانیوز، عضو گروه تحقیقات صحرایی مالاریا و عضو گروه تقویت امکانات تحقیقات ادامه داد.

دکتر ندیم در سال ۱۳۶۹ همکاری خود را به عنوان عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی آغاز کرد و به عنوان ریاست گروه علوم بهداشتی و تغذیه مشغول فعالیت بوده است.

در سال ۱۳۸۸ کتاب انگل لیشمانیا و لیشمانیوز تألیف دکتر ندیم ناشر انتشارات دانشگاه تهران در مراسم هفته پژوهش و فناوری به‌عنوان بهترین کتاب سال در زمینه بهداشت شناخته شد.

وی روز گذشته و در سن ۹۷ سالگی در خارج از کشور دار فانی را وداع گفت.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
دیروز ۲۰:۴۴

بزرگ مردی که در زندگیش خدمات ارزشمندی به انسانیت و علم ارائه کرد روحش شاد و یادش جاوید