به گزارش ایسنا، امروز به حوزههای گوناگونی همچون هوش مصنوعی، رباتیک، دانش، فناوری، فضا و دانش بنیان پرداختیم و در ادامه مروری خواهیم داشت بر خلاصه اخبار سرویس علم و فناوری ایسنا. برای مطالعه نسخه کامل هر خبر میتوانید بر روی تیتر آبیرنگ آن کلیک کنید.
کمک گرفتن عربستان از رباتها برای تکمیل پروژه «نئوم»
عربستان سعودی برای ساخت کلانشهر صحرایی نئوم خود روی رباتها سرمایهگذاری میکند.
ریورس پیچ معدن و صنایع معدنی برگزار میشود
مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران با همکاری گروه کسبوکارهای نوین آن مرحله نهایی رویداد چالش فناورانه (Reverse Pitch) معدن و صنایع معدنی را در نیمه اسفند ماه سال جاری برگزار میکند.
فسیل ۴۷ میلیون ساله یک «گیاه بیگانه» در یوتا کشف شد
فسیلهای تازه کشفشده با گونهای مرموز از یک «گیاه بیگانه» که در سال ۱۹۶۹ یافت شد، تطبیق داده شد و این گیاه حتی عجیبتر از آن چیزی است که دانشمندان در ابتدا تصور میکردند.
موج بلند هوش مصنوعی را دریابیم و به نفع کشور چارهاندیشی کنیم
رئیس کمیته علمی کنفرانس مدیریت فناوری گفت: هوش مصنوعی کشور را تحت تاثیر قرار داده و میدهد و باید در همه ابعاد درباره آن چارهاندیشی و به نفع کشور از آن بهرهبرداری کرد.
«اپل» برای خانهها زنگ هوشمند میسازد
«اپل» در حال توسعه نوعی زنگ هوشمند برای خانه است که کاربران خود را با استفاده از فناوری تشخیص چهره میشناسد و درب را برای آنها باز میکند.
برگزاری نمایشگاهی از دستاوردهای حوزه مدیریت فناوری از ۱۹ دی
همزمان با برگزاری کنفرانس مدیریت فناوری، نمایشگاهی از دستاوردهای بخشهای صنعتی و دانشبنیان در حوزه مدیریت فناوری برپا خواهد شد.
محققان چینی با الهام از مورچه صحرایی تراشه حسگر نور ساختند
فیلمهای نازک و کریستالی که با الهام از دید قطبی مورچههای صحرایی ساخته شدهاند به محققان کمک کرد تا چالش بزرگی را پشت سر بگذارند.
تولید دستگاه جمعآوریکننده آلایندههای بیولوژیک هوا با یک سوم قیمت نمونه مشابه خارجی
یک شرکت دانشبنیان برای اولین بار موفق به تولید دستگاه جمع آوریکننده آلایندههای بیولوژیک هوا با یک سوم قیمت نمونه مشابه خارجی شدهاست که آلایندههای با منشأ بیولوژیک همچون گرده گیاهان و اسپور قارچها را شناسایی، جمعآوری و استخراج میکند.
«اتصال شرکتها به اقتصاد جهانی» و «نیروی انسانی» چالشهای اصلی اکوسیستم نوآوری کشور
رئیس انجمن مدیریت فناوری و نوآوری ایران، پیوند اقتصاد دانشبنیان با اقتصاد جهانی و نیروی انسانی را چالشهای مهم اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور دانست و گفت: به منظور تبیین ابعاد مدیریت فناوری در این اکوسیستم، کنفرانس این حوزه را با شعار هوش مصنوعی و انقلاب چهارم صنعتی برگزار میکنیم.
افزایش کارایی پنلهای خورشیدی که با روش نانویی خنک میشوند
محققان تایلندی از ترکیب ماده تغییر فاز آلی (PCM) با نانوذرات برای خنک کردن ماژولهای خورشیدی(PV) و بهبود کارایی آنها استفاده کردند.
یک آبنبات کیهانی در مرکز کهکشان راه شیری
ناسا عکسی را از یک آبنبات کیهانی در مرکز کهکشان راه شیری منتشر کرده است که هزار تریلیون مایل طول دارد.
«ایرپاد پرو» به حسگر ضربان قلب و دمای بدن مجهز میشود
براساس گزارشها، شرکت اپل به دنبال افزودن حسگر ضربان قلب، دمای بدن و دوربین به هدفونهای خود برای پشتیبانی از خدمات هوش مصنوعی است.
اعلام برگزیدگان ۳ دستگاه اجرایی کشور در فراخوان سوم جذب
قائممقام بنیاد ملی نخبگان، از اعلام اسامی برگزیدگان جذب در سه دستگاه اجرایی کشور خبر داد.
کاوشگر «پارکر» فردا وارد جو بیرونی خورشید میشود
فضاپیمای ناسا قرار است در روز ۲۴ دسامبر یک هدیه حماسی در اوایل کریسمس به اخترشناسان اهدا کند و گذری از نزدیکی خورشید داشته باشد.
ایجاد خاصیت آنتیباکتریال روی شیرآلات با نانوذرات
یکی از شرکتهای دانشبنیان، نانوذرات اکسید روی(ZnO) با کاربرد در آبکاری شیرآلات ساختمانی را به بازار معرفی کرد و به گفته آنها تا زمانی که پوشش روی سطح شیرآلات باقی باشد، خاصیت آنتیباکتریال نیز در محصول وجود خواهد داشت.
مدلهای هوش مصنوعی «اوپنایآی» درباره حفظ ایمنی خود فکر میکنند
ادعای جدید «اوپنایآی» نشان میدهد که این شرکت، مدلهای هوش مصنوعی o۱ و o۳ را آموزش داده است تا درباره خط مشی ایمنی خود فکر کنند.
محققان هوش مصنوعی صاحب شبکه میشوند/چالش عدم شفافیت داده کشور در عصر AI
در حالی که اکثر سازمانها به سمت داده محوری حرکت کردهاند، ولی همچنان کشور با عدم شفافیت دادهها مواجه است و به منظور تبیین جایگاه حکمرانی داده در عصر هوش مصنوعی و شبکهسازی میان محققان این حوزه، دانشگاه تهران اقدام به برگزاری کنفرانس ملی حکمرانی داده و مسابقه هوش مصنوعی کرده است.
آنتن جدیدی که میتواند فناوریهای کوانتومی را متحول کند
آنتن جدیدی که برای ایجاد میدان مغناطیسی بهینهسازیشده طراحی شده است، الکترونها را در حالتهای کوانتومی مورد نیاز دستگاههای سنجش کوانتومی قرار میدهد.
«جیپیتی-۵» ارزش هزینه کردن نداشت!
گزارشها حاکی از این هستند که مدل «جیپیتی-۵» شرکت «اوپنایآی» بسیار کمتر از حد انتظار ظاهر شده و نتوانسته است انتظارات را با توجه به هزینه بالای خود برآورده کند.
شناسایی ۸۰ نوع خطای خطوط انتقال برق با هوش مصنوعی و تصاویر پهپادی
فناوران یکی از شرکتها، سامانه هوشمندعی را عرضه کردند که قادر به تشخیص اتوماتیک ۸۰ نوع خطا با استفاده از یادگیری عمیق و پردازش تصاویر گرفته شده توسط پهپادها است و به گفته آنها این محصول اکنون از سوی وزارت نیرو برای تشخیص عیوب کاربردی و بانک دادهای حاوی ۵۰ نوع تصویر از خطاهای خطوط انتقال برق به کار گرفته شده است.
یک مطالعه جدید نشان داده است که تغییرات دما در لایههای گازی بیرونی ستارگان، اندازه آنها را در برابر گرانش متعادل نگه میدارد و این تعادل تضمین میکند که کوتولههای سفید ساختار خود را حفظ کنند.
انتهای پیام
نظرات