• شنبه / ۸ دی ۱۴۰۳ / ۱۴:۰۳
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1403100805631
  • خبرنگار : 50469

شوک چگونه اتفاق می‌افتد؟ راهکار درمان آن

شوک چگونه اتفاق می‌افتد؟ راهکار درمان آن

ایسنا/ایلام مدرس امداد و نجات و فوریت‌های پزشکی در ایلام گفت: یکی از مهم‌ترین و خاص‌ترین مبحث در اصول کمک‌های اولیه و اقدامات پیش‌بیمارستانی مبحث شوک‌ها هستند که هنگام مواجه با آن باید در تصمیم فوری اقدامات درمانی تعجیل و اصول دقیق رعایت شود.

«میثم عزیزی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: شوک یک موقعیت تهدیدکننده حیات در پزشکی محسوب شده و حالتی است که به علت افت فشار خون سرخرگی و کم‌شدن حجم خون و پیامد آن افت اکسیژن در بافت‌ها و وقوع هیپوکسی اتفاق می‌افتد و معمولاً در شوک، به‌جز کاهش فشار خون، کاهش هوشیاری و افزایش تعداد ضربان قلب را داریم.

عزیزی در خصوص علائم شوک نیز گفت: به‌طور کلی علائم شوک شامل رنگ‌پریدگی پوست، پوست سرد و مرطوب، نبض تند و ضعیف، تنفس تند و سطحی، کاهش فشارخون (علامت دیررس)، کاهش درجه حرارت بدن، مردمک‌های گشاد، تهوع و استفراغ، اضطراب، بی‌قراری، کاهش سطح هوشیاری یا بیهوشی ، تشنگی، گیجی و منگی است.

وی افزود: به واسطه این که ماهیت شوک اختلال در خون‌رسانی است و افت فشارخون از علائم مهم و زنگ خطر آن محسوب می‌شود علاوه بر رعایت پوزیشن مناسب و حفظ درجه حرارت بدن مصدوم، گرفتن IV (نصب آنژیوکت) از اقدامات حساس محسوب می‌شود.

این مدرس امداد و نجات و فوریت‌های پزشکی در ایلام ادامه داد: اگرچه داشتن مهارت‌های امدادگری برای یافتن این مصدومیت نیاز است و مهم یادگیری دانش امداد و کمک‌های اولیه است به همین دلیل برای اطلاعات عمومی همگانی دقت داشته باشید در تمامی حوادثی که برای افراد اتفاق می‌افتد این عارضه به‌عنوان یک مصدومیت ثانویه رخ می‌دهد به‌طور مثال در جراحات‌های بافتی علاوه بر خونریزی‌ها، شوک یکی از اختلالات‌هایی است که ممکن است ناگهانی اتفاق بیفتد.

وی گفت: قبل از رسیدن نیروهای امدادی و بندآوردن خونریزی‌ها با استفاده از بانداژ مناسب، بالابردن پاهای مصدوم تا ۲۵سانتی‌متر از سطح بدنش می‌تواند کمک چشمگیری به روند تثبیت و جلوگیری از مرگ مصدوم داشته باشد.

این امدادگر ادامه داد: در درمان شوک به غیر از درمان عامل ایجاد شوک، باید با افزایش فشار خون به وسیله تزریق، مایعات وریدی اقدام کرد، در هنگام شوک یک مکانیسم بازخورد مثبت اتفاق افتاده و این مکانیسم باعث بدتر شدن تصاعدی در وضع بیمار می‌شود و اگر زود درمان نشود، عواقب آن حاد و به‌طور مداوم بدتر می‌شود.

شوک چگونه اتفاق می‌افتد؟ چگونه باید آن را درمان کرد؟

وی در خصوص علت‌شناسی شوک نیز گفت: ️شوک هیپوولمیک، کاهش ناگهانی حجم خون مؤثر، به دلیل‌هایی مانند خونریزی شدید و به‌دنبال آن افت شدید فشار خون عامل این نوع شوک است، ️شوک کاردیوژنیک، ناتوانی قلب در پمپاژ خون به‌علت نارسایی شدید قلبی یا وقوع یک سکته قلبی را شامل می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha