مهدی نظرزاده در نشست خبری که امروز ۱۱ دیماه در سالن جلسات شرکت آب و فاضلاب استان قم برگزار شد، اظهار کرد: ۴۲ درصد قم تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار دارد این رقم برای کشور ۵۴ درصد و برای کلانشهرها ۷۵ درصد است که نشان میدهد در این زمینه عقبماندگیهایی وجود دارد.
وی بیان کرد: ظرفیت تصفیهخانههای قم تکمیل است و برای احداث تصفیهخانه جدید نیاز به اعتبارات جدید داریم.
وی گفت: سال آینده اجرای شبکه فاضلاب محله انسجام آغاز خواهد شد، زیرا این منطقه به منطقه بحرانی در زمینه فاضلاب رسیده است در خصوص فاضلاب مسکن ملی پردیسان نیز شبکه فاضلاب همزمان با شبکه آب آغاز خواهد شد.
نظرزاده بیان کرد: در محله شهید دل آذر قم نیز تا بافت شهری اصلاح نشود نمیتوان شبکه فاضلاب احداث کرد و خط اصلی نیز در این منطقه وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم افزود: وظیفه جمعآوری آب باران برعهده شهرداری است و امکان جمعآوری آب باران از طریق شبکه فاضلاب وجود ندارد و باعث پسزدگی آب به منازل شهروندان میشود.
وی تصریح کرد: نیاز آبیاری فضای سبز شهر قم ۲۹ میلیون مترمکعب در سال است؛ اما به علت محدودیتهای برداشت بیان میشود ۲۱ میلیون مترمکعب در سال مصرف میکنند که از این مقدار حدود ۵ میلیون مترمکعب از شبکه آب شهری استفاده میشود. همچنین از پساب فاضلاب نمیتوان برای آبیاری فضای سبز شهری استفاده کرد.
نظرزاده یادآور شد: آپارتمانها برای آبیاری فضای سبز مجتمع خود از طریق سیستم جمعآوری باران میتوانند استفاده کنند تا در این زمینه از آب شهری استفاده نشود این مسئله برای شهرک پرنیان پیشنهاد شده تا الزام استفاده از سیستم جمعآوری آب باران صورت گیرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم تأکید کرد: دستگاه تصفیه آب خانگی بالای ۷۰ درصد هدررفت آب دارد درحالیکه شبکه تصفیه آب شرکت آب و فاضلاب حدود ۲۰ درصد است.
وی با بیان اینکه الگوی مصرف آب ۱۵ مترمکعب برای خانواده چهار نفره است، افزود: سد ۱۵ خرداد به لحاظ تأمین آب وارد وضعیت بحرانی شده است ضمن اینکه سه منبع ۱۵ خرداد، سد کوچری و چاهها بهترین کیفیت را دارند.
انتهای پیام
نظرات