«محمدرضا بابایی» شامگاه چهارشنبه، ۱۲ دی ماه در مراسم افتتاحیه نخستین رویداد هماندیشی و اندیشهورزی اندیشکدههای اقتصادی ایران که از صبح امروز و به مدت دو روز به میزبانی یزد در حال برگزاریست، به اقدامات خوب صورت گرفته از سوی اندیشکدهها در جهت توسعه کشور، گفت: با کمک همین اندیشمندان موضوع تحقق یزد پایدار را در استان دنبال میکنیم.
استاندار افزود: یزد به دلیل ریل گذاریهای اشتباه گذشته، آسیبهای زیادی به برند یزد و هویت اجتماعی در این استان وارد شده است.
وی افزود: هم اکنون حدود ۲۰۰ هزار تبعه خارجی در یزد داریم و ۴۱ درصد بیمه شدگان تامین اجتماعی در استان غیربومی هستند و در برخی شهرستانها نسبت جمعیت مرد به زن ۱۳۰ است و اینها همه به مسائل اجتماعی استان آسیب وارد کرده است.
وی با ارج نهان به تلاشهای مسئولان استان در ادوار مختلف، گفت: در حالی اشتغال استان توسعه یافته که به حوزههای اجتماعی و سلامت مردم استان ضرر وارد کردهایم.
بابایی به اهمیت خردورزی و اندیشه ورزی در جامعه اشاره و عنوان کرد: خداوند در قران کریم به اندیشه ورزی و حرکت براساس علم آن تاکید کرده است.
وی با بیان این که امروز در برخی کشورهای همسایه وزیر هوش مصنوعی داریم، ابراز امیدواری کرد که جامعه ما بیش از پیش به موضوع خرد و اندیشه اهتمام ورزد و از طریق این اندیشکدهها مسیر حرکت توسعه کشور دچار تغییر و تحولی اساسی شود.
استاندار با تاکید بر لزوم پرهیز از جناحگرایی و سیاسیگری، گفت: در حالی چشمانداز کشورمان روشن است و اسناد بالادستی فراوانی داشتهایم، امروز انحراف کشور از برنامه توسعه ۷۰ درصد اعلام میشود و نتیجه آن ناترازی در بخشهای مختلف است.
بابایی در پایان با اشاره به ظرفیتهای انسانی یزد در بخشهای مختلف، خاطرنشان کرد: هرچند یزد استان کشاورزی نیست ولی جزو سه استان کشور در کشتهای گلخانه ای با دو هزار هکتار سطح کشت است و بنا به قول شهید محراب اگر آب برای یزد تامین میشد، یزد ظرفیت تولید ارزاق تمام کشور را داشت و این به دلیل برخورداری استان از ظرفیت غنی انسانی است.
«مجتبی دستمالچیان» رئیس اتاق بازگانی یزد نیز با اشاره به اهمیت بکارگیری نتایج این گردهماییها توسط دولتمردان، تصریح کرد: اگر دولتمردان از این نتایج بهره برده بودند، امروز شاهد بسیاری از مشکلات در کشور نبودیم.
وی گفت: دولتمردان بسیار بیان میکنند که بخش خصوصی حائز اهمیت است ولی در عمل شاهد آن نیستیم و خیلی از سیاستها و تصمیمگیریها، پشت درهای بسته و بدون در نظر گرفتن بخش خصوصی انجام میشود که ضرر و زیان آن، هم به دولت و هم به بخش خصوصی میرسد.
«علی اکبر حجت» رئیس کانون کارفرمایان استان یزد نیز در این مراسم اظهار کرد: متاسفم که تاکنون تفکرات بخش خصوصی در بین دولتمردان مورد توجه قرار نگرفته و امیدواریم این رویداد، عاملی شود که استان یزد به عنوان اولین استانی معرفی شود که در آن خردورزی پویا شده است.
وی با بیان این که ایران کشوری غنی و سرشار از سرمایههاست، گفت: متاسفانه امروز کشورمان نه در انرژی بلکه در خرد و اندیشه دچار ناترازی شده است و باید اندیشه ورزی را در کشورمان بسط دهیم.
«حسن بلندیان» دبیر اجرایی این نشست نیز در ابتدای این مراسم با اشاره به برگزاری این اجلاسیه به مدت دو روز، گفت: این رویداد برای اولین بار در خارج از پایتخت و با حضور بیش از ۱۰۰ نفر از اندیشمندان، صاحبنظران و خبرگان ۱۷ اندیشکده اقتصادی از سراسر کشور در حال برگزاری است.
به گفته وی، هدف اصلی از برگزاری این رویداد شناسایی و تقویت ظرفیتهای فکری در استانها، گسترش شبکه اندیشهورزی در کشور و انتقال این پیام به سایر استانهاست.
بلندیان با بیان این که شرکتکنندگان این نشست در قالب ۱۰ میز تخصصی در موضوعات تعریفشده، بحث و تبادلنظر میکنند، ابراز امیدواری کرد که خروجی این میزها به راهحلهای اجرایی برای رفع مشکلات کشور منجر شود.
انتهای پیام
نظرات