رضا بهراملو شنبه ۱۵ دیماه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه سالانه بیش از ۹۵۰ هزار تن سیبزمینی در این استان تولید میشود، گفت: همدان قطب تولید محصول سیب زمینی کشور بوده و در حال حاضر ۴۸۶ هزار تُن سیبزمینی در انبارها و سردخانههای استان موجود است.
وی متوسط برداشت محصول از مزارع این استان را ۴۲ تُن در هر هکتار برشمرد و افزود: امسال ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت سیبزمینی اختصاص داشت.
بهراملو با بیان اینکه یک پنجم سیبزمینی کشور در استان همدان تولید میشود، اظهار کرد: با توجه به حجم بالای تولید سیبزمینی در استان و نیاز به استفاده بهینه از این محصول راهبردی، در کنار بحث تولید، تقویت و گسترش سردخانه، صنایع تبدیلی و صادرات نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه چهار واحد صنایع تبدیلی سیبزمینی در استان در دست احداث است، تأکید کرد: در حال حاضر ۸۵ واحد سردخانه و بیش از ۱۴۰۰ انبار سنتی با مجوز بهرهبرداری از سازمان جهاد کشاورزی در استان همدان فعال هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: سالانه بیش از پنج میلیون تُن انواع محصولات کشاورزی شامل سیبزمینی، گردو، سیر، انگور و مرکبات در این استان تولید میشود.
بهراملو با بیان اینکه استان همدان در منطقه غرب کشور بیشترین سردخانه را دارد، افزود: علاوه بر تولید استان، سیبزمینی تولیدی سایر استانها در سردخانههای استان همدان ذخیره میشود.
وی تصریح کرد: همانگونه که نیاز استان همدان در اقلام مختلف از جمله برنج و خرما و میوه از سایر استانهای کشور تأمین میشود، برخی اقلام مورد نیاز سایر استانها از جمله سیر، سیبزمینی و انگور در همدان تولید میشود.
بهراملو ادامه داد: در برنامه الگوی کشت استان همدان، کشت سیبزمینی در سالهای آینده کاهش مییابد و بهجای آن گیاهان کم آببر مانند گیاهان دارویی، زعفران و گلمحمدی کشت میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: بهرهوری آب در کشت سیبزمینی در استان بین ۶ تا هشت کیلوگرم بوده و این مزارع سیبزمینی به صورت مکانیزه آبیاری میشود.
انتهای پیام
نظرات