• دوشنبه / ۱۷ دی ۱۴۰۳ / ۱۳:۵۴
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1403101712640
  • خبرنگار : 71234

مالکی خبر داد

ماموریت وزارت‌خانه‌های خارجه و نیرو برای پیگیری موضوع سدسازی‌ها در افغانستان

ماموریت وزارت‌خانه‌های خارجه و نیرو برای پیگیری موضوع سدسازی‌ها در افغانستان

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به سدسازی‌های اخیر طالبان بر روی رودخانه مرزی مشترک بین ایران و افغانستان گفت: به دو وزارت خانه نیرو و خارجه ماموریت داده شده تا به طور جدی به این موضوع ورود کند.

فداحسین مالکی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به تاکید سخنگوی وزات خارجه مبنی بر استفاده از همه ظرفیت‌ها برای پیگیری موضوع حقآبه ایران از افغانستان، گفت: سدسازی و بستن سد اقدامی است که طالبان از مدت‌ها قبل شروع کرده که اخیرا وزارت خارجه هم موضع‌گیری داشته است. در همین رابطه قرار شد سفیر ایران در محل با مقامات طالبان صحبت کنند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: طالبان شروع به بستن چند سد کرد با اعتراض جمهوری اسلامی ایران روبرو شد. بر همین اساس به دو وزارت‌خانه نیرو و خارجه ماموریت داده شده تا به طور جدی به این موضوع ورود کنند. رایزنی‌ها هم شروع شده و باید اقدام موثری صورت گیرد.

مالکی همچنین گفت: در همین رابطه صحبتی با آقای عراقچی وزیر خارجه داشتم که قرار شد این موضوع در دستور کار دولت باشد و مجلس هم پیگیری کند.

نماینده زاهدان در مجلس در پایان با اشاره به سفر پایان هفته رئیس جمهور به استان سیستان و بلوچستان، گفت: انتظار می‌رود با تغییرات رخ داده در حوزه سیاست خارجی و حضور آقای بیگدلی به عنوان سرپرست سفارت ایران در افغانستان، نگرش جدیدی رخ دهد.

به گزارش ایسنا، اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت خارجه اخیرا در نشست خبری،‌ در مورد موضوع حقآبه ایران از افغانستان و سدهای جدید ایجاد شده از سوی افغانستان بر روی رودخانه مرزی مشترک بین ایران و افغانستان گفت: وزارت خارجه به عنوان متولی دیپلماسی کشور موضوع تأمین حقآبه‌های ایران از رودخانه‌های مرزی و مشترک را به عنوان دستورکار  ثابت خود پیگیری کرده است. در مورد افغانستان و هریرود سابقه موضوع به اوایل دهه۱۳۹۰ برمی‌گردد. اعتراضات ما ثبت شده و موضوعی است که مستمر و مداوم در دستور کار داریم.

بقائی همچنین بیان کرد: همواره گفته‌ایم که آب‌هایی که از افغانستان به سمت ایران روان بوده حقوقی را برای طرف‌های دو سوی مرز ایجاد می‌کند. موافقتنامه داریم و در خصوص سایر موارد براساس حقوق عرفی و حسن همجواری انتظار داریم مقامات افغانستان موضوع را به صورت جدی مدنظر قرار دهند.

وی افزود: ما در این زمینه از همه ابزارها استفاده می‌کنیم. سفارت ما فعال است و سرپرست سفارت موضوع را در دست پیگیری دارد و از همه ظرفیت‌ها برای پیگیری موضوع استفاده می‌کنیم. ما از مقامات دولت سرپرستی افغانستان نیز انتظار داریم که این موضوع را به صورت جدی مدنظر داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۱۰-۱۷ ۱۵:۲۷

پشت این اقدامات ترکیه هست باید ایران از طریق کارت کردهای ساکن ترکیه و عراق و سوریه که نسبت به کشور ایران متمایل هستند و ایران را سرزمین خود میدانند اقدام کند... این کارت را دست کم نگیرید میتواند ترکیه را به زانو در بیاورد

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۱۷ ۱۸:۴۱

سفارت را ازطالبان پس بگیرید وافغان ها را اخراج کنید وبه جوامع بین المللی هم به خاطرحق آبه شکایت کنید وبه رسمیت شناختن دولت طالبان را مشروط کنید. قاطع وسریع اقدام کنید.